Τάσος Κάβουρας: Ψηφίζουμε ΟΧΙ

Τάσος Κάβουρας: Ψηφίζουμε ΟΧΙ

Ιούλιος 03, 2015 - 11:21
8 σχόλια

Την Κυριακή 5 Ιουλίου καλείται ο Ελληνικός λαός να ασκήσει το αναφαίρετο και δημοκρατικό του δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του. Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν ότι το μέλλον τους στην Ευρώπη , στην Ευρώπη των λαών και του πολιτισμού έχει προοπτική και αξιοπρέπεια μόνο αν υπερψηφίσουν το ΟΧΙ.

Η επιλογή είναι εθνική.   

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ένα πρωτόγνωρο κλίμα , μία οργίλη προσπάθεια παραχάραξης του νοήματος του δημοψηφίσματος από ντόπια και ξένα κέντρα και συμφέροντα.

Επιδιώκουν με εκβιαστικές πρακτικές να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού τρομοκρατώντας τον.

 

Το ΔΝΤ τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα μας πληροφορεί αυτό που όλοι ξέραμε και αποτελούσε σημείο αναφοράς της δικής μας διαπραγμάτευσης ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δηλαδή ταυτίζεται με τις θέσεις μας και φυσικά εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Σόιμπλε ο οποίος συνειδητά έλεγε ψέματα και μάλιστα έπεισε και τον ακολούθησε και η υπόλοιπη Ευρωζώνη. Μην αναρωτιόμαστε για το ποιος οδήγησε τα πράγματα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Αλλά και ο κ. Γιούνκερ δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στον θεσμικό του ρόλο της διαπραγμάτευσης. Έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Η δε τοποθέτηση του :

«... Έλληνες μην αυτοκτονείτε πριν πεθάνετε (σας πεθάνουμε...)» θα μείνει στην ιστορία για τον τρόπο που «διεξήγαγε» τις διαπραγματεύσεις - τελεσίγραφα υποταγής ...

 

Το ΟΧΙ είναι ξεκάθαρο όσο και αν επιδιώκουν να παραχαράξουν και να αλλοιώσουν το νόημα του.

Το ΟΧΙ είναι ναι στο ευρώ , είναι ναι στη μετατροπή του χρέους σε βιώσιμο είναι ναι στην ανάπτυξη και την προοπτική.

Καμία έξοδος από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Κανένας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και καμία κυβέρνηση αριστεράς δεν έχει εντολή από τον λαό για κάτι τέτοιο. Η εντολή τον Γενάρη ήταν ξεκάθαρη. Ήταν εντολή για μια περήφανη διαπραγμάτευση που να οδηγεί την Ελλάδα σε έξοδο από τα μνημόνια που μας οδήγησαν σε εξαθλίωση , και να αντιστέκεται στη «γενναιόδωρη» πρόταση των δανειστών όπως την αποκάλεσε η καγκελάριος Μέρκελ. Πρόταση - τελεσίγραφο που έπρεπε να υπογραφεί μέσα στο Σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν τη Δευτέρα οι αγορές.

Το ημεδαπό πολιτικό κατεστημένο ταυτίζεται με την πρόταση των δανειστών που είναι πρόταση εναντίον των Ελλήνων. Μια πρόταση λιτότητας δίχως μείωση του χρέους και δίχως ανάπτυξη.

Ενσπείρουν τον φόβο, οξύνουν καταστάσεις τρέφουν τον διχασμό και θεωρούν δεδομένο ότι θα τρομοκρατήσουν το λαό. Ένα δεν υπολογίζουν , ότι ο κόσμος έπαψε να έχει κοντή μνήμη. Οδήγησαν τη χώρα μας σε πολιτική , οικονομική  και κοινωνική κατάρρευση. Τιμητές δεν δικαιούνται σήμερα να αναγορεύονται , καταντάει φαιδρό.

Ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται. Δεν βάζει υπογραφή να γίνει η χώρα μας αποικία χρέους. Έχουμε την ιστορική ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε και να επαναλάβουμε την ρήξη και τον ριζοσπαστικό τρόπο σκέψης που έδωσε το αποτέλεσμα της ανατροπής τον Γενάρη.

Αυτό που εμείς ζητούσαμε σαν λαός ο πρωθυπουργός το πάλεψε και του το αναγνωρίζουμε. Κανένας προκάτοχος του δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Σε αυτή τη κρίσιμη ώρα είναι σημαντικό να καταθέσουμε τη στήριξή μας σε αυτόν που με απόλυτο σεβασμό και συνέπεια δεν μας πρόδωσε αλλά και δεν σφετερίστηκε την ψήφο μας αντίθετα ζητά από μας σήμερα δημοκρατικά και έντιμα να καταθέσουμε την πρόταση μας στα νέα δεδομένα.

Δεν έχουμε κανένα άλλοθι να πούμε ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε.

Οι προτάσεις για μιαν άλλη πορεία, το συντομότερο δυνατόν, εξακολουθούν να είναι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μετατρέπουμε το θέλω να το πετύχω , σε μπορώ να το πετύχω. 

Είναι ιστορική ευκαιρία να προχωρήσουμε ως Κοινωνία και να επιβεβαιώσουμε ότι θέλουνε τη χώρα μας ελεύθερη , δημοκρατική , υπερήφανη. Θέλουμε να τελειώσει η αδιέξοδη λιτότητα.

Θέλουμε να έχουμε προοπτική. Θέλουμε να παραδώσουμε ζωντανή την ελπίδα στα παιδιά μας.

Τάσος Κάβουρας, υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Βουλευτικές Εκλογές Ιανουαρίου 2015

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Τάσο οι γνώμες είναι σαν τις τρύπες που έχουμε όλοι στα ** μας. Κράτα τη για πάρτη σου. Οι ναζί συνεργάζονται με τους αριστερους-οπορτουνιστές για την σωτηρία της τρύπας που έχουν στα ***τους. Περαστικά σας.

15:36 σε σένα το είπα! ;) Όπου ακούς πολλά κεράσια καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι! Αλλά εμείς οι Έλληνες δε μαθαίνουμε από τα λάθη τους παρελθόντος τελικά!

ο τσακαλωτος ειπε οτι η συμφωνια δεν θα περνουσε απο την βουλη.γι αυτο ταλαιπωρουν τον κοσμακι....................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.