Τατούλης: Άμεσα η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα των δασικών χαρτών

Τατούλης: Άμεσα η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα των δασικών χαρτών

Φεβρουάριος 07, 2017 - 17:04
0 σχόλια

«Με τη δική μας άμεση αντίδραση και παρέμβαση θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια γη και να εξασφαλίσουμε ένα στρατηγικό χάρτη ανάπτυξης και επενδύσεων, ζητώντας εκτός των άλλων το αυτονόητο, να πραγματοποιηθούν αυτοψίες πριν την ανάρτηση των δασικών χαρτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τους δασικούς χάρτες, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017. 

Απ’ την άλλη πλευρά, τόνισε ο Περιφερειάρχης είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο και το κόστος θα έπρεπε να είναι συμβολικό. Αντίστοιχα, το κόστος ενστάσεων στο κτηματολόγιο είναι 5 ευρώ ανά περίπτωση, ενώ στους δασικούς χάρτες για 6 στρέμματα το κόστος ανέρχεται στα 450 ευρώ.

Τα λάθη που υπάρχουν σε μερικές περιπτώσεις είναι κραυγαλέα, όπως στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που χαρακτηρίζεται τμήμα τους δασικό, αλλά και στις περιπτώσεις αστικών περιοχών όπως στους Γαργαλιάνους και αλλού όπου υπάρχει οικοδόμηση εδώ και πολλές δεκαετίες σημείωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε την αντίδραση της Κυβέρνησης και είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε και δικαστικά προκειμένου να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον». 

«Λίγες μέρες πριν ακούστηκε ένα μεγάλο ψέμα από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ότι είμαστε αντίθετοι στο δασολόγιο. Δεν ισχύει και μάλιστα είχαμε χαρακτηρίσει τους δασικούς χάρτες σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, τόσο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και για το σύνολο της χώρας» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «είμαστε υπέρ και μάλιστα μας είχε καταγγείλει ο πρώην επικεφαλής της παράταξής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Πετράκος για την κριτική μας στον τρόπο ανάθεσης των σχετικών μελετών από το Υπουργείο και το κόστος».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενόψει των κινητοποιήσεων των αγροτών ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι έστειλε αυστηρή επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη για την εξασφάλιση του δικαιώματος των αγροτών της Πελοποννήσου για εξαγωγή και διάθεση των προϊόντων τους, ειδικά των εσπεριδοειδών που κινδυνεύουν να μείνουν στα χωράφια τους.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.