Τα χημικά στο Σουσάκι, η Καραβασίλη και τα επεισόδια! (photos+videos)

Τα χημικά στο Σουσάκι, η Καραβασίλη και τα επεισόδια! (photos+videos)

Οκτώβριος 17, 2011 - 19:03

Μαχητικά επανήλθαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οι κάτοικοι από τους Αγίους Θεοδώρους για την εγκατάσταση της αποθήκης χημικών στην περιοχή του Σουσακίου. Οι κάτοικοι, ξέροντας πως σήμερα θα βρεθεί στην Τρίπολη, προσκεκλημένη του Π.Σ η Ειδική Γραμματέας Μαργαρίτα  Καραβασίλη, συγκεντρώθηκαν και αρχικά περιορίστηκαν στο να φωνάζουν συνθήματα κατά της ιδίας αλλά και του Περιφερειάρχη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι κάτοικοι θέλησαν να μπουν στο κτίριο του πνευματικού κέντρου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο τους εμπόδισα. Η αναφορά δε πως με εντολή Τατούλη δεν μπορούν να μπουν όξυνε περισσότερο τα πνεύματα με τους κατοίκους να καλούν τους αστυνομικούς να πάνε στην Αθήνα στην συγκέντρωση που σήμερα υπάρχει και να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές που τους γίνονται. Στο σημείο και ο Π.Σ Θανάσης Πετράκος ο οποίος ζήτησε , όπως θα δείτε και στο Βίντεο , εξηγήσεις από τα αστυνομικά όργανα για την απαγόρευση της εισόδου στο κτίριο. Δεν έλειψε η ένταση η οποία όμως εκτονώθηκε αφού οι κάτοικοι κατανόησαν πως δεν είναι οι αστυνομικοί εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις.
Στους αστυνομικούς ωστόσο «επιτέθηκε» ο Θανάσης Πετράκος όταν , μην γνωρίζοντάς τον του αρνήθηκαν την είσοδο στο πνευματικό κέντρο για την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Εν τέλει και αφού τα όργανα της τάξεως ενημερώθηκαν για την ιδιότητα του κυρίου Πετράκου του επετράπη η είσοδος.

Η είσοδος της κυρίας Καραβασίλη στον αύλιο χώρο επαναπυροδότησε ένταση και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους. Η ειδική Γραμματέας στάθηκε ωστόσο εκφράζοντας την βούληση να συζητήσει και να συνομιλήσει . η συζήτηση και η συνεννόηση δεν στάθηκαν εφικτές αφού πέραν 3-4 ατόμων ψύχραιμων, νεαροί και νεαρές καταφέρθηκαν με αισχρότητα στην κυρία Καραβασίλη ωθώντας την να αποχωρήσει από το σημείο και αν εισέλθει στο κτίριο. Η αναφορά της κ. Καραβασίλη πως η Μοτορόιλ δεν ενοχλεί την περιοχή αλλά ξεσηκώνει μια αποθήκη ήταν εκείνη που εξόργισε τους κατοίκους οι οποίοι είχαν ως επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κύριο Δέδε.
Η ένταση δεν έλειψε ούτε και στην συνεδρίαση του Π.Σ . Το θέμα έθεσε ο Θ. Πετράκος για την απαγόρευση της  εισόδου των διαμαρτυρόμενων στο χώρο. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως το συμβούλιο είναι ανοιχτό σε όλους , οι οποίοι όμως θα σέβονται και την διαδικασία και το χώρο, πράγμα που δεν είχε γίνει την προηγούμενη φορά. (οι ζημιές στο πνευματικό κέντρο άγγιξαν τις 6.000 ευρώ).
Αμέσως μετά και ενώ τον λόγο θα ελάμβανε η ειδική γραμματέας , το λόγο ζήτησε ο κ. Γόντικας . ο πρόεδρος επικαλέστηκε την διαδικασία, οκ. Γόντικας θεώρησε πως του αφαιρείται ο λόγος και έτσι αποχώρησε από την αίθουσα. Στην αίθουσα επικράτησε και πάλι ένταση από κατοίκους οι οποίοι πήραν από μόνοι τους το λόγο θέλοντας να εξηγήσουν τους λόγους της παρουσίας τους, μάταια ο Γ. Πουλοκέφαλος ζητούσε να αναμείνουν ώστε να λάβουν το λόγο μετά τους  επικεφαλείς, ενώ το σώμα αγανακτισμένο από τη συμπεριφορά ζητούσε οι κάτοικοι να περάσουν έξω. «Αποχωρώ και εγώ» είπε ο αντιδήμαρχος κ. Δέδες , «δεν ήσασταν προσκεκλημένος για να αποχωρήσετε» απάντησε ο Περιφερειάρχης.
Εν τέλει στην αίθουσα επέστρεψε ο κύριος Δέδες αναμένοντας να λάβει το λόγο. Ωστόσο ενας κε των κατοίκων που επίσης βρισκόταν στην αίθουσα σηκώθηκε από την θέση του φωνάζοντας όταν η κυρία Καραβασίλη αναφέρθηκε εκ νέου στην Μότορ όιλ και σε υποκινούμενες κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος του Π.Σ απέβαλε από την αίθουσα τον εν λόγω κάτοικο και η διαδικασία συνεχίζεται…
Η κυρία Καραβασίλη πριν μπει στην αίθουσα προχώρησε σε δηλώσεις για το θέμα στα Μ.Μ.Ε...

Video: 

youtube://v/lrVYyileFKk

youtube://v/D9YNJe-8DbA

youtube://v/s2xr3vDMQE0