Τατούλης: Στην Καλαμάτα η διεύθυνση του Διαστημικού Οργανισμού Ν. Ελλάδας

Τατούλης: Στην Καλαμάτα η διεύθυνση του Διαστημικού Οργανισμού Ν. Ελλάδας

Φεβρουάριος 27, 2018 - 11:34
6 σχόλια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου.... πάει Διάστημα. Κατά τη δεύτερη ημέρα της διεξαγωγής του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη, μετά την ομιλία του πουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, παρενέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έθεσε δύο ζητήματα: την είσοδο της Περιφέρειας στην ψηφιακή εποχή, αλλά και τον στόχο εφαρμογής διαστημικών εφαρμογών προς όφελος της οικονομίας της Πελοποννήσου.

Είναι δεδομένο ότι αυτό το περιφερειακό συνέδριο είναι μια θεσμική παρέμβαση στα πολιτικά, οικονομικά και θεσμικά δρώμενα στη χώρα μας, σημείωσε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του και εξακολούθησε λέγοντας:

«Κύριε υπουργέ, πριν από τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με το ΠαΠελ είχαμε υποβάλει μια πρόταση για να κάνουμε την πρώτη ψηφιακή Περιφέρεια, με την πρόνοια η ψηφιοποίηση της Περιφέρειάς μας να είναι ένα άνοιγμα προς την Κοινωνία των Πολιτών, προκειμένου να κάνουν χρήση στην καθημερινότητά τους των δεδομένων».

Δεν είναι μόνο το θέμα της διεκπεραίωσης των εγγράφων. Η ψηφιοποίηση ανοίγει καινούριους ορίζοντες για καινούριες οικονομίες, προϊόντα και δυνατότητες.

«Υπήρξε προετοιμασία για αυτό το συνέδριο με όλα τα μέλη της κυβέρνησης για να έχουμε έναν καθαρό ορίζοντα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρώτη διεκδίκησε την είσοδό μας στις διαστημικές εφαρμογές. Υπάρχουν 25 επιστήμονες που έχουν μυηθεί στη διαστημική επιστήμη και με δικά μας χρήματα έχουμε δημιουργήσει έναν σκληρό πυρήνα επιστημόνων, έτοιμων να υποστηρίξουν τις διαστημικές εφαρμογές της χώρας».

Η Διεύθυνση του Διαστημικού Οργανισμού της Νότιας Ελλάδας πρέπει να εγκατασταθεί στην Καλαμάτα, καθώς η θέση είναι θαυμάσια, σε σχέση με τον Ισημερινό της Γης.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δούμε την εφαρμογή των διαστημικών υπηρεσιών. Έχουμε δημιουργήσιε ινστιτούτο για τις διαστημικές εφαρμογές που θα βοηθήσουν την αγροτική, την κτηνοτροφική και την πολιτισμική μας πολιτική», είπε, τέλος, ο κ. Τατούλης.

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

Τι άλλη παπαριά θα ακούσουμε σ' αυτό το συνέδριο; Ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Έχουν περάσει ένα κάρο ηθοποιοί- ομιλητές.

Η Τρίπολη τελείωσε. Η Καλαμάτα θα γίνει η νέα έδρα της περιφέρειας. Το ίδιο θα γίνει και με την έδρα του πανεπιστημίου. Και οι σχολές του στην Καλαμάτα θα πάνε. Κατέβηκαν οι διακόπτες της Τρίπολης σήμερα. Τριπολη νεκρή πόλη.

@18.39 Με αυτά που γράφεις τρόμαξες την Τρίπολη και κρύφτηκαν οι κάτοικοί της, σε φοβήθηκαν...........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.