Τατούλης: Εδραιώσαμε νέα ποιοτικά δεδομένα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

Τατούλης: Εδραιώσαμε νέα ποιοτικά δεδομένα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

Ιούνιος 26, 2019 - 20:39
4 σχόλια

Δημιουργήσαμε νέα δεδομένα διοίκησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στην Πελοπόννησο και στη χώρα και εδραιώσαμε νέα υψηλά ποιοτικά δεδομένα στο πρόγραμμά μας και στη Διαχειριστική Αρχή της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020 στην Τρίπολη, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.

«Αποδείξαμε στην πράξη πόσο σπουδαία ήταν η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, δεδομένου ότι από τη στιγμή που η ευθύνη του Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ πέρασε στις αιρετές Περιφέρειες βελτιώθηκε ουσιαστικά η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και αφού υπογράμμισε ότι μετά την επιμονή των Περιφερειών έγινε εφικτό ένα μέρος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 να περάσει στην ευθύνη των Περιφερειών, ανέφερε ότι το Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023, όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τον κανόνα ν+3.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη ότι μέχρι το 2017 υπήρχαν σημαντικά προβλήματα των προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που επέτρεψε στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 από το 2018 και το α’ εξάμηνο του 2019 να έχει ήδη αναπτύξει τη δυναμική του και συνεχώς να επιταχύνει το ρυθμό του.

Την ιδιαίτερη σημασία των στρατηγικών ολοκληρωμένων επενδύσεων ως εργαλεία συνοχής και ανάπτυξης εξήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στις Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις της Καλαμάτας, του Άργους – Ναυπλίου, στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις της Μάνης και της Κορίνθου και στο ΤαπΤοκ της Αρκαδίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στις εντάξεις έργων στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 σε ότι αφορά οδικές υποδομές, που θα συνδέουν παραγωγικές περιοχές με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, σε έργα διαχείρισης πόσιμου νερού, στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, του πολιτισμού, των αστικών αναπλάσεων, της τουριστικής προβολής και στη διαχείριση απορριμμάτων.

«Έχουμε ήδη στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ολοκληρωμένη μας πρόταση για την ολιστική αντιμετώπιση της διαχείρισης των λυμάτων και της λυματολάσπης, εμπλέκοντας για πρώτη φορά συνθήκες ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει η Περιφέρεια ενόψει της προετοιμασίας της νέας προγραμματικής περιόδου.      

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκαν στη θετική πορεία και την αύξηση των δεικτών υλοποίησης του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020, σε σχέση με την 4η Επιτροπή Παρακολούθησης, δίνοντας έμφαση στην άκρως ικανοποιητική υλοποίηση του έργου του τουρισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε., όπως επίσης και στα έργα του κοινωνικού προγράμματος και την αύξηση των Κέντρων Κοινότητας στην Πελοπόννησο.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Τατουλη είχες 8 χρόνια να κάνεις κάνα έργο της προκοπής κ τα άφησες ρημάδια, ούτε τα σκουπίδια, ούτε τηλεθερμανση στην Τρίπολη, ούτε δρόμους, σύρε κατά Θεσσαλία μεριά να δεις τι γίνεται εκεί στην περιφέρεια κ γύρνα μετά να δεις αν αξίζει να ξανάδηλωσεις για περιφέρειαρχης...

Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ . ΤΟ ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ΛΗΓΕΙ ΤΟ 2013 . ΠΕΡΥΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ . ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.