Τελετή έναρξης Αδελφοποίησης των Δήμων Τρίπολης και Πρέβεζας (pics,vid)

Τελετή έναρξης Αδελφοποίησης των Δήμων Τρίπολης και Πρέβεζας (pics,vid)

Νοέμβριος 03, 2018 - 14:40
6 σχόλια

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για την αδελφοποίηση των πόλεων Τρίπολης και Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Αφορμή για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων αποτελεί ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη και έβαλε τέλος  στην ζωή του στην πόλη της Πρέβεζας τον Ιούλιο του 1928.

Οι δύο Δήμαρχοι Χρήστος Μπαΐλης και Δημήτρης Παυλής υπέγραψαν πρωτόκολλο αδελφοποίησης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «σε μια προσπάθεια ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών των  Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης επιδιώκουμε και πραγματοποιούμε την Αδελφοποίηση που θα συνεισφέρει στην δημιουργία και εμβάθυνση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των πολιτών και των δύο Δήμων με τα κοινωνικά, ιστορικά και πολιτικά δεδομένα μέσω ανταλλαγής εμπειριών, συναντήσεων και  κοινών διοργανώσεων ανάμεσα σε συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις σε πολιτισμικό επίπεδο».

Στην Τρίπολη βρέθηκαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και η Ελευθερία Αγγέλη  εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού η οποία ήταν συντονίστρια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα το καλοκαίρι με την αφορμή συμπλήρωσης 90 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή.

Στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωση συμμετείχαν το Μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» και η «Χορωδία Τρίπολης».

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα κλείσουν με το αφιέρωμα της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης στον Κώστα Καρυωτάκη  με τίτλο «Ο δικός μας Καρυωτάκης» το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης


6 Σχόλια

Οταν αργά θα παίρνετε τον δρόμο, η παρουσία σας κάπως θα βαραίνει -πρώτη φορά - σε τέσσερων τον ώμο

@16:13 κοίτα τι γράφεις γιατί αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί για απειλή κατά της ζωής των (ανθρωποκτονία - κακούργημα) και να σε κυνηγάει κανένας εισαγγελέας.

Δηλαδή όταν πετυχαίνει στο δρόμο ένας Τριπολίτης έναν Πρεβεζάνο μπορεί να του λέει... "Που είσαι ρε BRO";

δεν πρόκειται για αδελφοποίηση Τρίπολης-Πρέβεζας αλλά για αδελφοποίηση Παυλή-Παπαζαχαρία του εκ Πρεβέζης ορμώμενου και νυν γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.