Τατούλης σε Τσίπρα: Δώστε τέρμα στις αντιδημοκρατικές δραστηριότητες του Τσιρώνη

Τατούλης σε Τσίπρα: Δώστε τέρμα στις αντιδημοκρατικές δραστηριότητες του Τσιρώνη

Ιούνιος 03, 2015 - 20:05
4 σχόλια

Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του, ώστε να τεθεί τέρμα στις έκνομες και βαθύτατα αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνη, καλώντας τον ταυτόχρονα να συνδράμει στην προάσπιση της θεσμικής αυτοτέλειας της αιρετής Περιφέρειας, η οποία ευθέως παραβιάστηκε από τα πρωτόγνωρα και βαρύτατα θεσμικά ατοπήματα του κ. Τσιρώνη.

Αφού παρουσίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τα πλεονεκτήματα για τους Πελοποννήσιους πολίτες και το περιβάλλον της Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης υπογράμμισε την περιφρόνηση του κ. Τσιρώνη στη νομιμότητα, αλλά και την επιδεικτική του άγνοια στη βούληση του νομοθέτη να αναθέσει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει ότι ο κ. Τσιρώνης με την πρακτική του:

«Με επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο αγνοεί την εγκεκριμένη μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων η οποία ετέθη σε διαβούλευση και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2014. Παρουσιάζει τις προσωπικές απόψεις του ως «εθνική μελέτη» που θα θέσει σε σύντομη Δημόσια Διαβούλευση, προεξοφλώντας ακόμα και την έκβασή της.

Αγνοεί προκλητικά τις γνωμοδοτήσεις όλων των διευθύνσεων του Υπουργείου του, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το ρόλο για τον οποίο προορίζει τη Δημόσια Διοίκηση.

Αποφασίζει πως θα διαχειριστούν οι τοπικές κοινωνίες ένα δικό τους θέμα, ανατρέποντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, ρόλο που κατακτήθηκε μετά από αγώνες δεκαετιών.

Θέτει, τέλος, σε κίνδυνο απώλειας πόρων και επιβολής τεράστιων προστίμων σε μια Περιφέρεια που κατάφερε από την τραγική κατάσταση που ήταν, να βρίσκεται σήμερα προς της οριστικής επίλυσης του προβλήματος, με την έναρξη υλοποίησης των έργων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».   

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

Ο Τατούλης είχε προεξοφλήσει από τον >Γενάρη του 2014 την έγκριση της μελέτης της τερνα και κάθε 2 μήνες ανακοίνωνε ημερομηνίες υπογραφής της σύμβασης. Τώρα που τον έχουν μπλοκάρει στο ελεγκτικό συνέδριο, τώρα που βγαίνουν στη φόρα οι πολεοδομικές και ιδιοκτησιακές παραβάσεις, τώρα που από τον ίδιο τον υπουργό αποδεικνύεται οτι το έργο είναι ξεπερασμένο και αδιανόητο, τώρα ξαφνικά θυμήθηκε περί δημοκρατικών θεσμών και παρεμβάσεων κτλ; Το ΣτΕ είναι τον Νοέμβρη, ο υπουργός νομοθετεί και καλά θα κάνει ο τατούλης να μάθει να χάνει.

Μερικά απλά νούμερα: Ένας δήμος 30.000 κατοίκων παράγει περίπου 10.000 τόνους απορρίμματα τον χρόνο. Μέχρι σήμερα τα πέταγε σε μία χωματερή με κόστος περίπου 200.000 ετησίως και ανυπολόγιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Έρχεται τώρα η Ε.Ε. και βάζει πρόστιμο 160.000 τον χρόνο και δίκαια οι πολίτες αγανακτούν για την αδιαφορία που τους οδήγησε σε βαριά πρόστιμα. Έρχονται λοιπόν οι σωτήρες που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο και φτιάχνουν μεγάλα εργοστάσια που θα λύσουν το πρόβλημα. Φυσικά δεν μας λένε ότι η λύση θα κοστίζει 650.000 έως 900.000 τον χρόνο. Δεν μας λένε, ότι οι εταιρίες που θα χρυσοπληρώσουμε θα κερδίζουν επί πλέον τουλάχιστον 1.000.000 τον χρόνο από τα ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν μας λένε, ότι εάν κάναμε ανακύκλωση θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε τα 650.000 και να κερδίζει ο δήμος μας τα κέρδη από την ανακύκλωση. Και αυτά για 10.000 τόνους. Κάντε τον πολλαπλασιασμό για 150.000 τόνους που δεσμεύεται να δίνει στους "σωτήρες" ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και θα καταλάβετε γιατί επιμένει να επιτίθεται λυσσαλέα κατά του νέου ΕΣΔΑ.

4% μέταλλα στα σύμμικτα με 1000 ευρώ τον τόνο αξία. Άρα έχουμε : 200.000 τόνοι x 4%/τόνο x 1000 ευρώ = 8.000.000 ευρώ μόνο από τα μέταλλα. Καταλαβαίνω λοιπόν γιατί την ΤΕΡΝΑ την κόφτει να γίνει η σύμβαση και γιατί θα έπρεπε να φωνάζει, γιατί χάνει πολλά λεφτά. Ο Πέτρος όμως γιατί ωρύεται; Το πρώτο ή το τελευταίο έργο είναι που ακυρώνεται; Σε όλη την ευρώπη γίνεται το ίδιο, θα μάθουμε κι εμείς ανακύκλωση και θα γλιτώσουμε και χρήματα. Δε βλέπω πουθενά κάτι κακό σε αυτά που είπε ο υπουργός.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.