Τατούλης : Η Πελοπόννησος ΑΕ θα εποπτεύει τις διαδικασίες για την ανακύκλωση

Τατούλης : Η Πελοπόννησος ΑΕ θα εποπτεύει τις διαδικασίες για την ανακύκλωση

Ιανουάριος 26, 2012 - 14:13

Νικολάκου και Μπούκλης θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος και την συνεργασία με την "Ανταποδοτική Ανακύκλωση"

Για μία ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια και τόνισε πως ο διεθνής διαγωνισμός πηγαίνει πολύ καλά ενώ παράλληλα σημείωσε πως η ανακύκλωση ήταν και παραμένει να είναι από τις βασικές προτεραιότητές τους αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: "η πολιτική της ανακύκλωσης είναι σημαντικός πυλώνας

γιατί ανεβάζει την κουλτούρας και την παιδεία της κοινωνία και βοηθά στην ελάφρυνση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων και μειώνει το κόστος με απήχηση στους πολίτες". 

Στο πλαίσιο λοιπόν της διαβούλευσης σε χθεσινοβραδυνή σύσκεψη έγινε η παρουσίαση από τον υπεύθυνο της "Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης" Παναγιώτη Μούργο η παρουσίαση του συστήματός τους - σύστημα με τα "σπιτάκια", με το οποίο θα συνεργαστεί η Περιφέρεια προωθώντας το πρόγραμμα σε μεγάλες πόλεις αρχικά. Τον όλο έλεγχο θα τον έχει η "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ" και λόγω τεχνογνωσίας ενώ   την υλοποίηση του προγράμματος θα αναλάβουν από κοινού η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο ΠΣ Λάμπρος Μπούκλης - για τον οποίο μάλιστα ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη χαρά του που δέχτηκε τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ΣΔΙΤ ως ένα σημαντικό μοντέλο ανάπτυξης του τόπου και υλοποίησης σημαντικών έργων, αφού αυτό μέχρι τώρα ήταν έξω από τις αρχές των Οικολόγων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τατούλης η επιλογή της "Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης" έγινε γιατί δεν έχει κόστος για τους δήμους, έχει όφελος ανταποδοτικό για τους πολίτες,  καθώς και περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά αυτό δεν λειτουργεί στο πλαίσιο αποκλεισμού άλλων συστημάτων και ο έλεγχος θα είναι διαρκής για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος της "Ανταποδοτικής" τόνισε πως σύντομα - εντός τριμήνου θα έχουν τοποθετηθεί τα "σπιτάκια" ενώ στις προθέσεις τους είναι να μπουν και κάδοι τεσσάρων ρευμάτων( δηλαδή για το κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού ξεχωριστά) και δήλωσε αισιόδοξος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου - που αποτελεί και την πρώτη σε επίπεδο χώρας περιφέρεια που συνεργάζεται μαζί τους- σύντομα θα είναι από τις πρώτες περιοχές στη χώρα στην ανακύκλωση συσκευασιών.