Τα ζώα κι εμείς

Τα ζώα κι εμείς

Φεβρουάριος 27, 2018 - 11:50
0 σχόλια

Στην πάντα πλούσια επικαιρότητα θα έρθει να προστεθεί τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα, το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. Ευκαιρία, λοιπόν, να αναλάβουμε ενεργό δράση, όπως μπορεί καθένας. Η υπόθεση των αδέσποτων είναι θέμα πολιτισμού αφού η ζωή του ανθρώπου είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα ζώα, είτε για τη διατροφή του είτε ως αρωγοί στις εργασίες του είτε ως συντροφιά και θεραπεία για σωματικά ή ψυχικά αρρώστους. Επομένως, ο σεβασμός και η μεταχείρισή τους με ανθρωπιστικούς όρους εξυψώνουν την κοινωνία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την δημιουργία χώρων περίθαλψης και στέγασης αδέσποτων σύμφωνα με τις διατάξεις του υπάρχοντος νόμου που προβλέπει επαρκείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, υγιεινής, διαρκούς κτηνιατρικής παρουσίας, προσβασιμότητας για τους απλούς πολίτες. Το τελευταίο είναι σημαντικό γιατί τα ζώα αυτά θα πρέπει εύκολα ο πολίτης να μπορεί να τα επισκεφθεί. Τα πρόστιμα που θα αφορούν την κακοποίηση ζώων θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο του οποίου οι πόροι θα διατίθενται από τον Δήμο για την περίθαλψη αυτών των ζώων.

Αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό το εγχείρημα συνεπάγεται οργάνωση που δεν θα έρθει από ψηλά ως μάννα αλλά με τη συνδρομή τόσο των ιθυνόντων όσο και των πολιτών, δηλαδή εμάς, που οφείλουμε να ασκούμε εποικοδομητική κριτική και έλεγχο. Η συλλογική συμμετοχή είναι πάντα αυτή που πετυχαίνει τα μέγιστα. Είναι σημαντικό να οργανωθούμε ενεργά ώστε να εφαρμοστούν όλες αυτές οι ευεργετικές για όλους μας διατάξεις. Συνεπάγεται και νέες θέσεις εργασίας αλλά ας είναι για όσους αγαπούν πραγματικά το αντικείμενο.

Πάνω απ’ όλα όμως εμείς που μας ενδιαφέρει η πρόοδος, η εξέλιξη, η βελτίωση του τόπου μας γιατί τον αγαπάμε και δεν θέλουμε να βλέπουμε αποστεωμένα ζώα στους δρόμους, δολοφονημένα ζώα είτε από οδηγούς είτε από δηλητηριαστές, εμείς που επιθυμούμε να ασκήσουμε θετικό έλεγχο στους δημοτικούς άρχοντες πρέπει να οργανωθούμε και να προσφέρουμε ό,τι και όπως μπορεί ο καθένας. Δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα ζώα, θέλουμε να τους παρασχεθεί φροντίδα. Δεν θέλουμε να εξοστρακιστούν σ’ ένα βουνό, θέλουμε να είναι δίπλα μας και να απολαμβάνουμε τα οφέλη της συντροφιάς τους.

Ας δώσουμε ένα τέλος στις εικόνες που μας θλίβουν όταν βγαίνουμε από την πόρτα μας και κυκλοφορούμε στους δρόμους. Η εικόνα δηλητηριασμένων περιστεριών, γατιών ή σκυλιών δίπλα εκεί που παίζουν τα παιδιά μας σίγουρα επιφέρει σοκ στις αθώες ψυχές. Με λίγα λόγια, συλλογιστείτε κι ελάτε να δράσουμε μαζί. Ας ενημερωθούμε κι ας ενημερώσουμε γιατί η παραπληροφόρηση και η άγνοια κάποιων κάνουν τη ζωή δύσκολη στους πολλούς. Δεν υπάρχει λόγος να μην ξέρουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων τι επιτρέπεται και τι όχι. Ελάτε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια για όλους μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.