Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης

Μάρτιος 20, 2019 - 12:03
0 σχόλια

Στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου τόσο στο Δήμο όσο και στην περιφέρεια, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Ωστόσο το κριτήριο της ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός είναι ποια πολιτική στηρίζει. Η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και στη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του απέναντι στο κεντρικό ζήτημα “ανάπτυξη από ποιόν για ποιόν”, που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιόν τάσσεται ο καθένας. Είτε έχει κομματική στήριξη, είτε δήθεν εμφανίζεται σαν ανεξάρτητος. 

Εμείς, δεν κρύψαμε ποτέ ποιοι είμαστε. Είμαστε η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Στο ψηφοδέλτιό μας χωράνε οι συμπολίτες μας που ένιωσαν και νοιώθουν στο πετσί τους τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Που συναντήθηκαν στους αγώνες για το μεροκάματο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, αλλά και στο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια.

Είμαστε περήφανοι γιατί μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, γιατί ποτέ δεν υποσχεθήκαμε εύκολες λύσεις, ποτέ δεν είπαμε ψέματα, ποτέ δεν κάναμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με το λαό στη γωνία.

Ήμασταν στους δρόμους όταν σφαγιαζόταν ο λαός από τα μνημόνια, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους με όσα έρχονται. Με τους εργάτες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Τους άλλους υποψηφίους δεν τους είδαμε. Προφανώς σχεδίαζαν την "ανάπτυξη" για εμάς χωρίς εμάς, με τους εργολάβους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματα των μνημονίων.

Έρχονται σήμερα σαν τις μωρές παρθένες, άμοιροι ευθυνών, να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Μέσα από μετακινήσεις υποψηφίων και κυρίαρχο σύνθημα το “με βάση τα νέα δεδομένα προχωράμε προς το μέλλον” μας ζητούν να δεχτούμε σαν βάση εκκίνησης την εξαθλίωση που μας έχουν οδηγήσει και ταυτόχρονα να τους απαλλάξουμε από τις τεράστιες ευθύνες που έχουν.

Οι “ανεξάρτητοι” αυτοί υποψήφιοι, που στο παρασκήνιο οργιάζουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξη του ενός ή του άλλου κόμματος, της μιας ή της άλλης ομάδας, αναζητούν τρόπο να ξεγελάσουν - αν μπορέσουν - άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα της Μεγαλόπολης και να διαμορφώσουν πάλι μια Δημοτική Αρχή που θα συνεχίσει και θα τελειώσει τους βρώμικους σχεδιασμούς τους. Οι μετακινήσεις τους είναι εύκολες, γιατί σε όποιο χώρο κι αν είναι, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν.

Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των νέων για δουλειά, καλλιεργούν ένα σύγχρονο ραγιαδισμό. Τη λογική που λέει ότι αφού δεν αλλάζει κάτι, ας συμβιβαστούμε με τη συντήρηση φτώχιας των οκταμήνων της ΔΕΗ ΑΕ και του Δήμου, με τις συνθήκες γαλέρας των εργολάβων, με τα “αμαρτωλά τους σχέδια” για τα σκουπίδια και τη φάκα με το τυράκι - τις λίγες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας που θα φέρουν.

Εμείς είμαστε σε διαρκή μετωπική σύγκρουση με το αφήγημα του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το μεγάλο φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Το μισή δουλειά – μισή ζωή εμάς δεν μας ταιριάζει.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Κοιτάζοντας γύρω μας βλέπουμε μία πόλη που τόσα χρόνια αλλάζει μόνο προς το χειρότερο. Τόσο η πόλη, όσο και τα χωριά, ζουν το μαρασμό που έφερε αυτή η σχεδιασμένη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. Οι ριπογόνες μονάδες αφού έκαναν τη δουλειά τους έκλεισαν, οι περισσότεροι άνθρωποι που δούλεψαν για να γίνει η “θαυμαστή αυτή ανάπτυξη” πέθαναν στο βωμό της, κάποιοι άλλοι υφίστανται τις συνέπειες και όλοι ψάχνουμε ποια ήταν η ανταπόδοση στην πόλη μας. Το επικείμενο ξεπούλημα του λιγνιτικού κέντρου, των μονάδων, των ορυχείων και του οικισμού, θα έχει ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξή τους για την οποία τόσα χρόνια όλοι και χωρίς καμία εξαίρεση συμφωνούν και υλοποιούν.

