Τατούλης: Η Τρίπολη δεν μπορεί να έχει Κέντρο Κοινότητας

Τατούλης: Η Τρίπολη δεν μπορεί να έχει Κέντρο Κοινότητας

Νοέμβριος 20, 2017 - 19:19
3 σχόλια

Το ζήτημα των Κέντρων Κοινότητας, που παρέχουν υπηρεσίες και ανακούφιση σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα για την Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η πόλη να έχει Κέντρο Κοινότητας, καθώς όπως είπε, ο Δήμος Τρίπολης διαθέτει έναν ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που μέσα σε τρία χρόνια για δύο μόνο ωφελούμενες έχει ξοδέψει περίπου 600.000 ευρώ.

Αν αυτό είναι για σας κοινωνική πολιτική...

είπε με νόημα ο περιφερειάρχης προς την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, πάντως, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 5 Φεβρουαρίου 2017 (δείτε ΕΔΩ) είχε ζητήσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα, η οποία, εξ όσων θυμόμαστε, ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ είχε εκφράσει τη βούληση να δημιουργήσει Κέντρο Κοινότητας στην πόλη.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς είχε δηλώσει τη βούλησή του να δημιουργηθεί Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο του είτε από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είτε από άλλους πόρους.

Ο περιφερειάχης Πελοποννήσου απέστειλε δελτίο Τύπου σε σχέση με το θέμα, προτού, μάλιστα, λήξει η συνεδρίαση του ΠεΣυ:

«Στόχος του κοινωνικού μας προγράμματος είναι ξεκάθαρος εξαρχής, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και οι πόροι να αξιοποιηθούν σε αυτούς και όχι στους μεσάζοντες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. 

«Αυτό το στόχο υπηρετεί η στρατηγική μας, η οποία είναι σαφώς σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του Υπουργείου και αυτό συμβαίνει, αφενός, γιατί δεν μας εκχώρησε το Υπουργείο τους πόρους για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά του, εμείς τους εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του δικού μας σχεδίου, αφετέρου, τα κριτήρια επιλεξιμότητας τα πληρούν μόνο οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Αναφερόμενος στους Δήμους Κορίνθου και Τρίπολης που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο κ. Τατούλης ανέφερε «η μεν Κόρινθος, η οποία έχει δύο ιδρύματα με ελάχιστους ωφελούμενους, χωρίς ουσιαστική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν δέχθηκε ωστόσο να συζητήσει μαζί μας, γιατί πίστεψε την Υπουργό ότι θα του εξασφαλίσει έξτρα χρήματα, κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανε. Όφειλε να συμμετάσχει γιατί με την αποχή της έχει στερήσει το σύνολο των Δήμων της Κορινθίας από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η δε Τρίπολη, είχε ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών, το οποίο κόστισε 650.000 ευρώ για τρία χρόνια με δύο ωφελούμενες. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας η πρότασή της αφορούσε την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μόνο για το Δήμο της, αφήνοντας τους υπόλοιπους Δήμους της Αρκαδίας χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες». 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας της Καλαμάτας, το οποίο θα καλύψει όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, και εντός της επόμενης εβδομάδας υπογράφεται η ένταξη στο πρόγραμμά μας των Κέντρων Κοινότητας της Λακωνίας και της Αργολίδας, ανακοίνωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.


3 Σχόλια

Τι περιμένεις και δεν το κλείνεις. Ομολογείς ότι κάποιοι πληρώνονται για να κάθονται. Υπεύθυνη στάση για παντός καιρού πασόκο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.