Τα νέα του Συλλόγου Ισαραίων

Τα νέα του Συλλόγου Ισαραίων

Ιούλιος 06, 2019 - 16:19
0 σχόλια

Του Ρουσαλιού στο Ίσαρη:

Το φετινό Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής ή του Ρουσαλιού, όπως ξενικά λέγεται, εορτάστηκε φέτος στο χωριό μας με τη τέλεση μνημόσυνου στη μνήμη των προγόνων μας, στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου, στο κοιμητήριο του χωριού μας. Το παρών έδωσαν ο π. Νεκτάριος και ο π. Κωνσταντίνος, αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας, τιμώντας έτσι τις ψυχές των προσφιλών τους ανθρώπων. Ακολούθησε επιμνημόσυνο τραπέζι στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.
Παρουσίαση του Ισαραίϊκου παιδικού παραμυθιού « Τα κουκιά και ο παπάς» από την Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης:
 
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος» και στα πλαίσια της Έκθεσης Αγιογραφίας και Εικαστικών «Εικαστικές Διαδρομές 2019», έγινε η παρουσίαση του Ισαραίϊκου παιδικού παραμυθιού « Τα κουκιά και ο παπάς» της Βασιλικής Μαντέλου και της Κωνσταντίνας Ασημακοπούλου.
Στη διάρκεια της παρουσίασης έγιναν πολλές αναφορές στο ιστορικό Ίσαρη αλλά και στη μεγάλη παρακαταθήκη που μένει από το πόνημα αυτό στους νέους Ισαραίους, με σκοπό να αγαπήσουν και να δημιουργήσουν στο Ίσαρη.
Επίσης, ακολούθησε ευρεία ανάλυση των νοημάτων που πηγάζουν από το παιδικό παραμύθι, από την συγγραφέα και τον Ιστορικό Τέχνης και Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Λ.Τ. κ. Αριστοτέλη Λαδογιάννη.
«Τα κουκιά και ο παπάς» εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2017 και η επίσημη παρουσίαση έγινε στη Κεντρική Πλατεία του Ίσαρη το καλοκαίρι του ίδιου έτους.
 
Παρουσίαση συγγραφικού έργου του π. Νεκταρίου Ζιόμπολα:
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο και σε συνέχεια της πλούσιας πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου μας, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Ισαραίων τιμώντας έναν πνευματικό Ισαραίο, τον πατέρα Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Ζιόμπολα, παρουσίασε το πλούσιο συγγραφικό του έργο, σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία μας (Ερμού 64, 4ος όροφος).
Αρκετές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες , οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου, κ.κ. Γιώργος Μεντής και Ηρακλής  Αποστολόπουλος, ο Δ/ντής της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλόπολης» κ. Κώστας Φίλανδρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Χρουσαίων κ. Δημήτρης. Παπαθανασίου, άκουσαν τις περιγραφές των βιβλίων και μονογραφιών του Πανοσιολογιότατου Ισαραίου, ο οποίος αναφέρθηκε με θάρρος και ειλικρίνεια στο πλούσιο συγγραφικό του έργο.
Ο π. Νεκτάριος προσέφερε βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου για την ενίσχυση του Συλλόγου και έδωσε υποσχέσεις για συνέχεια ανάλογων εκδηλώσεων, που είναι για όλους ευλογία στους δύσκολους καιρούς ηθικής και πνευματικής πενίας που διανύουμε!
Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την επιμέλεια του οπτικού υλικού, την είχε το μέλος του Δ.Σ., κ. Γιώργος Φ. Σιώρης και όλα τα μέλη του Δ.Σ. φρόντισαν για την υλοποίηση αυτής της πνευματικής εκδήλωσης. 
Ευχαριστούμε τον π. Νεκτάριο και όλους τους παρευρισκόμενους!
 
 
 
Ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου:
 
Ο Σύλλογος Ισαραίων τοποθέτησε στο Αγροτικό Ιατρείο, πλήρη αντιαλλεργικό φαρμακευτικό εξοπλισμό, με σκοπό την αντιμετώπιση οποιουδήποτε οξέος περιστατικού τους θερινούς μήνες. Επίσης έλαβε διαβεβαίωση από το Κ.Υ. Υγείας Μεγαλόπολης για την αντικατάσταση της φιάλης οξυγόνου στο Αγροτικό Ιατρείο.
 
Καλοκαιρινές πολιτιστικές δραστηριότητες:
 
Στις 15 Αυγούστου και ημέρα Πέμπτη  το βράδυ, θα γίνει το καθιερωμένο γλέντι στο Δημοτικό Σχολείο του Ίσαρη με πολλή μουσική, πλούσια λαχειοφόρο αγορά και άφθονο κέφι.
 
Το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 8 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο, ο Σύλλογος Ισαραίων και το Τρένο της Χαράς της Ελένης Κουσκουρέλου θα μεταφέρουν τις «Περιπέτειες του Οδυσσέα» στους μικρούς αλλά και μεγάλους Ισαραίους και όχι μόνο. Στην παιδική γιορτή έχουν προσκληθεί τα παιδιά από όλα τα γειτονικά χωριά. Μία ακόμα παιδική γιορτή από τον Σύλλογο Ισαραίων, ο οποίος πλέον τις καθιερώνει ως θεσμό.
Σας περιμένουμε όλους! 
 
Δωρεά:
 
Η Γαλάτεια Μεντή προσέφερε στο Σύλλογό μας το ποσό των 600€ στη μνήμη του συζύγου της, Ανδρέα Μεντή, για την οικονομική κάλυψη της παιδικής γιορτής στις 17 Αυγούστου.
Την ευχαριστούμε θερμά!
 
Γραφείο Συλλόγου στην Αθήνα:
 
Το γραφείο του Συλλόγου στην Αθήνα θα παραμείνει κλειστό τους θερινούς μήνες και θα ανοίξει πάλι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Γάμος: Η Γεωργία Κουτσού του Ηλία και ο αγαπημένος της Στράτος Παρούσης παντρεύτηκαν το Σάββατο 25/05/2019 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Γλυφάδα. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου τους εύχεται ολόψυχα να ζήσουν ευτυχισμένοι!
 
Γέννηση:  Στις 21 Ιουνίου, ο Γιάννης Κουτσουμάρης του Χρήστου και η σύζυγός του Χριστίνα Τσουκαλά απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο ευτυχής παππούς Χρήστος, εύχεται στη νεοφώτιστη να είναι τυχερή και στους γονείς της να την δουν όπως πραγματικά επιθυμούν! 
Να σας ζήσει!
 
Πένθη: Στις 15 Μαΐου πέθανε ο Γιώργος Σωτηρόπουλος του Αποστόλου σε ηλικία 66 ετών και κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Περιστερίου.
Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε ο Κωστόπουλος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου και ετάφη στις 25 Ιουνίου στο Κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου.
Στις 2 Ιουλίου «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Κώστας Καλοβυρνάς, σύζυγος της Σταυρούλας Μεντή και η κηδεία του έγινε την επόμενη ημέρα στο χωριό μας. Στη σύζυγό του Βούλα και στην οικογένειά του ο Σύλλογος εκφράζει τα  θερμά συλλυπητήρια του. 
 
 
Καλό καλοκαίρι σε όλους τους Ισαραίους!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.