Τα προσεχώς «πράσινα» γήπεδα σε Νεστάνη και Παράλιο Άστρος και το εν αναμονή της Τεγέας

Τα προσεχώς «πράσινα» γήπεδα σε Νεστάνη και Παράλιο Άστρος και το εν αναμονή της Τεγέας

Φεβρουάριος 14, 2019 - 12:10
0 σχόλια

Ένα από τα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας δεν είναι άλλο από τα γηπεδικά με την Αρκαδία να αντιμετωπίζει προβλήματα στο κομμάτι αυτό ωστόσο όλα δείχνουν ότι και εδώ το πράγμα αρχίζει να αλλάζει.

Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι δύο ακόμα γήπεδα στο Δήμο Τρίπολης αυτό της Νεστάνης και στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αυτό του Παραλίου Άστρους θα αποτελέσουν τα δύο επόμενα μεγάλα έργα αθλητικής πνοής με τις βελτιώσεις που αναμένεται να γίνουν.

Το γήπεδο της Νεστάνης περνάει στα χέρια της ΕΠΣ Αρκαδίας και γίνεται Ενωσιακό υπό την σκέπη της ΕΠΣ Αρκαδίας γεγονός που περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες αλλά και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα ενώ αυτό του Παραλίου Άστρους παραχωρείται από τον Αχιλλέα στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την ανάπλαση του, με επίσης τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα, βελτιωτικές εργασίες και ανάπλαση νέων αθλητικών χώρων με γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ και τένις πέριξ του γηπέδου.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε και παράλληλα να επισημάνουμε ότι εκτός από το γήπεδο της Νεστάνης, του Παραλίου Άστρους και της Τεγέας και το γήπεδο του Κορακοβουνίου αναμένεται και αυτό να πρασινίσει και να γίνουν βελτιωτικά έργα με την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα.

Το γήπεδο του Κορακοβουνίου μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος" (όπως και του Παραλίου Άστρους) εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας και έτσι ένα ακόμα γήπεδο από χωμάτινο θα μετατραπεί σε σύνθετο πλαστικό χορτάρι.

Πρόκειται λοιπόν για τρεις πολύ ευχάριστες ειδήσεις με τις δικές τους σημαντικές προεκτάσεις καθώς ουσιαστικά μιλάμε για την αναγέννηση τριών νέων αθλητικών χώρων και την αξιοποίηση των υποδομών σε δύο περιοχές του νομού μας.

Το γήπεδο της Νεστάνης έχει και μια παράπλευρη ερμηνεία καθώς ο Δήμος Τρίπολης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο κομμάτι "γήπεδα ποδοσφαίρου" αφού εντός πόλης μόνο το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών υπάρχει για να εξυπηρετήσει σε αγώνες και προπονήσεις έναν σημαντικό αριθμό σωματείων.

Στα τρία αυτά γήπεδα θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτό της Τεγέας το οποίο έχει γίνει η τοποθέτηση του νέου πλαστικού χλοοτάπητα όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί τα βελτιωτικά έργα πέριξ των εγκαταστάσεων για να δοθεί το πράσινο φως και να παραδοθεί το γήπεδο.

Βάση χρονοδιαγράμματος το γήπεδο της Τεγέας έχει πάει αρκετά πίσω ενώ δεν λείπει και ο προβληματισμός αφού το γήπεδο αυτό αναμένεται να δώσει λύσεις και να αποσυμπιεστεί η κατάσταση που τα τελευταία χρόνια μοιάζει με εφιάλτης για τα σωματεία της περιοχής.

Ως δεδομένα λοιπόν κρατάμε πως προσεχώς θα έχουμε τρεις νέους αναβαθμισμένους και βελτιωμένους αθλητικούς ποδοσφαιρικούς χώρους σε Νεστάνη, Παράλιο Άστρος, Κορακοβούνι και με την άμεση προοπτική πως και στην Τεγέα το (συντομότερο) επόμενο διάστημα θα παραδοθεί νέο αναβαθμισμένο ποδοσφαιρικό γηπεδικό στολίδι.

Στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το ότι και άλλα σωματεία και άλλες περιοχές του νομού μας και να αποκτήσουν τα δικά τους γήπεδα και να γίνουν βελτιωτικές εργασίες στα υπάρχοντα ξερά για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας και την καλύτερη ποιότητα του αθλητισμού μας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.