Ταλαιπωρία για μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Ταλαιπωρία για μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 11:04
1 σχόλια

Τα μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης έχουν ξεκινήσει, όπως σε όλα τα σχολεία, από τις 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, κάποιοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και οι οικογένειές τους, που ζουν στη Βόρεια Κυνουρία, ταλαιπωρούνται καθημερινά για να μεταβούν από και προς το σχολείο τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε επιστολή του αλλά και με τα όσα μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο κ. Γεώργιος Ρούνης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, για τρία παιδιά και για τους γονείς τους η καθημερινή μεταφορά έχει εξελιχθεί σε ταλαιπωρία.

Συνολικά, έξι μαθητές από τη Βόρεια Κυνουρία φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, τρεις παλαιότεροι και τρεις νεοεισαχθέντες. Για τους τρεις παλαιότερους μαθητές, υπάρχει σε ισχύ σύμβαση με ταξί, που τους μεταφέρει. Ωστόσο για τους τρεις νεοεισαχθέντες ακόμα δεν υπάρχει πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να τους πηγαίνουν στο σχολείο οι γονείς τους.

Ο κ. Ρούνης αναφέρει ότι, ενώ στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης ήδη από τον Ιούνιο είναι γνωστό πόσοι μαθητές θα φοιτήσουν, καθώς γίνονται εξετάσεις, όπως γνωστές είναι και οι ανάγκες μετακίνησής τους, ακόμα δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα. Το σχολείο, όπως για όλες τις μεταφορές μαθητών, πρέπει να στείλει έγγραφο στη Δευτεροβάθμια, η Δευτεροβάθμια στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια στο ΚΤΕΛ, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει λεωφορείο και τελικά, αν δεν υπάρχει λεωφορείο, υπογράφεται σύμβαση με ταξί.

«Κάθε χρόνο, ενώ οι ανάγκες είναι γνωστές από τον Ιούνιο, φθάνουμε στον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσει η διαδικασία», λέει ο κ. Ρούνης.

Ακολουθεί η επιστολή του:

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης στο οποίο φοιτούν από φέτος έξι μαθητές από το Δήμο  μας (Άστρος, Μελιγού, Παράλιο  και Δολιανά). Οι τρεις από αυτούς που πέρασαν φέτος, δυο εβδομάδες μετά την έναρξη  της σχολικής χρονιάς μεταφέρονται καθημερινά στην Τρίπολη από τους γονείς τους, που υποχρεώνονται να κάνουν καθημερινά 80 χιλιόμετρα το πρωί και άλλα τόσα το μεσημέρι. Το ταξί που μεταφέρει τους τρεις μαθητές που φοιτούσαν από πέρυσι και το οποίο έχει σύμβαση για την μεταφορά τους και για την φετινή σχολική χρονιά, δεν μπορεί όπως είναι αυτονόητο να μεταφέρει έξι μαθητές και επομένως έπρεπε να είχε βρεθεί λύση (είτε δεύτερο ταξί είτε αυτοκίνητο με άδεια για περισσότερα άτομα).

Δυστυχώς παρά το ότι οι ανάγκες για την μεταφορά των μαθητών είναι γνωστές από τον Ιούνιο, που γίνονται οι εξετάσεις εισαγωγής  και οι εγγραφές των μαθητών στην πρώτη γυμνασίου, ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. Οι γονείς των μαθητών και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων απαιτούν να λυθεί  το πρόβλημα άμεσα και δεν έχουν καμία διάθεση να γίνονται μπαλάκι και να τρέχουν από το Μουσικό Σχολείο στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί στην Περιφέρεια και μετά στο ΚΤΕΛ αναζητώντας την αλληλογραφία μεταξύ των αρμοδίων για να ανακαλύψουν ποιος καθυστέρησε να ενημερώσει τον άλλον.

Εκτός από το παραπάνω πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους γονείς των μαθητών, που αφήνουν τις δουλειές τους για να μεταφέρουν τα παιδιά τους, υπάρχουν όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή τα γνωστά προβλήματα με τις ελλείψεις καθηγητών τόσο των ειδικών μουσικών μαθημάτων αλλά και μαθημάτων γενικής παιδείας.

Συγκεκριμένα για να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου χρειάζονται επιπλέον τουλάχιστον δέκα καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων και τρεις μαθημάτων γενικής παιδείας. Επίσης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης  στο αμφιθέατρο του σχολείου που είχε πλημμυρίσει προ διετίας με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις του σχολείου να γίνονται σε άλλες αίθουσες εκτός σχολείου.

Ρούνης Γεώργιος
(Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Μουσικού
Σχολείου Τρίπολης)

astrosnews.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.