Τα οικόπεδα Μπιτσάνη ξανά στο προσκήνιο

Τα οικόπεδα Μπιτσάνη ξανά στο προσκήνιο

Απρίλιος 09, 2015 - 08:44
6 σχόλια

Η αποζημίωση που έλαβε τότε ο Κωνσταντίνος Μπιτσάνης εγείρει ακόμη ερωτηματικά

Με ρεπορτάζ του το iefimerida.gr, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την αποζημίωση την οποία έλαβε ο Κωνσταντίνος Μπιτσάνης για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων του το 2012, αναφερόμενη, μάλιστα, στο ρεπορτάζ του ArcadiaPortal.gr.

Το 2012, η απαλλοτρίωση ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου, ιδιοκτησίας Μπιτσάνη, αποζημιώθηκε από το Πράσινο Ταμείο με 1,650 εκατ. ευρώ. Τότε, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών της Τρίπολης είχε προβεί σε καταγγελία για προνομιακή μεταχείριση του Κωνσταντίνου Μπιτσάνη, ο οποίος τυγχάνει σύζυγος της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, η οποία τότε, το 2012, προσχώρησε από το ΠαΣοΚ στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την εποχή εκείνη υπουργός ΠΕΚΑ ήταν ο «παπανδρεϊκός» Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, η προκάτοχος του κ. Παπακωνσταντίνου, είχε προχωρήσει στην ίδρυση του εν λόγω Ταμείου. Σημειωτέον ότι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυρία Σοφία Σακοράφα ανήκε και εκείνη στον κύκλο του Γ. Παπανδρέου. Σχέση στην οποία αποδίδεται, εμμέσως πλην σαφώς, η άμεση καταβολή της αποζημίωσης στον κ. Μπιτσάνη.

«Τον Απρίλιο του 2012, ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Τρίπολη ιδιοκτησίας του κ. Μπιτσάνη, απαλλοτριώθηκε και αποζημιώθηκε από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ με 1.650.000 ευρώ. Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας είχε απευθύνει από το 2012 ερωτήματα για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης έκτασης γης που επισήμως στα έγγραφα αναφέρεται ως ''Θέμα της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης στο Ο.Τ. 138β  (οικόπεδα Μπιτσάνη)''. Ο λόγος της παρέμβασης των Μηχανικών ήταν η καταβολή χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ (το οποίο είχε ιδρυθεί επί υπουργίας Τίνας Μπιρμπίλη) στον ιδιοκτήτη για την απαλλοτρίωση της έκτασης. Αφήνουν δε σαφείς αιχμές για μεροληπτική στάση της δημοτικής αρχής προς τον ιδιοκτήτη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην ανακοίνωση τους οι μηχανικοί έκαναν λόγο για «προνομιακή αντιμετώπιση» του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου οικοπέδου, συζύγου της Σοφίας Σακοράφα αφού –όπως υποστηρίζουν- δεν είχαν ζητηθεί χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για όλους τους χώρους που έχουν ήδη κηρυχθεί χώροι πρασίνου ή κοινόχρηστοι χώροι, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των γειτόνων του κ. Μπιτσάνη.

Παράλληλα, οι μηχανικοί σε εκείνη την καταγγελία τους είχαν διατυπώσει ερωτήματα ως προς την «πελατειακή αντιμετώπιση» του συζύγου της κυρίας Σοφίας Σακοράφα: «Μήπως ο ιδιώτης είναι πιο ισχυρός διαπραγματευτής με το Πράσινο Ταμείο απ’ ό,τι ο Δήμος Τριπόλεως;», ανέφεραν.

Δείτε ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Επιτροπή Αλήθειας για την αποζημίωση συζύγου συντρόφου Σοφίας Σακοράφα

Ιδού τα κατορθώματα Σωτηρόπουλου και Σμυρνιώτη..............ΣΥΝΤΡΟΦΕ.........<<πονηρέ>>...

Ο Μπιτσάνης δεν έχει λάβει καμιά αποζημίωση. Απλά ο Κοτσιάνης το 2010 έκανε αίτημα στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση του δήμου με 3 εκατ, ευρώ ώστε να απαλλοτριωθεί εκ νέου ολόκληρο το οικοπέδο Μπιτσάνη (η προγούμενη δέσμευση για χώρο σχολείου είχε αρθεί το 2007 με τελεσίδικη δικαστική απόφαση) προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου. Τελικά το ποσό που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο μειώθηκε σε 1,65 εκ. ευρώ και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη αφού απαιτούνται αναλογισμοί, τροποποιήσεις σχεδίου πόλης και άλλες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του οικοπέδου από τον Δήμο Τρίπολης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.