Τατούλης: 31/3 κλείνουν όλοι οι ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τατούλης: 31/3 κλείνουν όλοι οι ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μάρτιος 02, 2015 - 20:00
0 σχόλια

«Η ολοκληρωμένη διαχείριση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο»

Στη συνεδρίαση της 2ας Μάρτη 2015 του Περιφερειακου Συμβουλίου Τρίπολης, και αφού ανακοινώθηκε εκ μέρους της Αρχής η απόφαση να συντρέξει η Περιφέρεια τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα απορρίμματα, ο κ. Π. Τατούλης έλαβε τον λόγο: «Το πρόβλημα είναι εγκεφαλικό. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η περιφερειακή αρχή θα είναι για πέντε χρόνια εδώ για να κάνει το έργο της», επεσήμανε.

«Τώρα η αντιπολίτευση μας μιλάει για τις διαδικασίες της διαχείρισης των απορριμμάτων και αναρωτιέμαι: αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα, δεν έχουν καμία ιδέα για τα πράγματα; Χαίρομαι πάρα πολύ που ο διαμαρτυρόμενος περιφερειακός σύμβουλος παίζει μονόπλευρα το παιχνίδι της δημοκρατίας», ανέφερε για την αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Και εξακολούθησε:

Μην διανοηθεί να προβάλει τύπου Σοβιέτ αποφάσεις.

«Το αντιλαμβάνεστε αυτό. Ξέρετε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Τρίπολη, ξέρετε όλες τις διαδικασίες», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος: «Ο υπουργός Περιβάλλοντος τι λύση σας έδωσε; Τι λύση σας είπε; Να συνεργαστούν οι δήμοι της Περιφέρειας και να μεταφέρουν τα απορρίμματα σε παράνομες χωματερές. Τι έκανε η κυβέρνηση; Δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Και υπογράμμισε: «Ερχόμαστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και θέλω να σας πω πως εκ του Νόμου η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνει σε νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο και πιστοποιημένο».

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ωρολογιακή βόμβα που έχει δημιουργηθεί στην Αγία Τριάδα στην Τρίπολη, της οποίας η αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Η ευθύνη μας για τη αποκατάσταση των ΧΑΔΑ δεν είναι απλώς μια πελοποννησιακή υπόθεση, αλλά μια εθνική υπόθεση.

«Θέλω να σας προειδοποιήσω ότι μετά τις 31 Μαρτίου θα κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα αποκατασταθούν με τον πιο εξελιγμένο τρόπο, έτσι οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να κατευθυνθούν ανάλογα», τόνισε.

Και κατέληξε, αναφερόμενος στην ευθύνη που έχουν όλοι, αλλά και στην πορεία του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης: «Βλέπουμε ότι ενώ η Τρίπολη βρίσκεται σε πόλεμο, δεν γίνεται καμιά προσπάθεια από κανέναν. Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τη δική του ευθύνη. Αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, η Περιφέρεια και οι πολίτες θα βρεθούν σε ασφυξία ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το έργο μας έχει τελειώσει, είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και από εκεί και πέρα, είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή της σύμβασης».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.