Τατούλης: Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα ολοκληρωθεί (video)

Τατούλης: Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα ολοκληρωθεί (video)

Αύγουστος 03, 2015 - 21:12
3 σχόλια

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τέθηκε για ακόμα μία φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να υπερασπίζεται κατά την τοποθέτησή του ένα από τα μεγαλύτερα έργα αειφορίας της Περιφέρειας, αυτό της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή δόθηκε από τα όσα ακούγονται για την ακύρωση των έργων ΣΔΙΤ σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Τσιρώνης πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για τα ΣΔΙΤ και για το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατί ο αρμόδιος υπουργός για το έργο είναι ο υπουργός Ανάπτυξης.

Κατέρρευσε ο μύθος που είπε στους Πελοποννήσιους πολίτες ότι η οροθέτηση στην Καλλιρόη δεν είναι συμβατή με τους περιβαλλοντικούς όρους τόνισε.

Η απόφαση του ΣτΕ έκλεισε μια για πάντα το θέμα, τόνισε, συνεχίζοντας ότι η απόφαση αυτή εκθέτει τον υπουργό κ. Τσιρώνη.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης πρέπει να τον μαζέψει, να τον συγκρατήσει, γιατί θα εκτίθεται συνεχώς.

Τέλος, ο περιφερειάρχης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί, με την κυβέρνηση να υπογράφει τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λίγο προτού τεθεί το θέμα των απορριμμάτων από τον περιφερειάρχη, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μίλησε για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέροντας ότι το έργο προχωρεί κανονικά και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η απόφαση του ΣτΕ αποδεικνύει ότι τα όρια που έχει βάλει η περιφερική αρχή σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος είναι πάνω από τα στάνταρ που προβλέπονται, υπογράμμισε.

Η κυρία Νικολάκου τόνισε ότι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί η σύμβαση. Εάν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να πάρουν τα χρήματα αυτά, πλανώνται πλάνην οικτράν, τόνισε.

Με την οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης του διαγωνισμού θίγεται και βάλλεται το δημόσιο συμφέρον.

Video: 

ArcadiaPortal.gr


3 Σχόλια

Καλοί είστε όλοι σας! Αφού δεν έχουμε κυβέρνηση, ας κάνει και ο Πετράν παιχνίδι. Εδώ που φτάσαμε..

Πετράν έπαιξες και έχασες. Είχες τέσσερα χρόνια να τελειώσεις το διαγωνισμό και να υπογράψεις σύμβαση όπως έγινε στη Δυτική Μακεδονία. Τώρα το πουλάκι πέταξε. Ασχολήσου να βάζεις "προστίματα" στον Παυλή για τον Αγ. Βλάση και άσε κανένα σοβαρότερο να λύσει το θέμα. Φιλάκια!!!

Ναι, θα περιμένουμε τον Τατούλη που μας έπρηξε τόσα χρόνια με τις...."νόμιμες" βλακείες του!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.