Τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Αρκαδία (video)

Τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Αρκαδία (video)

Φεβρουάριος 10, 2015 - 14:16
2 σχόλια

Απολογισμό για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στον Νομό Αρκαδίας έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανέφερε,παρά το γεγονός ότι αναμενόταν μετεωρολογική βόμβα, όπως προειδοποιούσαν οι ειδικοί, αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν πιο ήπια τα φαινόμενα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν προετοιμασμένη για την κακοκαιρία και ήταν υπ’ ατμόν, έχοντας προμηθεύσει αλάτι και με τα εκχιονιστικά μηχανήματα σε ετοιμότητα.

Τις βραδινές ώρες υπήρξαν μερικά προβλήματα, καθώς η χιονόπτωση ήταν έντονη, αλλά οι μηχανισμοί κατάφεραν και αντεπεξήλθαν στις δύσκολες συνθήκες.

Έντονη ήταν η χιονόπτωση στον δρόμο Τρίπολης- Σπάρτης , Τρίπολης – Πύργου , στο Καστρί και στον Φάλανθο.

Αποκλεισμένα χωρία δεν υπήρχαν, μόνο μερικά προβλήματα στην Κοντοβάζαινα και στις Κολλίνες.

Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τον πάγο που κάνει το οδόστρωμα αρκετά ολισθηρό, και γι’ αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Δυστυχώς, ο πάγος και το χιόνι έχουν καταστρέψει μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής, καθώς έχουν ανοίξει πολλές λακκούβες. Όπως μας ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας, έχει γίνει προμήθεια πίσσας έτσι ώστε να κλείσουν οι λακκούβες που είναι επικίνδυνες.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα και στο Αλφειό ποταμό, ο οποίος έχει πολύ νερό, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και να καλυφθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ανέφερε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις, προκείμενου να γίνουν αλλαγές στη κοίτη του ποταμού και να μην υπάρξουν πολλά προβλήματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απολογισμός από την χιονόπτωση στην Αρκαδία


2 Σχόλια

Ούτε μηχανήματα είχατε... Ούτε αλάτι είχατε... Τρεις τουλάχιστον ώρες μέσα στο λεωφορείο στην Τακα... 20 ποντους χιονι κ τα Μηχανήματα αφαντα ! Μηδέν εις το πηλίκον... Τζάμπα μάγκες στα λόγια!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.