Τα βρήκαν Δήμος Τρίπολης και Τεγεατικός για το πανηγύρι

Τα βρήκαν Δήμος Τρίπολης και Τεγεατικός για το πανηγύρι

Ιούλιος 26, 2016 - 17:37
2 σχόλια

Η αποδοχή παραχώρησης ιδιόκτητων χώρων για την πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης Τεγέας και ο χαρακτηρισμός τους ότι θα τίθενται σε δημόσια-κοινή χρήση, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Βόσνος ανέφερε ότι το πανηγύρι πρέπει να γίνει και εξακολούθησε λέγοντας: «Την ευθύνη την έχει ο δήμος. Κατατέθηκαν οι προσφερόμενοι χώροι και φτάσαμε να κάνουμε ένα βήμα προς την καλύτερη και νόμιμη λειτουργία του πανηγυριού. Πρόκειται κυρίως άδειες λυόμενων κατασκευών, ενώ οδηγήσαμε τους ιδιώτες να παραχωρήσουν τους χώρους στον δήμο και τους καθιστά κοινόχρηστους».

Ο κ. Δρακόπουλος, αντιπρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου, χαρακτήρισε «πολύπαθο» το πανηγύρι που εδώ και χρόνια ταλανίζει την περιοχή. «Η πατρότητα του πανηγυριού ανήκει στην ιστορία και στην παράδοση. Είναι αντίστοιχο με την έκθεση στη Θεσσαλονίκη», είπε, μετά τις τριβές μεταξύ Συνδέσμου και Δήμου τις προηγούμενες ημέρες.

«Διαβουλευθήκαμε μέχρι τελευταία στιγμή, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βόσνο και τον δήμαρχο. Η σημερινή απόφαση θα δικαιώσει όλους τους Τεγεάτες, και θα αρθούμε από κοινού στο ύψος των περιστάσεων για να μην υπάρξουν πάλι θέματα στο μέλλον», υπογράμμισε.

Ο κ. Σμυρνιώτης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο ζήτημα του κόστους των τελών: «Είναι αστεία όλη αυτή η αλληλογραφία. Πέρυσι διπλασιάστηκαν ή τριπλασιάστηκαν τα τέλη με πραξικοπηματική απόφαση», ανέφερε και, απευθυνόμενος στον κ. Βόσνο, είπε:

«Εσείς, κύριε Βόσνο, θα ξέρετε ποιος έχει μισθώσει τι; Εμείς ξέραμε».

«Ελπίζω με αυτή την τακτική να μην επανέλθουμε στα προηγούμενα. Ήταν ένα καπρίτσιο της δημοτικής αρχής και ψηφίζουμε ''παρών''», ανακοίνωσε.

Ο κ. Κακλαμάνος, απευθυνόμενος στον κ. Σμυρνιώτη, ρώτησε τι έγιναν τα λεφτά του πανηγυριού των προηγούμενων χρόνων ενώ ο κ. Βόσνος επιτέθηκε στον τέως δήμαρχο, λέγοντας:

«Κύριε Σμυρνιώτη, νομίζω ότι κάνετε τον αφελή και με προκαλείτε, οι αδειοδοτήσεις που δόθηκαν πέρυσι, μετά από πιέσεις από τον δήμο, έπρεπε να προσπαθήσουμε να γίνει πιο νόμιμο. Τιμώντας την ιστορία του Τεγεατικού ο δήμος δεν ήρθε να τους πάρει το πανηγύρι, εμείς μετά από επιστολή δεν είχαμε καμία διάθεση να το πάρουμε. Ο δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει στοιχειώδη νομιμότητα. Η υπηρεσία ζητούσε να γίνουν πράξεις παραχώρησης».

«Πρέπει να δούμε όρους βελτίωσης του πανηγυριού, αντί να συζητάμε 10 χρόνια αν θα γίνει ή όχι το πανηγύρι, πρέπει να το βελτιώσουμε. Θέλουμε τον Τεγεατικό δίπλα μας, και ευχαριστούμε για την παραχώρηση για μία εβδομάδα και να έχουμε στοιχειώδη νομιμότητα».

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ μόνο η παράταξη Σμυρνιώτη ψήφισε «παρών».

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Τι έχασαν και βρήκαν; αν ήταν μία δεκάρα που μου έπεσε προχθές παρακαλώ να μου την επιστρέψουν...

Ποια είναι η περιουσία του Τεγεατικού ρε παιδιά; ακούγονται πάρα πολλά...... τούβλα! Δεν πιστεύω να έβαλε πλώρη κατά εκεί ο μεγάλος;εεεεεεεε;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.