Τα Βέρβενα τιμούν την Aγρότισσα μάνα

Τα Βέρβενα τιμούν την Aγρότισσα μάνα

Νοέμβριος 10, 2018 - 20:11
0 σχόλια

Η Ελληνίδα Αγρότισσα υπήρξε η ψυχή της ελληνικής αγροτικής οικογένειας.

Υπήρξε ο εργάτης στο χωράφι στην παγωνιά και τον καύσωνα, στο όργωμα, στο θέρο ,στο αλώνισμα, η τσοπάνα στα πρόβατα αλλά και ο πρωτεργάτης στο τυροκομειό , η πλέχτρα και η υφάντρα για να φτιάξει την προίκα στις κόρες ,να αναθρέψει με πολλές δυσκολίες τα παιδιά της σε εποχές φτώχειας ,πολέμων ,κακουχιών ,σε εποχές που η πατρίδα μας αγωνιζόταν για την ελευθερία της .Οι μεγαλύτεροι γνωρίζουν περισσότερα, αλλά και η γενιά μας θυμάται αρκετά από την ταλαιπωρία και τον αγώνα αυτών των γυναικών. Σήμερα, βέβαια, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Οι δυσκολίες, όμως οι αγωνίες και οι αγώνες της αγρότισσας συνεχίζονται.

Ο συμπατριώτης μας Αλέκος Τυροβολάς ένοιωσε την ανάγκη ( γιατί γεννήθηκε και αυτός από αγρότισσα μάνα σε δύσκολους πραγματικά καιρούς ,σε καιρούς που το ηλεκτρικό ρεύμα και τα αυτοκίνητα ήταν πολυτέλεια) να αναλάβει το κόστος του μνημείου της φωτογραφίας ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ξεχασμένη αγρότισσα μάνα στην ηρωίδα γυναίκα που χρωστάμε πολλά.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αλέκος Τυροβολάς προσφέρει μία μεγάλη δωρεά στο χωριό μας. Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να του γράψω ,του εύχομαι υγεία σε αυτόν και στην οικογένεια του και σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές ας γίνουν οι πράξεις του παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συμπατριώτες μας .

Ν Καρκούλης

Πρόεδρος

Τ/Δ Βερβένων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.