Τα νέα του Συλλόγου Τριποταμιτών

Τα νέα του Συλλόγου Τριποταμιτών

Νοέμβριος 15, 2018 - 16:10
0 σχόλια

Μέσα σε μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα,και τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες ,γιορτάσαμε και φέτος τον πολιούχο του χωριού μας Άγιο Δημήτριο.Ίσως και για τελευταία φορά μια και η ΔΕΗ από το δικαστήριο της 7-11-2018 θα ζητήσει την βίαιη απομάκρυνσή μας.

Μέσα σε κλίμα θλίψης και αγανάκτησης λόγω της αδιαφορίας των πολιτκών που και σήμερα δεν βρέθηκαν κοντά μας,παρότι είχαν προσκληθεί,αλλά δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν στην πρόσκλησή μας. Παρέλειψαν να βρεθούν δίπλα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του χωριού μας, σε εκείνους που συνεχώς τους τόνιζαν ότι έχουν δίκιο και ότι θα είναι κοντά τους στον αγώνα τους.

Πλην του δημάρχου της Μεγαλόπολης κανένας άλλος δεν παρέστη.Πού ήταν οι βουλευτές Αρκαδίας που όλοι τους συνεχώς διατυμπάνιζαν ότι θα είναι μαζί μας; Ίσως συναισθάνονταν τις διαχρονικές τους ευθύνες για την επίλυση του προβλήματός μας, ή δεν είχαν και δεν έχουν τη δύναμη να παίξουν ρόλο στις εξελίξεις.Τι θα πουν στους κατοίκους όταν θα πάνε ,αν θα πάνε, να ζητήσουν την ψήφο τους; Πού ήταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης να υποσχεθούν και πάλι ότι θα είναι δίπλα μας και να μη φύγει κανένας από το Τριπόταμο αν δεν γίνει η μετεγκατάστασή του; Πού είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του ΠΕΣΥ, που κάποιοι δεν υπολογίζουν; Πού είναι η πολιτεία μας που αδυνατεί να ικανοποιήσει αντισταθμιστικά έστω το αίτημα των κατοίκων ενός χωριού όχι μόνο έχουν υποφέρει πολύ, αλλά έχουν πληρώσει με την υγεία τους και τη ζωή τους ακόμα ,από τη μόλυνση του περιβάλλοντος κυρίως, για το καλό του κοινωνικού συνόλου; Τι σημασία έχουν κάποια στρέμματα «δάσους» για τον οικισμό μπροστά στα χιλιάδες που καταστράφηκαν προκειμένου να λειτουργήσει η ΔΕΗ και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος;

Τελέσαμε τη θεία λειτουργία και αρτοκλασία του συλλόγου μας για υγεία και προκοπή όλων μας και ακούσαμε τα συγκινητικά λόγια του παπα-Βασίλη μας που μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι αδύνατον να αποχωρήσουμε από το χωριό μας αφού η πολιτεία δεν μας δίνει το χώρο που έχουμε υποδείξει, να στήσουμε από την αρχή το νέο οικισμό μας και να στεγάσουμε εκεί τις μνήμες και τα όνειρά μας. Τα όνειρα των παιδιών και των εγγονών μας Μας λένε ότι είναι δασικός χώρος ξεχνώντας μάλλον ότι η ΔΕΗ καταβρόχθισε και καταβροχθίζει και σήμερα ακόμα χιλιάδες στρέμματα του λεκανοπεδίου προκειμένου να λειτουργήσει. Δεν θα εγκαταλείψουμε το χωριό μας και τα σπίτια μας , δήλωσε ο πάτερ Βασίλειος, εδώ θα κλειστούμε , μέσα στον ναό θα ταμπουρωθούμε! Πρόσθεσε επίσης με αγανάκτηση: Καταγγέλλω ότι οι πολιτικοί μας είναι εκδικητικοί με το Τριπόταμο, δεν θέλουν να δώσουν λύση , δεν μας υπολογίζουν!

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε συνεστίαση και συζήτηση στο χώρο του σχολείου , όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Δούκουρης Ανδρέας, Δάρρας Αθανάσιος, Αθανασόπουλος Σταύρος, Γιώτης Δημήτριος, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ.κ. Κακκαβάς Πολύβιος και ο τ. Δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης κ. Τσιριγώτης. Άκουσαν για ακόμη μια φορά τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων και τους μετέφεραν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δάρρας Ηλίας αναρωτήθηκε πως η πολιτεία μπορεί να δίνει δημόσιες εκτάσεις σε αθλητικά σωματεία, σε καζίνο ή αλλες χρήσεις αλλά δεν κάνει το ίδιο για το Τριπόταμο.
Τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά και οι υποψήφιοι αγοραστές των μονάδων της ΔΕΗ ότι κανένας κάτοικος του Τριποτάμου δεν θα φύγει από το χωριό μέχρι να λυθεί το θέμα της μετεγκατάστασης.
Ο δικηγόρος κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις κινήσεις που θα γίνουν και τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού με το θέμα των πληρωμών των αποζημιώσεων .
Δήλωσαν επίσης ότι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να απέχει το χωριό από τις ερχόμενες εκλογικές διαδικασίες βουλευτικών και ευρωπαϊκών εκλογών.
Ακόμα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πάρεδρό μας και όλους όσους βοήθησαν στον εορτασμό και την συνεστίαση.

Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Παναγιώτη Αλεβίζο από το «Καφενείο Μεγαλόπολης» που συμμετείχε και κάλυψε τον εορτασμό αλλά και τον αγώνα μας, όπως και τον Κώστα Φίλανδρο που απουσίαζε μεν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως μας είχε ενημερώσει, αλλά βρίσκεται πάντα μαζί μας και συμμετέχει στον αγώνα και τις αγωνίες μας φιλοξενώντας μας κάθε μήνα στην φιλόξενη εφημερίδα μας «ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ».

Από το Δ.Σ του συλλόγου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.