Τα «τιμημένα» γάντια της Α' Αρκαδίας

Τα «τιμημένα» γάντια της Α' Αρκαδίας

Ιούνιος 22, 2019 - 18:20
1 σχόλια

Η θέση του τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά κομβική αλλά έχει την δική της ξεχωριστή σημασία και αποτελεί το κλειδί των ομάδων στην οριοθέτηση των στόχων τους σε βάθος μιας αγωνιστικής χρονιάς.

Στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας υπάρχει ποικιλία πολλών και καλών τερματοφυλάκων που διαθέτουν στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και δεν είναι λίγα τα παιχνίδια εκείνα της περσινής σεζόν που με την απόδοση τους έγιναν πρωταγωνιστές των ομάδων τους και τα φώτα έπεσαν πάνω τους.

Από τους πιο έμπειρους μέχρι τις σταθερές αξίες και από κει στην νεότερη φουρνιά Αρκάδων κίπερ που έκανε την εμφάνιση της την προηγούμενη σεζόν μπαίνοντας με φόρα και δίψα να δείξει το ταλέντο της και να καθιερωθεί.

Ο σταθερότατος Κοκκινάκος και ο φέρελπις Παπασταματάκης της πρωταθλήτριας ΑΕΚ Τρίπολης, ο πολύπειρος Κωνσταντόπουλος της Τεγέας, η τριπλέτα Δημητρίου-Δαρδαβέση-Πανόπουλου του Μαντινειακού, ο ταλαντούχος Πετρόπουλος του Ορχομενού, ο πάντα πολύ καλός Δημητρέλης της Δόξας, η σταθερή αξία Σακελλαρίου του Ερμή, ο εξαιρετικός Σούρσος και ο βενιαμίν Θεοδωσόπουλος του Πανθυρεατικού, το "πουλί" του Κορακοβουνίου Τετώρος, ο "επιθετικός κίπερ Κολοβός των Βρασιών και ο επίσης αξιόπιστος Κατσιάβος που ξεκίνησε με τον Νικηταρά και συνέχισε στις Βρασιές, το δίδυμο Ψαρολόγου και Λυσίκατου στον Απόλλωνα, ο πολλά υποσχόμενος Κωνσταντάς του Ολυμπιακού και η εγγύηση που ακούει στο όνομα Γιαννούσης του Λεωνιδίου.

Αυτοί είναι οι τερματοφύλακες που έπαιξαν με τις ομάδες τους τα περισσότερα παιχνίδια στην Α' Αρκαδίας (καθώς αγωνίστηκαν και άλλοι) και ο καθένας από αυτούς αποτελεί μια μικρή η μεγάλη ιστορία κάθε φορά που βάζει τα γάντια και υπερασπίζεται την εστία του.

Στην Α' Αρκαδίας την προηγούμενη χρονιά εκτός από μερικά φανταστικά γκολ είχαμε την δυνατότητα να δούμε και κάποιες πολύ δύσκολες και εντυπωσιακές επεμβάσεις πολλές από αυτές που κέρδισαν το χειροκρότημα για τον βαθμό δυσκολίας τους.

Προφανώς και λάθη έγιναν και θα γίνουν όπως συμβαίνει σε όλους τους τερματοφύλακες του κόσμου με γκέλες που έμειναν στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πόσο μάλλον σε μια τοπική κατηγορία όμως η ουσία σε όλο αυτό είναι το κατά τεκμήριο υψηλό επίπεδο κίπερ που διαθέτει ο νομό μας.

Η παράδοση λέει πως η Αρκαδία είναι ένας νομός που βγάζει καλούς και πάνω απ' όλα σταθερούς τερματοφύλακες στην πορεία των χρόνων. Όπως φαίνεται η παράδοση αυτή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί...

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.