Τα παράνομα λεμόνια της πλατείας Αγίου Βασιλείου (pics)

Τα παράνομα λεμόνια της πλατείας Αγίου Βασιλείου (pics)

Ιούνιος 29, 2017 - 10:08
9 σχόλια

Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Τετάρτη 28 Ιουνίου, μετά τις 22:00. Πολύς κόσμος σουλατσάρει, η πλατεία γεμάτη κόσμο, εξάλλου πρόκειται για ένα από τα πρώτα πραγματικά ζεστά βράδια για την πόλη. Εκείνη την ώρα, ο Τριπολίτης ίσως αναζητήσει εφημερεύον φαρμακείο. Ίσως, πάλι, περίπτερο για τσιγάρα. Πάντως, αν χρειαστεί λεμόνια, διατίθενται και αυτά. Μόνο που είναι παράνομα.

Στη γωνία με την Τάσου Σεχιώτη, τρία παιδιά, ο μεγαλύτερος το πολύ να ήταν 13-14 και ο μικρότερος 9, είχαν στήσει τον ξύλινο πάγκο τους και πουλούσαν λεμόνια μέσα στη νύχτα. Προφανώς θα υπήρχε κάποιος ενήλικος ο οποίος επέβλεπε την κατάσταση από ασφαλές μέρος. Πάντως τα παιδιά πουλούσαν τα λεμόνια τους ανενόχλητα.

Δεν πάνε ούτε δέκα ημέρες που ο Χρήστος Τσάμης, Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Μαντινεία, έθεσε το ζήτημα του παράνομου εμπορίου στην Τρίπολη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με σκωπτικό μάλιστα τρόπο, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να τον πληροφορήσουν πώς μπορεί ο ίδιος και οι υπόλοιποι νόμιμοι παραγωγοί και πωλητές να διαθέσουν τα προϊόντα τους όπου και όποτε επιθυμούν (δείτε ΕΔΩ).

Σε εκείνη τη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά: Ο κ. Κακλαμάνος είπε ότι «είναι γεγονός και πράγματι έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Τσιάμης, κάνουν εμπόριο, στήνουν ακόμα και αγροτικά, παράνομα, και δεν τους ενοχλεί κανένας και όποιος τολμήσει και τους πειράξει, βρίσκει και τον μπελά του. Είναι γεγονός ότι ως δημοτική αρχή, αγαπητέ Δημήτρη Σταματόπουλε, θα πρέπει κάτι να κάνουμε». Ο κ. Σταματόπουλος ρώτησε τον κ. Τσάμη εάν ως σύλλογος έχουν κάνει κάποιες ενέργειες. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο της ερώτησης, διότι δεν χρειάζονται ενέργειες εκ μέρους κανενός για να απομακρυνθούν οι παράνομοι πάγκοι.

Ο κ. Νικολάου, είπε ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν έστω και παράνομο εμπόριο, θα στραφούν προς την ανομία για να επιβιώσουν.

Πάντως κανείς δεν τόλμησε ή δεν θεώρησε σημαντικό, ίσως, να ενοχλήσει τρία παιδιά που πουλούσαν λεμόνια μέσα στη νύχτα στο κέντρο της Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι όλο και αυξάνονται οι παράνομοι πάγκοι και τη διαπίστωση όλων ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Να μας πει κάποιος που τα βρήκαν τα λεμόνια οι ρομά ? ή μάλλον ποιός τα κλαίει..........

Για τα παραπήγματα στο δρόμο για Σπάρτη (Κερασίτσα, Μανθυρέα κλπ) δε βλέπω να μιλάει κανείς. Ή μήπως αυτοί είναι νόμιμοι;

Παράνομα γιατί; ζήτησες τιμολόγιο και δεν είχαν ή για την παιδική εργασία; Τράβα μέχρι την Πετρινού που δουλεύουν ενήλικοι και ασφαλισμένοι σε νόμιμους χώρους με έκδοση παραστατικών και μετρημένα ντεσιμπέλ να δεις το αληθινό πρόσωπο της γυφτιάς

Αλί απο τον κακομοιρο τον γεωργό που ξαφνικά θα ειδε της λεμονιες του αδειες εν μια νυκτι.

Ποιος τον χεζει τον Τσιαμη??? Τα παιδια τα ρωτησατε αν εχουν να φανε???? Ή απλα γραφετε ενα αρθρο για να πειτε οτι παταξατε το παρεμποριο???? ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ....

Ναι σιγα που χεστηκανε για τα λεμονια οι παραγωγοι... Εδω δεν πανε να τα μαζεψουν οι ιδιοι.... Και Ρομα να ειναι τουλαχιστον τα τρωνε καποιοι δεν σαπιζουν στο χωραφι.... Σκεφτειτε πριν κραξετε.... Αλλα να μου πεις πως να αλλαξει συνηθειες αυτη η πολη????

Συγνωμη τι περιμένετε εσείς?να διώξουν Ρομά και να σταματήσουν το παρεμπόριο ενώ υπήρχαν Ρομά στο ψηφοδέλτιο του τέως δημάρχου της πόλης? Πάμε καλα??

Έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε τους φούρνους βα τελειώνουμε να μείνουν μόνο οι καθαροί Έλληνες να προκόψει ο τόπος ... και από ότι βλέπω δεν την ανέχεται ο καθαρός ο Έλληνας την παρανομία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.