Τα σκουπίδια της Τρίπολης "αναστάτωσαν" και πάλι το ΔΣ Μεγαλόπολης

Τα σκουπίδια της Τρίπολης "αναστάτωσαν" και πάλι το ΔΣ Μεγαλόπολης

Μάρτιος 21, 2013 - 09:58
10 σχόλια

Μπούρας: Ο δήμαρχος δεν είναι εισαγγελέας για να κάνει μηνύσεις- ο Σμυρνιώτης να ασχολείται με τα του οίκου του

"Μη σου λάχει κακός γείτονας" έλεγαν οι παλιοί και η εν λόγω ρήση ταιριάζει μάλλον γάντι στην περίπτωση της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων.  Η μεταφορά απορριμμάτων προ μηνών (σύμφωνα με στοιχεία υπηρεσιών) από την Τρίπολη στη Μεγαλόπολη έχει δημιουργήσει διαμάχη μεταξύ των δύο δήμων, που υποβόσκει και με κάθε ευκαιρία έρχεται στην επιφάνεια. Μία τέτοια ευκαιρία δόθηκε και χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ Μεγαλόπολης.

Το θέμα ήρθε μετά από ερώτηση που έγινε από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Γ.Φουσέκη για το αν έχει κάνει μήνυση ο δήμαρχος Μεγαλόπολης στο δήμαρχο Τρίπολης για τα απορρίμματα που μεταφέρθηκαν και αν γνωρίζει τις δηλώσεις που κάνει ο κ. Σμυρνιώτης ότι δηλαδή όλοι οι δήμοι παρανομούν.

Ο κ. Μπούρας για το δεύτερο - για τις δηλώσεις δηλαδή δήλωσε άγνοια- ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του ανέφερε ότι "οι δηλώσεις αυτές αν γίνονται από πλευράς δημάρχου Τρίπολης δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλει να εφαρμόσει ο δήμος μας και δείχνουν πολιτική αλητεία".

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος μας είπε ότι ο κ. Σμυρνιώτης θα πρέπει να ασχολείται με τα "του οίκου του" και όχι με το τι κάνουν οι άλλοι δήμοι και μάλιστα όταν πηγαίνει τα σκουπίδια στην αυλή των άλλων. Το πρόβλημα το δικό του δεν μπορεί να το κάνει πρόβλημα όλων γιατί αυτό δείχνει την ανεπάρκειά του.

Όσον αφορά το θέμα της μήνυσης ο κ. Μπούρας μας ανέφερε ότι έχουν αναθέσει σε νομικό να παρακολουθεί το θέμα και στη Μεγαλόπολη και στην Αθήνα ενώ θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα και να προχωρήσουν σε μηνύσεις αφού ο δήμαρχος δεν είναι εισαγγελέας για να κάνει μηνύσεις σε άλλους δημάρχους. Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει η έκθεση των ελεγκτών περιβάλλοντος που ζητούν από τον κ. Αγγελάκα να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από τη Μεγαλόπολη και για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επεσήμανε δε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης πως "δεν γίνεται να απλοποιούμε τόσο πολύ τα πράγματα και η αντιπολίτευση καλά κάνει και μιλά στο ΔΣ αλλά το θέμα είναι πώς ασκείται υπεύθυνη διοίκηση και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι τα απορρίμματα"..

Τέλος ο κ. Μπούρας έκανε λόγο για "παλινωδίες", "δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν"  και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν για το συγκεκριμένο θέμα και διαπιστώνω να γίνονται διαρκώς λαθεμένες κινήσεις".

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Μπορεί να μας πληροφορήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης που πάει τα σκουπίδια του;

Στην Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 524/2012 στις 2 Οκτωβρίου 2012, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε... ΄Να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από κοινού με τον Τοπικό Σύλλογο Γέφυρας κατά παντός υπευθύνου, φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκλήματος που προκλήθηκε σε βάρος της περιοχής της Τ.Κ. Γέφυρας Δήμου Μεγαλόπολης.¨ Κατά τα άλλα σήμερα ο δήμαρχος μας λέει άλλα λόγια...ότι δεν είναι εισαγγελέας να κάνει μηνύσεις !!! όταν παίρνει αποφάσεις όμως καλό είναι να τις εφαρμόζει αλλιώς δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του και ενδεχομένως να διαπράττει και αδίκημα. Αλλά από ότι φαίνεται κάτι φοβάται και δεν το κάνει. Και βγαίνει σήμερα και έχει ξεχάσει τι έχουν αποφασίσει!!!! Ο Σμυρνιώτης το λέει καθαρά, στην Μεγαλόπολη ήξεραν!!! Τώρα ποιος έχει πολιτικό πολιτισμό και ποιος πολιτική αλητεία νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα!!! Είναι φανερό ότι οι περίεργες μεταφορές σκουπιδιών γίνονταν σε γνώση των Δημάρχων και απορώ με την δικαιοσύνη....!!!!!!

