Τατούλης: Το μέλλον της «Νέας Πελοποννήσου» στο περιφερειακό συμβούλιο και ως πολιτικό φόρουμ (vid)

Τατούλης: Το μέλλον της «Νέας Πελοποννήσου» στο περιφερειακό συμβούλιο και ως πολιτικό φόρουμ (vid)

Ιούνιος 05, 2019 - 15:14
27 σχόλια

«Ο κ. Δέδες, κ. Μπουντρούκας και η κυρία Λυμπεροπούλου σαν φιλαράκια με τον κ. Νίκα, διαμόρφωσαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα»

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, λίγο μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Τατούλης σε αυτή την συνέντευξη μίλησε για το αύριο της παράταξης «Νέα Πελοποννήσος» αλλά και για ένα πολιτικό φόρουμ το οποίο θα δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι θα είναι «παρών» στο περιφερειακό συμβούλιο και ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την θέση με την οποία τον τίμησε το 47% των πολιτών της Πελοποννήσου.

Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σεβαστό και η παράταξή μας θα παραμείνει στο ΠεΣυ με σεβασμό στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού , έτσι ώστε να τηρηθεί η κανονικότητα του νομικού πλαισίου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης

Ο κ. Τατούλης άφησε αιχμές για τις υπόλοιπες παρατάξεις που διαμόρφωσαν το νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, κάνοντας λόγο για μένος κατά του προσώπου του.

Υπήρξε μία προσπάθεια κομμάτων και παρατάξεων της περιφέρειας να δημιουργήσουν ένα πρωτόγνωρο κλίμα για το θεσμό της αυτοδιοίκησης, με εκβιασμούς, πιέσεις, απειλές, στις οποίες και αντισταθήκαμε

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για προσωπικές βεντέτες και για συμπαιγνίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι οι οποίες ανέδειξαν ως τη νέα περιφερειακή αρχή την παράταξη του κ. Νίκα.

Ο κ. Δέδες, κ. Μπουντρούκας και η κυρία Λυμπεροπούλου σαν φιλαράκια με τον κ. Νίκα, διαμόρφωσαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στο περιφερειακό συμβούλιο με 17 έδρες έτσι ώστε να μην σταματήσει η τροχιά ανάπτυξης της περιφέρειας, παλεύοντας για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως η περιφερειακή τράπεζα, η  ΣΔΙΤ, τα ενεργειακά οικόπεδα κ.α.

Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των Πελοποννησίων αλλά και ολόκληρης της χώρας

Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η «Νέα Πελοπόννησος» θα μετατραπεί  σε ένα πολιτικό φόρουμ, και όχι ένα πολιτικό κόμμα, για το καλό της χώρας. Η παράταξή μας σε συνεργασία με άλλους φορείς θα αποτελέσει τον πυλώνα συγκρότησης αυτού του πολιτικού φόρουμ σε μια εποχή όπου ο κίνδυνος για την δημοκρατία είναι εμφανής, τόνισε.

Τέλος, απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν να κάνουν και με τις πρώτες δηλώσεις του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ανεπαρκή τον κ. Νίκα αναφέροντας «είναι ντροπή να βλέπουμε τον κ. Νίκα να έχει δίπλα του στην συνέντευξη που έδωσε τον βουλευτή Αρκαδίας», τονίζοντας ότι αυτές οι τακτικές ελλοχεύουν κινδύνους.

Σε ερώτηση για το αν έχει κάνει αποτίμηση της ήττας του στις εκλογές είπε:

Δεν χάσαμε , κερδίσαμε , ήμασταν η μόνη παράταξη που είχε μια ενδελεχής πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Πελοποννήσου και το 47% των πολιτών το απέδειξε

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Παρών» δηλώνει η «Νέα Πελοπόννησος» ως πολιτικό φόρουμ


27 Σχόλια

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε, Να χαμε να λέγαμε να είχαμε να πούμε. Όλα καλά και ωραία!! Μόνο κ. Τατούλη, που εκ δεξιών κάθεται η κ. Νικολάκου,απλά επιβεβαιώνει τα αίτια της ήττας. Να θυμάσαι μόνο ένα κ. Τατούλη, η εξουσία δεν εκβιάζεται

ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙ;

Τι κάνατε για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Είναι σε χειρότερη κατάσταση από άποψη υποδομών το 2019 από το 2009 που έφυγε ο αείμνηστος Δημόπουλος.

Πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Να χαρώ περιφερειακή αρχή που ήδη κατηγορεί τη νέα που δεν έχει ΚΑΝ ακόμη αναλάβει! Αλήθεια κ. Τατουλη και κ. Νικολάκου, απευθυνατε συγχαρητήρια στον κ. Νίκα; Ή συνεχίζετε να μην αποδεχεστε την ήττα σας;

Εύγε Πέτρο μας! Άστους Θα ανέβουν οι ανίδεοι επάνω και θα κάνουν μια Πελοπόννησο μπαρούτι όπως ο Παυλης την Τρίπολη και θα ξαναπάνε σπίτι τους!

16:30 Κάτσε να δεις τώρα τί θα σου κάνει ο Νίκας για το πανεπιστήμιο βλήτο

Tέτοια μούτρα επειδή θα ξαναγίνεις υπάλληλος του ΙΚΑ, για σκέψου και τον άλλον που πρέπει να ξαναθυμηθεί τον τροχό και τα σφραγίσματα!

16:49 Προς το παρόν αυτός που πάει σπίτι του είναι ο αποτυχών ΤΑΤΟΥΛΗΣ και όλη η κουστωδία του

@18:44 - Γιατί, ο Τατούλης τι έκανε για το πανεπιστήμιο; Βγήκε ο Νίκας, ο Τατούλης έχασε. Τελείωσε αυτό, πάμε παρακάτω. Εύχομαι ο Νίκας να έχει μια επιτυχημένη θητεία για το καλό της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Περιφέρειας. Ο Τατούλης κρίθηκε, δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο, ούτε να φέρνουμε την καταστροφή. Το να τα βάζει με το κάθε κόμμα ο Τατούλης είναι τελείως άστοχο. Πολύ πρόσφατα, το 2014 απόλαυσε την υποστήριξη της ΝΔ. Έχασε γιατί η αλαζονεία της εξουσίας δεν αρέσει στους πολίτες. Ήταν καιρός για αλλαγή. Να του γίνει μάθημα η ήττα. Περιφερειάρχες θέλουμε, όχι αυτοκράτορες.

Ένας *** κατ εξακολούθηση υβριστής που νομίζει ότι είναι το κέντρο της Ελλάδος, ευτυχώς απαλλαχτήκαμε.

Συγγνώμη αλλά δεν επαληθεύεται ο Μητσοτάκης τώρα; που δεν τον στήριξε για Περιφερειάρχη μετά το παραλήρημα εναντίον του...

Αερολογίες, μπαρούφες και αυγολεμονιές! Τι είπε ο άνθρωπος?????? Τις καλτσες του!! Να σου βάλω και λίγο σος για να γλιστράει.. Πολιτικό forum Πωπωπω! Θα φέρω θάλασσα στη Τρίπολη δηλαδή!

Κάτι νικολακούδες και κάτι παπασταματάκηδες είναι υπαίτιοι για την ήττα ! Απορίας άξιο πώς και δεν τους έχει κυνηγήσει ακόμα ο Πέτρος !

Να δοθούν ν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αναφορικά με τους σιδηροδρόμους! Εννοούμε με τους κυρίους! Κ. Νικολάκου!

Δεν ξέρω για το forum αλλά ο όμιλος προβληματισμού, η δεξαμενή σκέψης, το think tank για να μιλήσουμε τη γλώσσα του Βαγγέλη, προστάζει τη μελέτη της επίδρασης της γουρνοπούλας στο περιφερειακό γίγνεσθαι!

εχει οκαιρος γυρισματα γιατι ονικας θα εχει καληπαρεα το δεδε ετσι βλασσακο αλλα θα τα πουμε στις εκλογες

Ήρθε η ώρα να πληρώσεις το τίμημα και τον λογαριασμό για τα σπασμένα, Πέτρο μου. Κι όπως ξέρεις καλά, μην ελπίζεις σε επιείκεια... δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, γαρ

Πολύ θα χαρούμε να βγουν στον αέρα οι κάποιοι σύμβουλοι, με τους σιδηδοδρόμους, οι κάποιοι σύμβουλοι πολιτικοί μηχανικοί και κάποια συγκεκριμένα μονίμων συνεργαζόμενων δικηγόρων. Υπάρχει άραγε παράγκα????

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.