Τατούλης:Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες με καθαρό σχέδιο

Τατούλης:Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες με καθαρό σχέδιο

Μάιος 08, 2012 - 16:37
6 σχόλια

Υπήρχαν πολλά πολιτικά συμπεράσματα. Η χώρα έχει μπει σε μία μεγάλη περιπέτεια, όπως πολλές φορές έχω πει, η χώρα από εδώ και πέρα θέλει ρηξικέλευθες πολιτικές αποφάσεις, η χώρα από εδώ και πέρα θέλει καθαρές σκέψεις και ιδέες, η χώρα κινδυνεύει τόσο πολύ από την ακυβερνησία όσο κινδυνεύει το ίδιο και περισσότερο από το οποιοδήποτε καινούριο κυβερνητικό σχήμα δε θα έχει κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Είναι ψευτοδίλημμα και το φωνάζουν και νικημένοι και νικητές σήμερα λέγοντας ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ακυβερνησία ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικής ενότητας ή εθνικού σκοπού. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν λίγο  στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη για να μιλήσει για τα έργα του ΕΣΠΑ και για προγράμματα που προωθεί η Περιφέρεια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και γενικά της περιοχής, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το μετεκλογικό κλίμα.

Και συνέχισε: Η άποψή μου είναι ότι η χώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέλει τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν το δικό τους πολιτικό ανάστημα, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν, αλλά πάντοτε με καθαρή κατεύθυνση, με καθαρό λόγο και σχέδιο. Είναι ανεπίτρεπτο είτε η μία πλευρά των ηττημένων είτε η πλευρά των νικητών να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θυμό των πολιτών. Οι πολίτες είναι θυμωμένοι αλλά εκτιμώ ότι είναι δημιουργικά θυμωμένοι. Αυτό οφείλουμε να εκλάβουμε ως μήνυμα αυτών των εκλογών και ανάλογα ο καθένας μας υπεύθυνα να τοποθετηθεί στο πολιτικό και εθνικό διακύβευμα της χώρας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πάνω στο ίδιο θέμα σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα κόμματα που εκφράζουν τον αστικό κόσμα επέδειξαν δειλία και υπήρξε κιότεμα όχι από τον αστικό κόσμο αλλά από τα κόμματα, ενώ τόνισε πως για δεκαετίες οι πολίτες θα πληρώνουν το "τραπατσάρισμα'" της εικόνας της χώρας, αλλά δε θα πρέπει οι πολιτικοί - αφού αυτό είναι και το καθήκον τους- δε θα πρέπει να αφήνουν να καταστρέφεται η ελπίδα. Ενώ μίλησε για λαϊκισμό που επέδειξαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και διευκρίνισε πως Μεσσίες δεν υπάρχουν και δεν θα πρέπει να περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας σώσει.

Τέλος επεσήμανε πως οι πολιτικές του απόψεις δεν ταυτίζονται ούτε στο ελάχιστο με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει να αποδείξει το κόμμα αυτά που έλεγε ότι δηλαδή η ψήφος σε αυτό δεν αποτελεί ψήφο ακυβερνησίας της χώρας.

 Ευχήθηκε ακόμα "καλή και υπεύθυνη διαδρομή" στους δύο περιφερειακούς συμβούλους που εξελέγησαν βουλευτές (Νίκο Ταγαρά και Θανάση Πετράκο) και σημείωσε πως "με γεμίζει η προσπάθεια που κάνουμε εδώ στην περιφέρεια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχω αποκοπεί από την πολιτική σκηνή, άλλωστε το ένα δεν αποκλείει το άλλο, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο..."

Ε.Τ.


6 Σχόλια

Ο Τατούλης δεν μας είπε σε ποιές πολιτικές δυνάμεις ανοίκει. Στις υγειείς η στις άλλες.!!! Έκτακτη συνέντευξη τύπου. Για να μας πεί τι? Μερικά ξύλινα λόγια.!!! Έτσι για να δίνει το παρόν. Άν υπάρχουν τα κότσια ας βγει και να μας πει κατά που κοιτάει ο μπούσουλάς του. Φοβάμαι πως βρίσκεται σε ανώμαλο μαγνητικό πεδίο, όπως πάντα !!!!!!

Προφανώ εννοείς αγαπητέ Πέτρο, ότιη κεντρική πολιτική σκηνή σε έχει προ πολλού ΑΠΟΚΟΨΕΙ!!!!!!!!

<p> Εγώ πάλι απορώ με την εμμονή του Πέτρου, να ξεπετιέται κάθε λίγο και λιγάκι και να στέλνει για δημοσίευση ότι του φανεί του ....στεφανή. Ποιός ο λόγος να μας ξεφουρνίζει κάθε 2 μέρες κι από ένα άρθρο, στο οποίο ότι γράφει το καταλαβαίνει μονάχα ο ίδιος ή ο ίδιος και αυτός που του το γράφει; Σε τι αποσκοπεί η παρουσία του στα μίντια; Στην αναγνωρισιμότητα ή στην προσπάθεια να μας πείσει ότι ΄΄για πάσα νόσο και πάσα ***΄΄, έχει και άποψη και λύση; Εν τω μεταξύ, γιατί δεν βάζει τάξη στις υπηρεσίες του, που χορεύουν τα δαιμόνια και κλαίει ο κόσμος που πάει να βρει άκρη; Η μέθοδος του μέντορά του συχωρεμένου πια και μεγαλοκαρχαρία των μίντια, έχει παρέλθει. Ο κόσμος ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και αυτά τα κόλπα, είναι χαμένος κόπος. Δουλειά θέλει να βλέπει ο πολίτης Και να ακούει ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Από φιλολογίες και παραμύθια έχει φουσκώσει η μπάκα του. Δουλειά Πέτρο ΔΟΥΛΕΙΑ. Αλλιώς παράγκα στη Βουλή με κάποιο από τα τοοοοοοοοσα πολλά κόμματα. Αν μπορέσεις ξανά, που δεν το βλέπω.</p>

ΑΣΕ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ. ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ. ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΕΙΣΑΙ. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΕΤΡΟ; ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ Σ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ; ΣΤΑΜΑΤΥΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ. ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΕΙ Ο ΜΟΡΕΑΣ. ΚΑΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΣΑΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΝΤΕ ΠΕΤΡΟ...

Συγνώμη για το σχόλιο... αλλά ανησυχούμε... ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΤΑΝΚΕΡ, αεροψεκασμοί και στην Αρκαδία από δεκάδες αεροπλάνα, μέσα σε μία μέρα και μετά ραντεβού σε 5 με 6 μέρες ξανά, δείτε: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2012/05/blog-post_09.html