Τα προβλήματα της κακοκαιρίας στη Βλαχέρνα και τα παράπονα

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας στη Βλαχέρνα και τα παράπονα

Ιανουάριος 11, 2017 - 08:21
0 σχόλια

Ανακοίνωση Προέδρου Τ.Κ. Βλαχέρνας

Αγαπητοί συγχωριανοί,

θέλω να σας ενημερώσω σχετικά με την κακοκαιρία (λόγω χιονόπτωσης και παγετού) που επικρατεί από χθες αργά το βράδυ έως σήμερα στο χωριό μας. Από νωρίς το πρωί έχω προσωπικά επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές του δήμου Τρίπολης (γραφείο πολιτικής προστασίας, γραφεία αντιδημάρχων, γραφείο δημάρχου, κλπ) ώστε να καθαριστεί το χωριό μας από το χιόνι και να πέσει και αλάτι. Δυστυχώς δεν κατέστει δυνατό μέχρι τις 5:00 σήμερα το απόγευμα, να γίνει τίποτα.  Στις 5:00μμ παρουσιάστηκε το μηχάνημα για εκχιονισμό (μόνο στους κεντρικούς δρόμους), όμως η κατάσταση δεν έγινε καλύτερη, λόγω πάγου. Μάλιστα αλατιέρα δεν θα έρθει σήμερα, αφού σύμφωνα με τους αρμοδίους, η αλατιέρα έχει τεχνικό πρόβλημα.

Παρακαλώ ιδιαίτερα, να μειώσουμε όλοι τις μετακινήσεις μας (πέραν των αναγκαίων) και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθιρότητας των δρόμων. Δεν έχουμε συγκεκριμένη δέσμευση από τις υπηρεσίες του δήμου, για το  πότε θα ξαναέρθει το εκχιονιστικό ή η αλατιέρα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κάθε χρονιά (ίδια εποχή) μόνο μετά από πιέσεις και φωνές πραγματοποιούνται εκχιονισμοί και ρίψη αλατιού στο χωριό μας και όχι μετά από προγραμματισμό των υπευθύνων του δήμου. Ο προγραμματισμός (και η βούληση του δημάρχου) πιστεύω ότι υπάρχει στα χαρτιά, αλλά στην πράξη υλοποίησης είναι: «όποιος προλάβει ή όποιος φωνάξει δυνατότερα». Στην προσπάθεια μου αυτή, οφείλω να πω, πως έχω συμπαραστάτη και τον συγχωριανό μας δημοτικό σύμβουλο.

Ελπίζω οι αρμόδιοι του δήμου Τρίπολης να υπολοιήσουν το όποιο προγραμματισμένο σχέδιο, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα προβλήματα της κακοκαιρίας και να μην ευχόμαστε: «ότι μια βροχή θα μας σώσει!!!» ή να μην προσφύγουμε σε άλλες λύσεις (π.χ. ενοικίαση αλατιέρας με προσωπική μας κάλυψη εξόδων, κλπ).

Βλαχέρνα 10/1/2017

Δημήτρης Κολλίντζας

Πρόεδρος Τ.Κ. Βλαχέρνας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.