Τα όπλα του '21 δεν παραδίδονται στη λήθη (pics,vid)

Τα όπλα του '21 δεν παραδίδονται στη λήθη (pics,vid)

Μάιος 15, 2017 - 22:34
0 σχόλια

O Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας και μέλη του Εθνολογικού, Ιστορικού Μουσείου Πατρών βρέθηκαν στο Βαλτέτσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της ιστορικής μάχης που έλαβε χώρα εκεί. 

Η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου, που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου 1821, αποτέλεσε μία από τις αποφασιστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Η νίκη των Ελλήνων εκεί, οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς, η οποία άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο προς την οριστική απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Το σωματείο με την επωνυμία Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών με έδρα την πόλη της Πάτρας έχει σκοπό την έρευνα, τη μελέτη και τη διάδοση των γνώσεων σχετικά με τον παραδοσιακό οπλισμό των διαφόρων ιστορικών περιόδων της χώρας μας και ιδιαίτερα της επανάστασης του 1821. Ο Σύλλογος με την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις ενισχύει την παράδοση και στόχο έχει να μην ξεχαστούν τα παραδοσιακά όπλα ως αντικείμενα μελέτης.

Ο παραδοσιακός αυτός οπλισμός χρειάζεται λοιπόν ειδική μελέτη αφού είναι αυτός στον οποίον βασίστηκε η εθνεγερσία και τελικά η απελευθέρωσή μας. Δεν πρέπει ο τομέας αυτός να ξεχαστεί μόνο και μόνο επειδή ξεπεράστηκε από την τεχνολογία.

Το σωματείο επιδιώκει τους πιο πάνω σκοπούς κυρίως με:
Συγκέντρωση σχετικής βιβλιογραφίας
Συγκέντρωση ιστορικών στοιχείων και κανόνων λειτουργίας του οπλισμού.
Μελέτη και επίδειξη χρήσης και κανόνων λειτουργίας του οπλισμού.
Σύναψη επαφών με αδελφά σωματεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων.
 

Tags: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr O Σκοπευτικός όμιλος παραδοσιακών όπλων Πάτρας στο Βαλτέτσι


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.