Τα νέα του Συλλόγου Ισαραίων

Τα νέα του Συλλόγου Ισαραίων

Ιούνιος 09, 2019 - 16:51
0 σχόλια

Το ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ είναι πλέον γεγονός! Με αφετηρία το Ίσαρη το Σάββατο 11 Μαΐου έγινε η πρώτη πεζοπορία σε αυτό. Οι τυχεροί πεζοπόροι από την Αθήνα, την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη, τα γειτονικά χωριά αλλά και πολλοί Ισαραίοι, απόλαυσαν μία απαράμιλλου φυσικού κάλλους διαδρομή, μήκους 7 χλμ. Αφού διέσχισαν το Ζαγκλακόρεμα, έφτασαν στην Αρχαία Λυκόσουρα όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Δεσποίνης και στο αρχαιολογικό μουσείο. Οι περιπατητές επέστρεψαν στο Ίσαρη, όπου απόλαυσαν ένα παραδοσιακό Αρκαδικό γεύμα στο Δημοτικό Σχολείο του Ίσαρη!
Στόχος των διοργανωτών είναι η καθιέρωση της ετήσιας πεζοπορίας στο ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, αφού η διάνοιξή του συνεχίζεται.
Ο Σύλλογος Ισαραίων ως συνδιοργανωτής, εκφράζει τις ευχαριστίες του στους συνδιοργανωτές της πεζοπορίας, στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Μαίναλον Κοιν.Σ. Επ., στα Νέα της Μεγαλόπολης και στους φίλους του Παρράσιου Πάρκου και δεσμεύεται για ανάλογες μελλοντικές δράσεις.
Μεγάλη ημέρα και για το ιστορικό χωριό μας, το Ίσαρη, αφού βάσει του σχεδιασμού του Αρκαδικού Μονοπατιού όλοι οι δρόμοι αρχίζουν και τελειώνουν στο χωριό μας...!
 
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΙΣΑΡΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2019
Με ηλιόλουστο καιρό και ανοιξιάτικη διάθεση, μας υποδέχτηκε και φέτος το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο χωριό μας. Τα πάντα είχαν προετοιμαστεί σε υψηλό, όπως κάθε χρόνο, επίπεδο, χάρη στις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά και πολλών συμπατριωτών μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ετήσιο Ισαραίικο αντάμωμα στον Άγιο Νικόλαο έχει ξεπεράσει τα εκατό χρόνια ύπαρξης! Η συμμετοχή ήταν μαζική, με πολλούς Ισαραίους αλλά και φίλους του Ίσαρη, πραγματικά να κατακλύζουν την μοναδική σε φυσική ομορφιά, κοιλάδα του Αγίου Νικολάου. Της Θείας Λειτουργίας και της καθιερωμένης Αρτοκλασίας, χοροστάτησαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ζιόμπολας και ο π. Κωνσταντίνος, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους πανηγυρικό τόνο στην γιορτή μας.
Με το μοναδικό κλαρίνο του Ισαραίου Σωτήρη Κανελλάκη και τη γνήσια παραδοσιακή φωνή του Θοδωρή Προύτζου, ο χορός και το γλέντι δεν άργησαν να αρχίσουν! Ήταν ένα πραγματικό, παραδοσιακό γλέντι και όλοι οι τυχεροί παρευρισκόμενοι το απόλαυσαν με τη καρδιά τους!
Μεγάλος τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς ήταν ο Πρόεδρος των Φίλων του Παρράσιου Πάρκου κ. Φώτης Ζώης, ο οποίος κέρδισε μία τηλεόραση 32’’. Του ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία και πάντα δημιουργικός!
Ο Σύλλογος Ισαραίων, πιστός στον ρόλο του, με την ιδιαίτερη δυναμική που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια, απέδειξε την υψηλή οργανωτική ικανότητα του, καθώς οργάνωσε σε δύο ημέρες, τόσο τα εγκαίνια του Αρκαδικού Μονοπατιού, όσο και την γιορτή στον Άγιο Νικόλα με απόλυτη επιτυχία.
Με την φώτιση και τη χάρη του προστάτη μας Αγίου Νικολάου, ας πορευτούμε ενωμένοι όλοι οι Ισαραίοι και πάντα για το καλό του χωριού μας…
Και του χρόνου!
Τοποθέτηση αλεξικέραυνου
Ο Σύλλογος Ισαραίων σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και με τον Πρόεδρο του χωριού, τοποθέτησε νέας γενιάς αλεξικέραυνο στον τρούλο του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, εμβέλειας 200 μέτρων καθώς επίσης επισκευάστηκε και το ήδη υπάρχον στο καμπαναριό. Η δωρεά για το αλεξικέραυνο έγινε για όλο το Ίσαρη και τους Ισαραίους , από τον Αριστείδη Αθ. Ρούπα στη μνήμη της οικογένειάς του. Ο Σύλλογος, βάσει του Καταστατικού του, ανακηρύσσει τον Αριστείδη Ρούπα, Μεγάλο Ευεργέτη του Συλλόγου και του Ίσαρη γενικότερα και θα τον βραβεύσει σε ειδική τελετή.
Θεατρική παράσταση:
Δημιουργικό απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου για τον Σύλλογό μας! Στο Studio Κυψέλης και στη παράσταση Ιφιγένεια Lifestyle, μας φιλοξένησε μία σπουδαία Ισαραία των τεχνών και των γραμμάτων, η γνωστή θιασάρχης, σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Πέπη Οικονομοπούλου! 
Μία ακόμα Ισαραία που "ταξιδεύει" την γενέτειρά μας δημιουργικά, πνευματικά και συνάμα ρομαντικά!
Ο Σύλλογός μας, συνεχίζοντας τη πλούσια πολιτιστική του δράση, τίμησε την Πέπη Οικονομοπούλου και θα συνεχίσει, το ίδιο δυναμικά, με ανάλογες δράσεις!
ΠΕΠΗ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
 
