Τα πρώτα βήματα του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (pics,vid)

Τα πρώτα βήματα του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (pics,vid)

Αύγουστος 28, 2019 - 14:29
6 σχόλια

Ρέματα, απορρίμματα, μεταφορά μαθητών, έλεγχος πεπραγμένων και συνεργασίες με όλες τις παρατάξεις στην πρώτη συνέντευξη του νέου περιφερειάρχη

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ορκωμοσία του την Κυριακή έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης.

Συνεπής στην ώρα του, μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους για την καθυστέρηση 3-4 λεπτών εξαιτίας ενός μικρού ατυχήματος, και ευδιάθετος, όπως και οι νέοι αντιπεριφερειάρχες, ο νέος περιφερειάρχης αστειευόμενος έκανε και μια μνεία στη «κανονικότητα της γραβάτας».

Οι εξελίξεις ξεκινούν από σήμερα, είπε ο κ. περιφερειάρχης, ανακοινώνοντας τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, τους πέντε που εξελέγησαν πρώτοι στους Νομούς, και εξακολούθησε λέγοντας ότι η θητεία και των πέντε θα είναι ένα έτος.

Αναπληρωτής του κ. Νίκα για το πρώτο εξάμηνο, θα είναι ο Λαμπρόπουλος Χρήστος, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας. Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες έχουν «γεμάτο πρόγραμμα»: «Από αύριο θα επισκεφθούν τις Υπηρεσίες, από την Κυριακή το πρωί αναλαμβάνουν Υπηρεσία και όλοι οι διευθυντές το πρωί της Κυριακής, είτε σε άδεια είτε όχι, θα είναι εκεί για να τους κατατοπίσουν», υπογράμμισε ο κ. Νίκας.

Τα πρώτα θέματα, όπως είπε ο νέος περιφερειάρχης, για τα οποία θα υπάρξει πρωτίστως ενημέρωση και στη συνέχεια θα επιληφθεί η Περιφέρεια όπου χρειάζεται, είναι η κατάσταση των ρεμάτων εν όψει των βροχών, και η κατάσταση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, η πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8/9 στις 10:00, στο Αποστολοπούλεο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, και προεδρεύων θα είναι ο κ. Αναστασόπουλος, ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψύφους. Θα πραγματοποιηθεί εκλογή προεδρείο και εκλογή μελών οικονομικής επιτροπής.

«Εταιρία εγνωσμένου κύρους θα μπει να ελέγξει, και αν τα βρει όλα εντάξει, θα ζητήσουμε και συγγνώμη»

Την πρόθεση της νεάς περιφερειακής αρχή ςν αγίνει έλεγχος σε όλα τα πεπραγμένα της προηγούμενης ανακοίνωσε ο κ. Νίκας, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί προεκλογικά, λέγοντας μάλιστα ότι εταιρία εγνωσμένου κύρους θα ελέγξει τα πάντα.

Επίσης, όπως είπε, κατά την αυριανή συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας, θα συζητηθεί η παραχώρηση των στρατοπέδων της Τρίπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι Υπηρεσίες, ώστε να μην δαπανώνται άνω του 1,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο σε ενοίκια.

Ο κ. Νίκας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η βασική επιδίωξή του είναι η σνυνεργασία, και ευχαρίστησε τους πολίτες που δεν ανήκουν κομματικά στον χώρο της ΝΔ και τον ψήφισαν. Όπως τόνισε, δεν είναι η περιφερειακή αρχή κομματικός βραχίονας. «Ο κ. Δέδες με βοήθησε ως δήμαρχο, και το αναγνώρισα, είχα καλή συνεργασία με τον κ. Χαρίτση, η επιδίωξή μας θα είναι η συνεργασία, με τον κ. Δέδε, με τον κ. Μπουντρούκα και με τις άλλες δυνάμεις, επιδίωξη είναι να υπάρχει συνεργασία και με τη ‘’Νέα Πελοπόννησο’’, εκτός από 3-4 άτομα με ακραία συμπεριφορά. Με τη σημαία της συνεργασίας κατερχόμαστε, και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε να συγκλίνουμε».

