Ταλούμης: Είναι θέμα χρόνου να λυθεί οριστικά το θέμα των απορριμμάτων

Ταλούμης: Είναι θέμα χρόνου να λυθεί οριστικά το θέμα των απορριμμάτων

Απρίλιος 11, 2014 - 19:16
4 σχόλια

Η βόμβα των σκουπιδιών έσκασε στα χέρια του Σμυρνιώτη αλλά βρήκαμε λύση

Oι αποφάσεις του Δ.Σ πρέπει να παίρνονται με σύνεση και όχι με απειλές, φωνές και με ψεύδη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και υπεύθυνος για το θέμα των απορριμμάτων, Κώστας Ταλούμης μίλησε για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων όπως και για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
« Αυτή η τριετία αντιμετωπίστηκε  με πολλή δουλειά από τη Διοίκηση του Δήμου. Όπως ξέρουν όλοι η βόμβα των σκουπιδιών έσκασε στα χέρια του Σμυρνιώτη. Τι σημαίνει αυτό; Το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Πλημμελειοδικείο της Τρίπολης  αποφάσισαν να κλείσουν τη χωματερή. Τούτο μας έδεσε τα χέρια καθώς δεν υπήρχε άλλος χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων στο Δήμο μας.
Περιμένοντας το σχεδιασμό της Περιφέρειας ,ο οποίος δίνει ένα σχεδιασμό για το μέλλον ,δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε για το παρόν.

Αυτή η τόσο δυσάρεστη κατάσταση με τα απορρίμματα που αντιμετωπίσαμε στην πόλη μας ήταν εξαιτίας της απαγόρευσης , σε όλους τους δήμους , της μεταφοράς των σκουπιδιών στις χωματερές που έκλεισαν.
Σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση ήταν επιτυχία του Δήμαρχου  να μεταφέρουμε τα σκουπίδια εκτός Περιφέρειας, στην Αθήνα, σε νόμιμο ΧΑΔΑ, με μεταφόρτωση στην Αγία Τριάδα. Ακολουθήσαμε τη μόνη λύση, δεν υπήρχε άλλη , μας απαγόρευαν τα πάντα.
Και λύση δεν ήταν σίγουρα οι δεματοποιητές . Καλώς κάναμε και αρνηθήκαμε. Δεν επιτρέψαμε να γίνει στο δήμο μας μια απέραντη χωματερή , με τεράστια δέματα σκουπιδιών που δεν μπορούν να απομακρυνθούν , όπως στο Κρανίδι για παράδειγμα.

Όσον αφορά τη χωματερή στην Αγία Τριάδα θα καθαριστεί! Λόγω γραφειοκρατίας έχει καθυστερήσει.

Και μην ακούτε τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Είναι δυνατόν να λέει υποψήφιος δήμαρχος ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει ένα δημόσιο χώρο και να  πηγαίνουμε εκεί τα απορρίμματα ; Θα πηγαίναμε όλοι φυλακή.

Τώρα με όσα έχουν γίνει πλέον και με τη συνεργασία της Περιφέρειας πιστεύω ότι είμαστε κοντά στη λύση και είναι θέμα χρόνου να λυθεί οριστικά το θέμα των απορριμμάτων.

Για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου : « Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου πήγε πολύ καλά. Πρέπει όμως να γνωρίζουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ότι οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με σύνεση και όχι με απειλές, φωνές και με ψεύδη. 
Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες του δήμου:  «Να ψηφίσετε Σμυρνιώτη γιατί είναι ο μόνος που αξίζει και μπορεί να  πάει την πόλη μπροστά».

Δελτίο Τύπου

 

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Σιγουρα ειναι θεμα χρονου να λυθει. ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

Φίλε Κώστα για καφέ και κουβέντα είσαι ωραίος! Αλλά τόσα χρόνια μέσα στο Δήμο απλά υπάρχεις! Αστο φέτος. Μην ταλαιπωρείς τον ευατό σου και εμάς μαζί.

Ο Ταλούμης 35 χρόνια σύμβουλος έχει προσφέρει πολλά σε αυτήν την πόλη. Μακάρι να είχαν και οι άλλοι συνδυασμοί τέτοιους υποψηφίους.

εχει προσφέρει???? χαχαχαχαχαχααααααααααα Τι δουλεια κανει ο κύριος ????