Εμείς σ' όλους αυτούς δεν απευθυνόμαστε. Απευθυνόμαστε στους πολλούς χαμένους της κρίσης και της ανάπτυξής τους και λέμε:

Λαϊκή Συσπείρωση. Με ερωτηματικά; Μπορεί. Με επιμέρους διαφορές; Μπορεί. Πάντως, ξέρεις τι βγάζεις. Όχι παζάρια και σαπίλα. Γιατί σε ένα πράγμα είναι "δογματική" : Ποτέ δεν κάνει πίσω από τα λαϊκά συμφέροντα.

Λαϊκή Συσπείρωση. Που δεν κοροϊδεύει με ψεύτικα παιδαριώδη αφηγήματα περί "ικανών δημάρχων” που θα σώσουν την πόλη και το λαό της και θα τη μετατρέψουν σε νησίδα ευημερίας, σε μια χώρα που ο λαός της βυθίζεται σε μόνιμη ανεργία, μόνιμη "ευέλικτη" ψευτοαπασχόληση και ανασφάλεια.

Η διαφορά μας είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι προϊόν του συστήματος, αρνείται να μπει σε στημένο ράφι, είναι αποτέλεσμα της ταξικής πάλης και εκεί πορεύεται.

Δυναμώνουμε παντού τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, τη δική μας φωνή και δύναμη!

Ακολουθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων :

Αναγνωστόπουλος Νικόλαος του Μιχαήλ, συνταξιούχος.
Αναστόπουλος Κυριάκος του Αθανασίου, γεωπόνος.
Ανδριανός Ηλίας του Αργυρίου, πτυχιούχος ΑΣΠΕΤΕ-κτηνοτρόφος.
Αποστολοπούλου Σταυρούλα του Γεωργίου, οικιακά.
Βελισσάρης Ηλίας του Χρήστου, συνταξιούχος ΔΕΗ.
Βιτσακτσής Νικόλαος του Παναγιώτη. συνταξιούχος οικοδόμος.
Γεωργαντάς Γεώργιος του Κων/νου, φυσικός – ιδιοκτήτης φροντιστηρίου.
Γκαράνη Κων/να του Ανδρέα, ιδιωτική υπάλληλος.
Δημητρακόπουλος Χρήστος του Βασιλείου, ιατρός στο Κ.Υ.  Μεγαλόπολης.                               
Δρακόπουλος Ιορδάνης του Γεωργίου, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος - καθηγητής.
Ζαρόγιαννη Ιωάννα του Θεοδώρου, πτυχιούχος μαθηματικών.
Θεοδωροπούλου Μαρία του Γεωργίου, συνταξιούχος ΟΤΑ.
Καραθανάση Δανάη του Παρασκευά, αρχαιολόγος - αυτοαπασχολούμενη.
Κατσιρούμπα Παναγιώτα του Γεωργίου, πτυχιούχος ΑΤΕΙ, νοσηλεύτρια.
Κουλουράς Χρήστος του Ιωάννη, εργάτης στον ΑΔΜΗΕ ΑΕ.
Λαμπαδαρίδης Κων/νος του Νικολάου, οδηγός στο Κ.Υ. Μεγ/λης.
Λαμπροπούλου Ευγενία του Παναγιώτη, φοιτήτρια τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Μαδούρου Χριστίνα, συνταξιούχος ΟΤΑ.
Μπούρας Βασίλειος του Κων/νου, επαγγελματίας.
Μπουρσιάνης Ιωάννης του Δημητρίου, πτυχιούχος ΤΕΙ - εργάτης.
Νασιόπουλος Γεώργιος του Χρήστου, εργαζόμενος.
Νικητόπουλος Αθανάσιος, χειριστής κυρίων μηχανημάτων ΔΕΗ ΑΕ.
Παγανού Αλεξάνδρα του Κων/νου, δασκάλα.
Παγανός Κων/νος του Γεωργίου. Συνταξιούχος. (Τιμής ένεκεν).
Παναγιωτόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη, πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής, τμήμα φιλολογίας.
Παναγόπουλος Χρήστος του Γεωργίου, συνταξιούχος ΔΕΗ.
Παναγουλοπούλου Ευαγγελία (Λίλα) του Ηλία, ιατρός.
Πασομένος Αναστάσιος του Δημητρίου συνταξιούχος ΔΕΗ.
Πετρόπουλος Νικόλαος του Αριστείδη, επιστάτης στη ΔΕΗ ΑΕ.
Πρεκετές Κων/νος του Ηλία, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σαλαβούρας Σταύρος του Γεωργίου, πολιτικός μηχανικός.
Σιέμπος Βασίλειος, εργαζόμενος – μουσικός.
Σταθουλόπουλος Ηλίας του Ιωάννη, συνταξιούχος οικοδόμος.

Μεγαλόπολη 20/03/2019

Κατσιρούμπας Ε. Γεώργιος.

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεγαλόπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.