Την Παρασκευή 31 Μαΐου ο Σύλλογός μας έδωσε το παρών στο Επιστημονικό Συνέδριο στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, με θέμα: «Προς μία Αποτελεσματική Προστασία και Ανάδειξη των Αξιών του Πολιτιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος στα Όρια των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας».
 Το συνέδριο τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
και του Ιδρύματος Παρράσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, του ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορικής» (ΕΜΠ) και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο Πατρών).
 
 
 
Εκλογές 2019:
Νέος Τοπικός εκπρόσωπος του χωριού μας εξελέγη ο Νίκος Κερασιώτης. Ο νέος Πρόεδρος ευχαριστεί όλους τους συμπατριώτες Ισαραίους για την υποστήριξη και δεσμεύεται για δράσεις ανάλογες της ιστορίας του χωριού μας αλλά και διαρκή παρουσία στα δρώμενα του Δήμου Μεγαλόπολης πάντα προς όφελος του τόπου μας.
Ο Σύλλογος συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο του χωριού μας και με γνώμονα την ήδη άριστη συνεργασία με τον προκάτοχο του, θα συνεχίσει στο ίδιο πάντα δυναμικό επίπεδο, στην επίλυση των όποιων προβλημάτων του τόπου μας.
Νίκο, καλή θητεία και καλή επιτυχία! 
 
 
 
 
 
Παρουσίαση συγγραφικού έργου του π. Νεκταρίου Ζιόμπολα.
 
Σε συνέχεια της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου μας, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Ισαραίων τιμώντας έναν  πνευματικό Ισαραίο, τον π. Νεκτάριο Ζιόμπολα, θα παρουσιάσει το συγγραφικό του έργο, σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία μας (Ερμού 64, 4ος όροφος).
Σας περιμένουμε όλους!
 
Δωρεά υπέρ του Συλλόγου:
Ο Αριστείδης Αθ. Ρούπας προσέφερε στον Σύλλογο το ποσό των 3600€ για την τοποθέτηση του αλεξικέραυνου.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.