Τελειώνει η προθεσμία των εκπτώσεων για τα αυθαίρετα την Παρασκευή

Τελειώνει η προθεσμία των εκπτώσεων για τα αυθαίρετα την Παρασκευή

Μάιος 07, 2019 - 17:23
0 σχόλια

Τέσσερις ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων – έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου 2019- προκειμένου να πετύχουν έκπτωση 10% στη διαδικασία τακτοποίησής τους.

Στην περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση, όσοι από τους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους μέσα στους επόμενους έξι μήνες δηλαδή έως τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα πληρώσουν πρόστιμα προσαυξημένα κατά 10%.

Τυπικά, σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, ο νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων «λήγει» στις 9 Νοεμβρίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι θα κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές που θα εντοπίζονται από τους ελεγκτές δόμησης. Με βάση τα όσα προβλέπονται από την τροπολογία, παρέχεται μείωση του προστίμου τακτοποίησης κατά 20% για περιπτώσεις αυθαιρέτων σε παραδοσιακούς οικισμούς και προστατευόμενες περιοχές, όπως αυτές επανακαθορίζονται, με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 8η Νοεμβρίου 2019.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.