Τατούλης: Το κρίσιμο είναι η ικανότητα και το σχέδιο της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη (video)

Τατούλης: Το κρίσιμο είναι η ικανότητα και το σχέδιο της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη (video)

Απρίλιος 15, 2014 - 21:15

«Ο νέος θεσμός αποτελεί το σημαντικότερο ίσως πυλώνα εξόδου της χώρας από την κρίση, αφού μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1 την Τρίτη 15 Απριλίου 2014 και πρόσθεσε ότι το έργο που επιτελούν οι Περιφέρειες είναι πολύ σημαντικό, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο. 

Τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση για πολύ καιρό θα ασχολείται με το δημοσιονομικό εξορθολογισμό της χώρας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών, ο Καλλικράτης έδωσε την ευθύνη στις Περιφέρειες, αλλά και τις προϋποθέσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού. 
«Ο ρόλος των θεσμών είναι διακριτός και δεν θα πρέπει να υπάρχουν φοβικά σύνδρομα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «οι Περιφέρειες δεν είναι οι φτωχοί επαίτες της χώρας».

«Το κριτήριο για μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη,  δεν θα πρέπει να είναι το ποιος βρίσκεται στην εξουσία, αλλά η ικανότητα και το σχέδιο της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη», ενώ αναφερόμενος στο έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή έργο «ξεπερνά το 1 δις ευρώ σε αυτή τη δύσκολη ώρα»

Ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της θεσμικής συλλειτουργίας ως απαραίτητη συνθήκη για την πολιτική νηφαλιότητα, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα αυτή την καίρια στιγμή και πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου για τη βελτίωση της περιφερειακής διοίκησης, αλλά και για την επίτευξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και των περιφερειών.

«Ενάντια στα αλλοθικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία αφού δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός προσπαθούν να τον αποδομήσουν, πιστεύω ότι ο Καλλικράτης και ο θεσμός των αιρετών Περιφερειών είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στη χώρα, που πρέπει να αξιοποιηθεί και να βελτιωθεί» ανέφερε τέλος ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη της δικής μας περιφερειακής οικονομίας, άποψη η οποία υιοθετείται πλέον καθολικά για τη λύση των προβλημάτων της χώρας.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/13koY29cw78