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης μπορεί να μας πληροφορήσει που πάνε τα σκουπίδια του Δήμου του; Είναι τόσο δύσκολο το ερώτημα;

Κύριε Αλεβίζο μπορείτε να ρωτήσετε τον Δήμαρχο που πάει τα σκουπίδια του Δήμου; Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ενδιαφέρει όλους τους πολίτες της Μεγαλόπολης.

Δεν χρειάζεται να τον ρωτήσω φίλε μου, είναι παντού γνωστό ότι τα σκουπίδια μας πάνε στην κατ΄τα άλλα κλειστή χωματερή στο Κατσούλι , εκεί που έχει δεχτεί ο δήμαρχος μας και τα σκουπίδια του στρατοπέδου (άραγε μόνο αυτά) της Τρίπολης. Επίσης καλό είναι να μην ρωτάμε πράγματα που ξέρουμε , όταν έχουμε να πούμε κάτι βγαίνουμε και το λέμε. Και γράφετε ανώνυμα και δεν λέτε αυτό που θέλετε από την αρχή.

Επομένως έχει απόλυτο δίκιο ο Τατούλης.Οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να παίζουν με ερμηνείες δήθεν αποφάσεων και εγκυκλίων και να γνωρίζουν οτι απο τον Ιούλιο του 2012 ειναι κλειστές όλες οι χωματερές και αυτοινα σφυρίζουν αδιαφορα. Μπράβο στο Πέτρο που δεν καταλαβαίνει απο τερτίπια και παιχνιδάκια !!!!!

Όλοι οι αρμόδιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας. όλοι ξέρουν ότι από πέρυσι τον Ιούλιο έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο. Οι ΧΑΔΑ έκλεισαν όμως χωρίς να υπάρχει λύση που θα πάνε τα σκουπίδια. Από τότε λοιπόν ξεκίνησε το μεγάλο πάρτυ με τις εργολαβίες , τις παράνομες μετακινήσεις και τα θαψίματα όπου βόλευε τον καθένα. Έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από δικά μας λεφτά σε εργολάβους για την μεταφορά των σκουπιδιών. Και σύμφωνα με τους νόμους που έχουμε όλοι έχουν παρανομήσει.. μα όλοι !!! ¨Είναι πολλά τα λεφτά άρη !!!!¨

έχουμε ένα δήμαρχο που δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και δεν κοιτάει τα συμφέροντα του δήμου. υπομονή... λίγα τα ψωμιά του

Σε χαζούς απευθύνεσαι;;; Που το έχει το απόλυτο δίκιο ο Τατούλης; Που "τρέχοντας" τον διαγωνισμό θα έχουμε ανάδοχο το 2015;;; Τι έχει κάνει η Περιφέρεια για να βοηθήσει στην λύση του προβλήματος; Άλλο Δήμος άλλο δήμαρχος. Ο Δήμος Τρίπολης υπήρχε και πριν τον Σμυρνιώτη. Είχε κάνει τίποτα κάποιος πριν το Σμυρνιώτη για να βρεθεί λύση με τα σκουπίδια; Μήπως βολευόταν ΠΟΛΥΣ κόσμος με την απόθεση απορριμάτων στο πλάτωμα από όλη την Πελ/σο; Και για αυτούς ο Σμυρνιώτης φταίει; Ποιοι ήταν υπεύθυνοι τότε στον Δήμο; Ξαφνικά τα φορτώνουν όλα στον Σμυρνιώτη επειδή έκλεισαν οριστικά οι ΧΑΔΑ; Αφήστε ρε παλικάρια, να τα γράφετε αυτά σε τίποτα άσχετους. Βγήκαν διάφοροι πριν μέρες και έλεγαν, γιατί έχει μόνο η Τρίπολη πρόβλημα. Και απορούσαν και καλά δήθεν...Γιατί οι άλλοι Δήμοι ρίχνουν τα σκουπίδια τους σε αντίστοιχα "πλατώματα" στην λούφα. Για αυτό. Ενώ ο Δήμος Τρίπολης δεν μπορεί να το κάνει αυτό ή δεν θέλει. Προφανώς και αυτή η ιστορία ευνοεί αυτούς που μεταφέρουν τα σκουπίδια. Ελπίζω ότι η εμπλοκή με τον Άγιο Κωνσταντίνο θα ξεπεραστεί και σε 4-5 μήνες να είναι έτοιμη η εγκατάσταση στον Αγ. Κωνσταντίνο. Μετά θα περιμένουμε τον Τατούλη να δώσει την τελική λύση...το 2015. Μέχρι τότε ανακύκλωση και κομποστοποίηση και ότι μένει στον δεματοποιητή.

Ο Κος Μπούρα παίζει τα *** του Κου Τατούλη. Πιστεύει ότι ο Πέτρος θα τον καλύπτει συνέχεια. Αχ Τάκη μου , ο Πέτρος με την πρώτη δυσκολία θα σε αδειάσει και εσένα και θα *** και τι δικές σου πομπές που ***της Μεγαλόπολης κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή και μάλιστα με τα μηχανήματα της ΔΕΗ.