Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των βιοκαλλιεργειών της Αρκαδίας (video)

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των βιοκαλλιεργειών της Αρκαδίας (video)

Ιούλιος 07, 2015 - 11:14
0 σχόλια

Η ευλογημένη Αρκαδική γη και οι καρποί της έχουν τη δυναμική με τις κατάλληλες προεργασίες και τον εξειδικευμένο τρόπο καλλιέργειας να αποδώσουν τα μέγιστα.

Ο κ. Παπαδόπουλος Γιάννης, πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας και ένας εκ των εταίρων που τρέχουν στο πρόγραμμα «ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ», μίλησε για τις δράσεις του προγράμματος τα οποία ως στόχο έχουν να βρουν υποψήφιους καλλιεργητές οι οποίοι να ενδιαφέρονται σοβαρά να ασχοληθούν με τη βιολογικήκαλλιέργεια, ενώ παράλληλα να πατούν πάντα επάνω στις σωστές βάσεις.

Ο πρωτογενής τομέας και το κομμάτι της γεωργίας είναι αυτός που σε δύσκολες συνθήκες έχει βοηθήσει τη χώρα και τους πολίτες

Η περιοχή της Αρκαδίας, όπως ανέφερε, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη βιοκαλλιέργεια,καθώς είναι αυτό που αν την δουλέψεις σωστά, δεν έχει κόστος, απαιτείται μόνο ο χρόνος προσαρμογής του κτήματος, έχει καλύτερα αποτελέσματα παραγωγής, ποιοτικότερα προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία,ενώ η αντιστοιχία προϊόντος και τιμής είναι πολύ καλή.

Για τον αν υπάρχει τεχνογνωσία, απάντησε ότι σαφώς και υπάρχει, π.χ. στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο,αλλά, όπως τόνισε, οι βιοκαλλιεργητές βοηθούν ο ένας τον άλλον, υπάρχει αλληλεγγύη και ευγενής άμιλλα.

Μερικές από την καλλιεργεί αυτού του είδους στην Αρκαδία είναι τα αμπέλια, το λάδι, τα κηπευτικά καθώς και τα αμυλώδη,τα οποία βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο.

Στην Αρκαδία έχουμε φροντίσει να έχουμε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ από τα οποία, αν δώσουμε μια σωστή βάση, θα έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το μοσχοφίλερο, τα μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως, το σκόρδο είναι προϊόντα τα οποία δεν βρίσκονται εκεί όπου θα έπρεπε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αν η Πολιτεία τούς κατευθύνει ως προς το τι να καλλιεργήσουν, με ποιον τρόπο να καλλιεργούν, για το πού θα πουλήσουν, σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα και πιο συντονισμένα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των βιοκαλλιεργειών της Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.