Τα οδικά και αγροτικά έργα που υλοποιούνται στην Αρκαδία (video)

Τα οδικά και αγροτικά έργα που υλοποιούνται στην Αρκαδία (video)

Ιούνιος 09, 2015 - 07:32
0 σχόλια

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα πραγματικό εργοτάξιο και η Αρκαδία είναι η αιχμή του δόρατος αυτού», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr.Ο κ. Γιαννακούρας μίλησε για τα έργα τα οποία υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη δύσκολη αυτή εποχή, με τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις.

Το μεγάλο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας αγγίζει περίπου τα 3.000 χιλιόμετρα και, όπως είναι αναμενόμενο, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα με αρκετές βροχοπτώσειςπροκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ξεκινούνσυνέχειανέαέργαβελτίωσης του οδικού δικτύου. Τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στο οδικό δίκτυο, αλλά εντοπίζονται και στον αγροτικό τομέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας, ο πρωτογενής τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης της Αρκαδίας και εκεί δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατασκευή έργων τα οποία θα βελτιώσουν της υποδομές και θα ενισχύουν την αγροτικήανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες δημιουργίας φράγματος στον ποταμό Δολιανήτη στην Τεγέας, ενισχύοντας έτσι τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Πολλά είναι τα οδικά έργα τα οποία πραγματοποιούνται στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στηΓορτυνία, όπως στα χωριά Σέρβου, Φαναράκι, Ηραία, στη Μεγαλόπολη, στη Μαντεινία και στην Κυνουρία.

Ένας από τους στόχους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας είναι η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, διότι, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάχρης, η Αρκαδία είναι το Άγιον Όρος της Πελοποννήσου. Μεταξύ των έργων που γίνονται, είναι και αυτό της επιδιόρθωσης της σκεπής στην Ιερά Μονή Καλτεζών.

Τέλος, ο αντιπεριφερειαρχης απάντησε σε ερώτησή μας σχετικά με ένα έργο στην περιοχή της Μεγαλόπολης για το οποίοοι κάτοικοι διαμαρτύρονται για κακοτεχνίες. Συγκεκριμένα,το έργο αυτό είχε διαφορετικές εργολαβίες, μια στο οδικό δίκτυο «Ατσίκολο προς Αρχαία Γόρτυνα» δίπλα από την ΙΜ Καλαμίου και μια άλλη στην κορυφή του Λύκαιου όρους. Όπως ανέφερε, ένας από τους εργολάβους δεν ολοκλήρωσε σωστά το έργο και τώρα γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης, προκειμένου να παραδοθεί ένα σωστό έργο στους πολίτες.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τα οδικά και αγροτικά έργα που υλοποιούνται στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.