Τατούλης: Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας (vid)

Τατούλης: Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας (vid)

Ιούλιος 19, 2016 - 15:57
1 σχόλια

Θετική για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απόβλητων, το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για την ομόφωνη απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την ψήφιση του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ. 

Η χθεσινή απόφαση είναι μια ιστορική απόφαση η οποία δεν αφήνει περιθώρια συγκρούσεων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, όπως αυτές που είχε δημιουργήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, ανέφερε ο περιφερειάρχης, τον οποίον χαρακτήρισε «επικίνδυνο για να κατέχει κυβερνητική θέση» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Τρίτη 19 Ιουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ο κ. Τατούλης φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα, αναφέροντας ότι οι δήμαρχοι πλέον αντιλήφθηκαν πως η μόνη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για ακόμα μία φορά μίλησε για το έργο της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι αυτό θα έχει τη μεγαλύτερη διαφάνεια και το μικρότερο κόστος για τους πολίτες, καθώς θα δώσει κίνητρα στους Δήμους να μειώσουν τα τέλη.

Στον ΦΟΔΣΑ πρυτάνευσε η λογική

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ανεξέλεγκτες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί στους Δήμους της Περιφέρειας, οι οποίες έχουν φέρει σε σύγκρουση την Περιφέρεια, η οποία αποκαθιστά τις χωματερές, με τους δημάρχους που τις ξανανοίγουν, παραβιάζοντας τη νομιμότητα και επιβαρύνοντας με υπέρογκα ποσά τους πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Καλώ τις δικαστικές αρχές να εφαρμόσουν τους νόμους

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης ήταν όταν ο περιφερειάρχης είπε ότι η απόφαση του ΦΟΔΣΑ ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης και για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Είμαι αισιόδοξος για την υπογραφή της σύμβασης, περιμένουμε την κυβέρνηση να λύσει τις τελευταίες εκκρεμότητες για να προχωρήσουμε στο έργο μαζί με τις δημοτικές αρχές
 

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Τατούλης: Οι δήμαρχοι άνοιξαν τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

OTI NA NAI...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.