Τελειώνουν τα χρήματα του λιγνιτόσημου – Καμία περίπτωση άμεσης ενίσχυσης (vid)

Τελειώνουν τα χρήματα του λιγνιτόσημου – Καμία περίπτωση άμεσης ενίσχυσης (vid)

Φεβρουάριος 23, 2017 - 10:05
0 σχόλια

Σε προτεραιότητα η επισκευή του δρόμου Γούπατα-Άκοβος

Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (Λιγνιτόσημου) στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε ότι, σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση από τον κ. Γαλίτη της ΔΕΗ, δεν υπάρχει ενδεχόμενο, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017, να πάρουν τα οφειλόμενα της ΔΕΗ από το 2012. (δείτε ΕΔΩ)

Δυστυχώς με λίγα χρήματα προσπαθούμε να εντάξουμε κάποια έργα στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και να καλύψουμε ανάγκες, αλλά δυστυχώς τελειώνουν τα χρήματα που διαθέτουμε και δεν υπάρχει δυνατότητα για ένταξη μεγάλων έργων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός από την ένταξη κάποιων έργων, ο κ. Γιαννακούρας ενημέρωσε και για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με τον δρόμο Λύκαιο-Επικούρειος Απόλλωνας. «Μία απόφαση αρνητική λόγω παρεμβάσεων, που προκαλεί εντύπωση και φυσικά δεν πρόκειται να μείνει χωρίς αντιδράσεις και ενστάσεις από την πλευρά μας». Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό θα δημιουργήσει πολιτικό και πολιτειακό θέμα.
 

Μεταξύ των έργων -πάντα με τα λιγοστά χρήματα που έχουν απομείνει από το λιγνιτόσημο- εντάχθηκε και η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον δρόμο Γούπατα-Άκοβος. Επιπλέον, εντάχθηκε το τμήμα του δρόμου που θα ολοκληρώσει τη σύνδεση της Αρκαδίας με τη Μεσσηνία από το Τουρκολέκα-Κάστρο Ωριάς-Καλύβια και κάποια ακόμα έργα, μικρά αλλά σημαντικά για την περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης.

«Ας ελπίσουμε πως η ΔΕΗ θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα δώσει κάποιο, έστω ποσό, από τα οφειλόμενα χρήματα ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε μεγαλύτερα έργα που θα δώσουν μία αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή της Μεγαλόπολης», είπε κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης.
 

Video: 

Συνεδρίαση επιτροπής λιγνιτόσημου και ένταξη νέων έργων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.