Τα τέλη κυκλοφορίας συνδέονται με την τιμή της βενζίνης;

Τα τέλη κυκλοφορίας συνδέονται με την τιμή της βενζίνης;

Μάιος 29, 2016 - 12:03
0 σχόλια

Η πρόταση βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης

Μια πρόταση της αρμόδιας ειδικής ομάδας εργασίας σχετικά με τα θέματα φορολογίας αυτοκινήτων, όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, είναι να πληρώνεται ένα τμήμα τους με εφάπαξ καταβολή, και το επόμενο ποσό να πληρώνεται μέσω βενζίνης, δήλωσε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Εξηγώντας την πρόταση αυτή, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι αυτό που προτείνεται είναι να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης κατά κάποια λεπτά, έτσι ώστε αυτοί που κάνουν μεγάλη χρήση βενζίνης να πληρώσουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αυτοί που κάνουν μικρή χρήση  να πληρώνουν λιγότερα τέλη.

Όπως είπε: «Αυτό θα μας επιτρέψει να βάλουμε πολλά αυτοκίνητα που είναι με κατατεθειμένες τις πινακίδες στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητα που δεν συμβάλλουν καθόλου, δηλαδή αυτοκίνητα που διέρχονται από τη χώρα μεταφέροντας εμπορεύματα και μπαίνουν και βγαίνουν και μέχρι τώρα δεν πληρώνανε τίποτα για αυτό το θέμα».

Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.