Τατούλης: Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη είναι δέσμευση του Πρωθύπουργου

Τατούλης: Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη είναι δέσμευση του Πρωθύπουργου

Αύγουστος 30, 2011 - 16:47
3 σχόλια

Η ένταξη έργων στο κόμβο του αεροδρομίου Καλαμάτας προκάλεσε νέα αναφορά στο αεδρόμιο Τρίπολης.

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για  την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή κόμβου εισόδου στον Αερολιμένα Καλαμάτας», προκάλεσε αναφορά και στο θέμα της μετατροπής του αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό για πτήσεις χαμηλού κόστους.

Η αρχή έγινε στην κουβέντα, μετά την εισήγηση του Παναγιώτη Αλευρά, για τα έργα που θα γίνουν στο αεροδρόμιο από τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης του Δημήτρη Δράκου Βασίλη Σωτηρόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως προ ημερών βρέθηκε σε Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι, όπου υπάρχει μεγάλη πτώση του τουρισμού και το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην Αργολίδα θεωρούν ότι η μόνη σωτηρία για τον τουρισμό της περιοχής, είναι η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Αρκαδική Πρωτεύουσα. Λαμβάνοντας το λόγο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η υπόθεση του αεροδρομίου της Τρίπολης είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» και επιπλέον υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και  προβλεπόμενη δράση μέσα στον περιφερειακό σχεδιασμό που ψηφίστηκε το 2003 μετά από δική του παρέμβαση, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ.Τατούλης μάλιστα τόνισε πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον οποίο έχει έρθει σε επικοινωνία έχει δει θετικά το όλο θέμα και θεωρεί πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις ενώ επεσήμανε πως η προσπάθειά τους είναι τα απαιτούμενα έργα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης να γίνουν με αυτοχρηματοδότηση. Τέλος ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική που ακολουθούν ορισμένοι βουλευτές και υπουργοί κατακρίνοντάς του για τις τακτικές τους και για την συνεχή αλλαγή στάσης αλλά και για τη λάθος πληροφόρηση και εικόνα που δημιουργούν για διάφορα ζητήματα.
Τ.Ε.


3 Σχόλια

Σωστός ο Πετράν. Φτιάχνει αεροδρόμιο στην Τρίπολη για να μπορεί να την κοπανήσει εύκολα όταν θα τον έχουν εγκλωβίσει στο θρόνο του οι πολίτες οι απελπισμένοι. Μη ξεχάσεις την κόρη σου Πέτρο να την πάρεις στην ίδια πτήση.

Όλοι οι καμμένοι εδώ μαζεύτηκαν να κράξουν... ρε άντε πιείτε καφεδακι στο πεζόδρομο και όταν δείτε το αεροδρόμιο να κατεβάζει λαό και να βγάζουν οι άλλοι λεφτά εσείς να ανακατεύετε καλά το φραπέ σας.

Ποιόν λαό ρε φίλε; Εδώ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που έχει 3πλάσιο πληθυσμό και δεν δουλεύει παρά μόνο με 2-3 πτήσεις εξωτερικού και ζορίζεται να κρατηθεί. Εσύ βλέπεις από τώρα λαό στην Τρίπολη; Τι πίνετε ρε; Πως μπορεί και καταφέρνει ομαιρετός και σας πείθει για όλα; ή μήπως πληρώνεστε για να γράφετε παντού και συνεχώς πόσο καλός είναι ο Πετράν; Τα κόλπα που στήνουν για να μασήσουν πάλι εκατοντάδες εκατομμύρια του ΕΣΠΑ δεν τα βλέπει κανείς;