«Τάπα» Καμμένου σε Κατρούγκαλο και Φίλη για την προτεινόμενη συνεργασία με το ΠαΣοΚ

«Τάπα» Καμμένου σε Κατρούγκαλο και Φίλη για την προτεινόμενη συνεργασία με το ΠαΣοΚ

Φεβρουάριος 24, 2017 - 12:13
0 σχόλια

Τα κόμματα «ψάχνονται». Πριν από μερικούς μήνες το συνοικέσιο του ΠαΣοΚ με το Ποτάμι δεν οδήγησε σε γάμο, πριν από μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε στο «πατρικό» κόμμα το οποίο ο ίδιος είχε αποκηρύξει, βουλευτές του Ποταμιού ανεξαρτητοποιούνται την ώρα που ο Θεοδωράκης ετοιμάζεται να παρουσιάσει το «ανανεωμένο» ψηφοδέλτιο του κόμματός του μέσα στον Μάρτιο. Μυρίζει εκλογές χωρίς καλά-καλά να είναι η ώρα τους, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Μέσα σε όλα, ο Νίκος Φίλης, που προσφάτως τού στέρησαν την υπουργική καρέκλα ελέω Ιερώνυμου και... ιερών όρκων μεταξύ του κυβερνητικού εταίρου και του προκαθήμενου της Ελληνικής Εκκλησίας, «τρώγεται» για συνεργασία με το ΠαΣοΚ, ενώ είναι ιδιαιτέρως επικριτικός απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Μετά τον Νίκο Φίλη, όμως, και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας, υπό προϋποθέσεις, με το ΠαΣοΚ.

Αν θα υπάρξει συνεργασία «εξαρτάται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη συμμαχική δύναμη» και κατέληξε: «Αν απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις του ΠαΣοΚ που αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, γιατί να μην υπάρξει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη συμμαχία;».

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 υποβάθμισε το θέμα με τις απόψεις που εκφράζει ο Νίκος Φίλης καθώς σε ερώτηση αν το έχει συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό, από τον Φίλη».

Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ως ΑΝΕΛ «θα μπλοκάρουμε όποιον κύριο Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας».

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο Νίκος Φίλης άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, δηλώνοντας πως στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, για να δώσει 3,5 δισ. ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών «F-35», πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση.

Εμείς, τι να πούμε; Και στο βάθος... κήπος. Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας ώσπου να έρθει η ώρα των εκλογών. Θυμόμαστε ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση κυριολεκτικά στο παρά πέντε, υποψήφιοι βουλευτές άφηναν το κόμμα τους για να βρεθούν στο... απέναντι.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.