Επί των ημερών μας το ΠεΣυ δεν θα  είναι αρένα συγκρούσεων ή εκτόξευσης ύβρεων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταχεριάζουμε τον άλλον επειδή έχει άλλη γνώμη από εμάς, επειδή έχουμε το μικρόφωνο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις απεντάξεις έργων, που έχει εξαγγείλει, ο κ. Νίκας απάντησε: «Προ ημερών επισκέφθηκα τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι θα τα πάρει τα χρήματα του ΠΕΠ. Με 21% απορροφητικότητα, ο κίνδυνος απώλειας είναι άμεσος. Δεν έχουμε άλλον τρόπο, από τη απένταξη έργων. Εμείς θα αγωνιστούμε τα χρήματα να μείνουν στην Πελοπόννησο. Υπάρχουν και τα έργα που χρηματοδοτούνταν από το ΠΔΕ, δεκάδες από αυτά εντάχθηκαν την περίοδο μετά τις εκλογές, ως και σήμερα που μιλάμε, αγροτικοί δρόμοι, μαντρούλες, κωδωνοστάσια, δημοτικά έργα. Όλα αυτά που έγιναν για την ικανοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων, δεν θα γίνουν. Ας υπάρχει ένας σεβασμός, τα δεκάδες έργα, είναι υπερφορτωμένες οι υπηρεσίες με μικροεργάκια. Έχουμε το πολιτικό θάρρος να λέμε ότι άλλος πρέπει να τα κάνει ο Δήμος, και όχι η Περιφέρεια. Ανάβαλος, Φιλιατρινό φράγμα, είναι στις προτεραιότητές μας».

Θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα όσα είπαμε στην προεκλογική περίοδο. Η δουλειά μας είναι τα σπουδαία και τα μεγάλα. Τα μικρά έργα μπορεί να τα κάνει η Περιφέρεια, αλλά ψηφοθηρώντας. Αν τα κάνουμε εμείς, να μας καταγγείλετε.

Ερωτηθείς σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Νίκας είπε ότι τα λόγια περισσεύουν. «Θα κρατήσουμε ό,τι είναι δυνατόν να κρατηθεί. Σκοπός είναι να μην χάσουμε τα 68 εκατ. ευρώ από την ΕΕ. Θα αλλάξουμε ό,τι μπορεί να αλλάξει, προς το συμφέρον των δημοτών. Συζητείται να πάμε σε διαβαθμικό ΦΟΔΣΑ, τύπου Αττικής, ώστε να υπάρξει κοινή πορεία θεσμικά. Οτιδήποτε δεν μπορεί αν αλλάξει στον διαγωνισμό, δεν θα αλλάξει».

Αναφερόμενος στη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, ο κ. Νίκας είπε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα των οικοπέδων, της ιδιοκτησίας τους, οκτώ χρόνια μετά. «Του χρόνου τέτοιον καιρό δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Αναγνωρίζω τις προσπάθειες όλων, για το θέμα των απορριμμάτων δεν ξεκινάμε από την αρχή».

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και μετά κολλήσαμε σε τυπικές διαδικασίες. Εκείνο που ενδιαφέρει, είναι να λήξει η ιστορία με το σκουπίδι στην Πελοπόννησο. Το πιο ακριβό σκουπίδι είναι αυτό που δεν μαζεύεται.

Τέλος, ο κ. περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους με πνεύμα ισότητας, με εντιμότητα.

Η Περιφέρεια αλλάζει βηματισμό σε όλα τα επίπεδα. Δεν προσδοκούμε να δημιουργήσουμε πολιτικά τζάκια. Δεν προσδοκούμε στην επανεκλογή μας. Προσδοκούμε μόνο να προσφέρουμε στον τόπο.

Ακολούθησε κέρασμα στους δημοσιογράφους.

Γαλανιάδη Εύα 

Video: 

ArcadiaPorta.gr Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα


6 Σχόλια

ΠΑΕΙ ΦΙΡΙ-ΦΙΡΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ . ΑΝΑΒΑΛΟΣ , ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ . ΕΡΓΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ . ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ !

Αν θες να έρθουν οι διευθυντές την Κυριακή θα πρέπει να τους πληρώσεις. Αρχίσαμε τους εντυπωσιασμούς σαν τον πολιτικό σου προιστάμενο αλλα αυτός μονο στους εντυπωσιαμσούς έχει μείνει ως τώρα.

Ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς και ο Βλάσης μου μιλούσαν αντί του Νίκα προεκλογικά που είναι σήμερα? Θα έπρεπε να στέκονται μπροστά μπροστά και από πίσω απλά να αχνοφαίνεται ο Νίκος. Αχυράνθρωπος τους είναι άλλωστε.

Καλη τετραετία στην περιφέρεια Πελοποννήσου,προτεραιότητα στο περιβάλλον.ο Αργολικός κόλπος από καθαριότητα είναι αφιλόξενος,ούτε πεζός ούτε με ποδήλατο μπορεί ο επισκέπτης να πάει από Ναύπλιο παραλιακής,χρειάζεται αναβάθμιση τουριστική,ευχαριστω,Κ Σ Ψ

Δε ντρέπεστε στο Portal που αναφέρετε το Νίκα ως Περιφερειάρχη; Ο Τατούλης δεν είναι για εσάς ο παντοτινός Περιφερειάρχης; Το αλλάξατε τώρα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.