Ταλαιπωρία για ένα κουτί γάλα στο ΔΣ Τρίπολης

Ταλαιπωρία για ένα κουτί γάλα στο ΔΣ Τρίπολης

Ιούνιος 11, 2019 - 10:47
8 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, το Σώμα κλήθηκε να λάβει μια απόφαση σχετικά με το γάλα που διανέμει ο Δήμος σε υπηρεσίες του, καθώς είχε προκύψει ένα ζήτημα σε σχέση με τις δύο διαφορετικές ετικέτες του συγκεκριμένου γάλακτος, που όμως είναι ακριβώς το ίδιο γάλα, με τις ίδιες προδιαγραφές, της ίδιας εταιρίας, απλώς επειδή αλλάζουν οι ετικέτες η μία υπηρεσία του Δήμου δέχθηκε να το διανείμει και άλλη υπηρεσία δεν το διένειμε.

Ο προμηθευτής, λόγω διαφοροποιήσεων στην ετικέτα του προϊόντος, κηρύχθηκε έκπτωτος, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο προϊόν, απλώς το εργοστάσιο αλλάζει ετικέτα κάθε έξι μήνες.

Ο κ. Μανδρέκας, ο οποίος διαθέτει το συγκεκριμένο γάλα και έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, έλαβε τον λόγο στο ΔΣ για να μιλήσει για το γάλα εβαπορέ που το δίνουν, όπως είπε, εδώ και 30 χρόνια σε Δήμους και νοσοκομεία. «Ποσοτικά και ποιοτικά, είναι το ίδιο γάλα, αλλά απορρίπτεται λόγω μάρκας. Μία υπηρεσία του Δήμου δεν το διανέμει, αλλά μια άλλη υπηρεσία το διένειμε κανονικά». Απευθύνθηκε, όπως είπε, στον αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο οποίος του ζήτησε βεβαίωση από τον ΕΦΕΤ ότι είναι το ίδιο γάλα, την οποία ο κ. Μανδρέκας προσκόμισε.

Είμαι μηχανικός και κάνω αυτή τη δουλειά σαράντα χρόνια, και ενώ το επιβεβαιώνει ο ΕΦΕΤ, είναι δυνατόν να κολλάμε στις ετικέτες που αλλάζει το ίδιο το εργοστάσιο, ενώ πρόκειται για το ίδιο γάλα;

Ο κ. Ηλίας Κούρος αναφέρθηκε στον διαγωνισμό, και είπε: «Όταν δώσατε το γάλα, η επιτροπή έπρεπε να σταθεί στα χαρακτηριστικά του γάλακτος και όχι στην ετικέτα. Πάντοτε πάμε με χαρακτηριστικά, είναι παράτυπο να πηγαίνουμε με επωνυμίες».

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι από τη στιγμή που τα χαρακτηριστικά των δύο κουτιών είναι τα ίδια, με ένα απλό έγγραφο, εφόσον είναι της ίδιας παρασκευάστριας εταιρίας, το θέμα θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί.

Ο γραμματέας κ. Καπόγιαννης επεσήμανε ότι η μόνη διαφορά με τη σύμβαση είναι η επωνυμία, η ετικέτα, και δεν αλλάζουν ούτε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ούτε η ποσότητα.

Ο κ. Φραγκούλης πρότεινε, μελλοντικά, να καλείται ο όποιος προμηθευτής, για να δίνει τις εξηγήσεις και να μην κηρύσσεται έκπτωτος.

Ο κ. Παυλής διάβασε τις ετικέτες των δύο κουτιών, και πράγματι το ένα κουτί από το άλλο έχει μικρές διαφοροποιήσεις στα χαρακτηριστικά, συμβατές, όμως. «Εφόσον είναι μέσα στο πλαίσιο, δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο», είπε ο κ. Παυλής.

Τέλος, απορρίφθηκε η εισήγηση της επιτροπής και το θέμα έληξε.


8 Σχόλια

Είναι δυνατόν να κολλάμε στις ετικέτες; Φυσικά είναι δυνατόν να κολλάμε εφόσον οι ετικέτες φέρουν τις προδιαγραφές ή τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Κύριοι "δημοσιογράφοι" του portal που το είδατε ότι είναι ίδια τα γάλατα; Επειδή το είπε ο Μανδρέκας; Η τιμή είναι ίδια; Το γνωρίζετε; Ότι υπάρχει κι άλλη εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό το γνωρίζετε; Μήπως αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός μ' αυτόν τον τρόπο; Ο Μανδρέκας έχει υπογράψει σύμβαση να παραδώσει γάλα συγκεκριμένης εταιρείας και προδιαγραφών. Και παρέδωσε άλλο. Παρέδωσε ότι τον βόλευε αυτή τη στιγμή. Αλλά οι φωστήρες Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατά παράβαση της νομοθεσίας και χωρίς αιτιολόγηση συμφώνησαν με το "μηχανικό" Μανδρέκα που στην ουσία είπε "Γάλα είναι το ένα, γάλα και το άλλο".

Και φυσικά δε μιλάμε για ένα κουτί, αλλά για χιλιάδες κουτιά. Ούτε για το ίδιο εργοστάσιο. Ούτε για την ίδια τιμή. Ψάξτε το πριν γράψετε εξυπνάδες.

Η είδηση είναι τα βυζανιάρικα των ΟΤΑ

Ποιος είναι ο κόσμος που ταλαιπωρήθηκε Δήμαρχε; Αν είναι ο Μανδρέκας να του ζητήσεις συγγνώμη επειδή του έδωσες τη δυνατότητα να πουλήσει φτηνότερο γάλα στην τιμή του ακριβού. Όσοι τοποθετήθηκαν στο ΔΣ (Κούρος, Σμυρνιώτης, Φραγκούλης, Παυλής και ο φοβερός Καπόγιαννης) έδειξαν ότι είναι άσχετοι και αδιάφοροι. Μόνο για αρτοκλασίες, χαιρετούρες, γκιόσες και facebook!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.