Τατούλης: Το θέμα των απορριμμάτων έχει λήξει

Τατούλης: Το θέμα των απορριμμάτων έχει λήξει

Μάρτιος 12, 2019 - 18:46
0 σχόλια

Με τη φράση «το θέμα των απορριμμάτων έχει λήξει», ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τοποθετήθηκε απέναντι στην πρόταση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κυρίας Ντίνας Νικολάκου να μην τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσει η ΣΔΙΤ των απορριμμάτων την Τρίτη 12 Μαρτίου. Η κυρία Νικολάκου αιτιολόγησε την πρότασή της, λέγοντας ότι δεν πρέπει η περιφερειακή αρχή να κάνει τη χάρη στην αντιπολίτευση και στους «ανεξάρτητους» να είναι απόντες από την ψηφοφορία, παρά το γεγονός ότι το θέμα θα περνούσε άνετα, καθώς υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία.

Όπως είπε ο κ. Τατούλης, το θέμα της συζήτησης είναι εντελώς τυπικό, καθώς ήδη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. «Το Συμβούλιο είναι νομότυπο, συμπληρώσαμε τις πέντε ημέρες. Δεν θέλω κανένας να χρεωθεί την ιστορία της απαρτίας, καθώς το πρόβλημα της απαρτίας έχει προκληθεί από εκείνους που έχουν σχέση με τη μαφία των σκουπιδιών. Ας αφήσουμε την απόφαση προς το τέλος, και ας το εκτιμήσουμε τότε, για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα σε κανέναν από τους συμμετέχοντες», είπε ο κ. Τατούλης, προτείνοντας το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία αλλά στο τέλος της συνεδρίασης.

Σημειωτέον ότι στην πρόταση της κυρίας Νικολάκου να μεταφερθεί στο θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠεΣυ Ηλίας Στρατηγάκος απάντησε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί και ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους απόντες, ενώ ο κ. Χειβιδόπουλος επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει συζητηθεί τουλάχιστον είκοσι φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τουλάχιστον άλλες τόσες στην Οικονομική Επιτροπή, ενώ αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στα Γιάννινα, όπου διαπίστωσε πόσο καλά λειτουργεί εκεί η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, ίδια με το μοντέλο της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου:

Είναι άδικο για τον Τατούλη και μετά για την παράταξη. Νιώσαμε περήφανοι στα Γιάννινα επειδή έχουμε υπερασπιστεί ένα τέτοιο έργο, νιώσαμε άνθρωποι. Όσοι έχουμε πάει σε ΧΥΤΑ και ΧΑΔΑ της περιοχής μας, νιώσαμε άνθρωποι.

Το θέμα, μετά την πρόταση του περιφερειάρχη, θα ψηφιστεί στο τέλος της συνεδρίασης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.