Τα «τσουχτερά» πρόστιμα για διαφυγόντα έσοδα σε δημοτικά τέλη έφερε ο Τσιαμούλος στο ΔΣ

Τα «τσουχτερά» πρόστιμα για διαφυγόντα έσοδα σε δημοτικά τέλη έφερε ο Τσιαμούλος στο ΔΣ

Ιανουάριος 29, 2019 - 22:01
3 σχόλια

Ο Νίκος Τσιαμούλος στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη 29 Ιανουαρίου κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων αναφέρθηκε σε κάποια αποτελέσματα μετρήσεων της ΕΕ που αναδεικνύουν κάποιους Δήμους της Ελλάδας σε υψηλές θέσεις κατάταξης σε διάφορες πρακτικές, όπως ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και ο Δήμος Τρικκαίων.

Θα ήθελα να δείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε κάτι καλύτερο. Είναι εκείνοι καλύτεροι από εμάς; Δεν το πιστεύω.

Δεύτερον, ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει κάνει τίποτα για να ενταχθεί στο φυσικό αέριο, ρωτώντας τι κινήσεις έχουν γίνει.

Τρίτον, αναφέρθηκε στην πρόταση που έγινε να έρθει η Κτηνιατρική Σχολή στο Λεβίδι.

Τέταρτον, μίλησε για τα διαφυγόντα έσοδα σε δημοτικά τέλη και ΤΑΠ που δεν πληρώνουν εκείνοι που κάνουν διακοπή στο ρεύμα, και που ξαφνικά, ύστερα από χρόνια, η ΔΕΗ στέλνει ειδοποιητήρια στους Δήμους και οι πολίτες βρίσκονται προ εκπλήξεως καθώς πληρώνουν τσουχτερή προσαύξηση, επειδή οι Δήμοι δεν ενημερώνουν τους πολίτες.

«Ποτέ δεν ενημερώνει ο Δήμος τους πολίτες για τα πρόστιμα, που είναι ως και 200%, όταν άλλοι Δήμοι δίνουν την ευκαιρία σε εκείνους που κάνουν διακοπή να διευθετήσουν χωρίς πρόστιμο την υπόθεσή τους».

Τόσους δικηγόρους βάζετε, βάλτε άλλον έναν να ασχοληθεί με τη νομολογία. Είναι παράνομοι εκείνοι οι Δήμοι που δεν επιβάλλουν πρόστιμα ΤΑΠ.

«Τι να πω για τις πλημμύρες; Λυπάμαι πάρα πολύ που ταλαιπωρούμε τους πολίτες για πράγματα αυτονόητα», αρκέστηκε να αναφέρει για τις πρόσφατες καταστροφές στον Δήμο.

Για το φυσικό αέριο ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής ανέφερε ότι  υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός σημειώνοντας ότι το φυσικό αέριο προωθείται σε περιοχές όπου η περιφέρειες έχουν εντάξει  τα χρήματα σε μέρος του έργου.

Η μόνη περιφέρεια που δεν είχε δεσμευτεί ήταν αυτή της Πελοποννήσου.

«Υπάρχει προμελέτη και για εμάς αλλά χρονικά έχει μετατεθεί η επέκταση», είπε κλείνοντας.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσιαμούλο για το θέμα των προστίμων είπε:

«Προσπαθείτε, κύριε Τσιαμούλο, να δημιουργήστε εντυπώσεις, παραπλανάτε τον κόσμο. Περνάτε την αντίληψη ότι το πρόστιμο το περνά ο δήμος, αλλά κάνετε λάθος, αυτό προωθείται από την νομοθεσία».

«Δεν υπάρχει κανένα δήμος που να έχει απαλλαγεί, τώρα ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση, έχουμε ξεσηκωθεί 70 δήμαρχοι».

Τα λεγόμενα του δημάρχου ξεσήκωσαν  έντονες αντιδράσεις από τον κ. Τσιαμούλο, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα, αλλά αντιδράσεις υπήρξαν και από τον κ. Ταλούμη.

Ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε να ψάξει η δημοτική αρχή για το τι γίνεται, με τον κ. Παυλή να αναφέρει ότι αυτό το ζήτημα πονάει.

Το πρόστιμο του 200% είναι βαριά καλογερική και έχουμε ζητήσει την κατάργησή του

Την απόφαση την έχει πάρει η ΚΕΔΕ και μόνο διά εισηγήσεως της ΚΕΔΕ μπορεί κάτι να αλλάξει, διευκρίνισε. Ο κ. Τσιαμούλος σημείωσε ότι τις ίδιες απαντήσεις είχε λάβει και πριν από 3 χρόνια που είχε τεθεί ξανά το ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε να υπάρξει πίεση γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό: «Πρέπει να μας δώσουν τα στοιχεία και να σταματήσει να ταλαιπωρείται ο πολίτης».


3 Σχόλια

Ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση και φέρνει ουσιαστικά ζητήματα για τους πολίτες.

Τι να δεις τι γίνεται σε συγκεκριμένο χωριό του Δήμου. Πολυμελής οικογένεια, που διαμένει μόνιμα, για να πάει στο σπίτι της έχει διαλύσει τα αυτοκίνητά της στον κατεστραμμένο τσιμεντένιο δρόμο. Σε όλο το υπόλοιπο χωριό, που δεν υπάρχει ψυχή, οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι. Οι οικογένεια σκέφτεται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.