Τατούλης: Ψάξαμε και βρήκαμε ότι ο καταρροϊκός πυρετός ήρθε με μεταφορά ζώων στην Πελοπόννησο (video)

Τατούλης: Ψάξαμε και βρήκαμε ότι ο καταρροϊκός πυρετός ήρθε με μεταφορά ζώων στην Πελοπόννησο (video)

Ιούνιος 23, 2014 - 10:47
6 σχόλια

Ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 20 Ιουνίου καθώς το θέμα του καταρροϊκού πυρετού έχει ανησυχήσει έντονα τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν βλέπουν τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται μέρα με τη μέρα.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων που έλαβαν το λόγο στο ΠΣ τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων γα την αντιμετώπιση της νόσου. Εκτός από την αποζημίωση για τα ζώα που χάνονται, ζητούν και αποζημίωση για την υπόλοιπη παραγωγή, όπως το γάλα το οποίο χάνεται. Ο κ. Αγγέλου κτηνοτρόφος και μέλος της ΠΑΣΥ μεταξύ άλλων ζητά, επιπλέον στελέχωση των υπηρεσιών με κτηνοτρόφους και έλεγχο όλων των κoπαδιών της Πελοποννήσου. Οι κτηνοτρόφοι επιπλέον ζητούν από την περιφέρεια, παροχή φαρμάκων, για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, καθώς και ζωοτροφές για τα ζώα που είναι σε καραντίνα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αφού άκουσε όλους τους ομιλητές ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των κτηνοτόοφων δε λένε όλη την αλήθεια. Όπως υποστηρίζει η νόσος του καταρροϊκού πυρετού έφτασε στην Πελοπόννησο , με τη μεταφορά ζώων, καθώς όπως αναφέρει έψαξαν και βρήκαν τι έχει γίνει. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι σε απόσταση 300χλμ από τα όρια της περιφέρειας δεν υπήρχε νόσος, άρα δεν ισχύουν τα λεγόμενα κάποιων ότι η νόσος προϋπήρχε.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου έδρασαν άμεσα και μέχρι τώρα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια.

Μετά από μία μακροσκελή συζήτηση του θέματος, το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου ψήφισε κατά πλειοψηφία την έγκριση υλοποίησης προγράμματος διαχείρισης των εντόμων του γένους Culicoides φορέων του καταρροϊκού πυρετού.

Video: 

youtube://v/v6EtVEKWGyE


6 Σχόλια

AΠΙΘΑΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Ο ΤΑΤ! Φταίνε οι κτηνοτρόφοι γιατι ο ιος του καταρροϊκού ηρθε από μεταφερόμενο ζώο πιθανον από τη Λέσβο;;;; εσυ τι κάνεις με τις υπηρεσίες σου Πετράν:

ΡΕ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ! ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΠΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΕΤΡΕΧΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣ ΤΑ ΚΥΝΗΓΌΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Ο ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ!

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Δευ, 23 Ιουν 2014 - 20:13 Σούζι τσούζει...Πολύ όμως...Θα περάσει, με τον καιρό...

Προσοχή μην κολλήσουν και τα θηράματα καμμιά αρρώστεια. Και τότε.... αλοίμονο οτο Ρουμελιώτη και τους κυνηγούς!!!

Να δώσουμε το βραβείο στον αστυνομο Κλουζω -Τατούλη που βρηκε από που ηρθε ο ιος του καταρροικού!! ευγε του που βρήκε και ελυσε ...το μυστήριο!!!!!!!!!!!!!!!!!! εδώ ο κοσμος χανεται και η...Φρόσω χτενίζεται! τα ζωα ψοφάνε η τοπικη οικονομια παει κατά διαολου, οικογενειες είναι σε απογνωση και καποιοι σφυριζουν αδιαφορα και μας λενε παπαρο......γιες μεσα από τα δελτια τυπου. ο γραμματεας του ΥΠΑΑΤ λεει εκλπηκτος ότι ηρθε νωρίτερα ο ιος δεν τον περιμενε από το Μαη. για φαντασου να ρωτουσε ο ιος του καταρροικου το γραμματεα του Υπουργείου , το Τατουλη και τον αδαη Στρατηγακο ποτε να ξεκινησει να μας ερθει. να του σφραγισει και το διαβατηριο!! να του στησουμε και αψιδα!!!! τι άλλο θα ακούσουμε!!!! όχι για να δειτε ποιοι μας κυβερνάνε και από ποιους περιμενουμε να μας λυσουν το πρόβλημα! δεν παμε καθόλου καλα παιδια!!!!