Τατούλης: 3.000 μετανάστες έρχονται στο στρατόπεδο της Κορίνθου

Τατούλης: 3.000 μετανάστες έρχονται στο στρατόπεδο της Κορίνθου

Σεπτέμβριος 08, 2019 - 12:56
1 σχόλια

Ο κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ζήτησε από το προεδρείο να συζητηθεί το θέμα που επείγει, όπως είπε, και είναι η μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Όπως ανέφερε, ο χώρος του στρατοπέδου της Κορινθίας σήκωσε όλο το βάρος του κέντρου κράτησης.

Σύμφωνα και με την αναφορά των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας υπάρχουν μέγιστα προβλήματα στον χώρο αυτό που χωρίς καν οι θεσμικοί παράγοντες, να έχουν ερωτηθεί μέλη της Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση μονομερώς προχωράει στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων και προβλέπεται να έρθουν στην Κόρινθο πάνω από 3.000 άτομα.

Ο κ. Νίκας, αφού επανέλαβε ότι εννοεί τα όσα είπε για τη συνεργασία, και απάντησε ως εξής:

«Το 2014 ως πρόεδρος Δήμων κλήθηκα από τον τότε δήμαρχο κ. Πνευματικό, όπου είχα εκφράσει άποψη ταυτόσημη με εκείνη του δημάρχου. Το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί αν είναι θέμα μικροπολιτικής. Η πατρίδα μας δέχεται έναν πόλεμο. Δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει διαφορετικά, παρά να συμμορφωθεί με την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία.

Πρέπει να ενισχυθούν τα σύνορα, και η αστυνόμευση. Ασφαλώς η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο. Εμείς δεν έχουμε χώρο, χώρο έχει ο Δήμος.

Και συντασσόμαστε με την απόφαση του Δήμου. Η Τρίπολη υποδέχθηκε μετανάστες, έδωσε διαμερίσματα. Η πατρίδα από το 2015 και μετά αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα: ανθρώπινα σώματα, δύστυχοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται για λόγους πολιτικής επικράτησης. Ο Έλληνας πρέπει να δείχνει συμπαράσταση», υπογράμμισε ο κ. Νίκας.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι υπάρχει μέγα ζήτημα με το στρατόπεδο Κορίνθου, και πρότεινε, ακόμη και με αυτή την άτυπη διαδικασία να εκδοθεί ψήφισμα, ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μονίμως η Πελοπόννησος για να λυθούν προβλήματα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επεξεργαστεί ήδη.

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι η Πελοπόννησος δεν είναι κρατίδιο και η χώρα δεν είναι ομοσπονδία, ενώ ο κ. Σκαντζός είπε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» μπορεί να θέσει το ζήτημα στα θέματα της συνεδρίασης του πρώτου ΠεΣυ που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.