Τα νέα του μορφωτικού συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας

Τα νέα του μορφωτικού συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας

Αύγουστος 28, 2016 - 21:26
0 σχόλια

[#]  Παρελήφθησαν οι 90 καρέκλες τύπου καφενείου, που παρήγγειλε ο Σύλλογός μας για την αίθουσά του στ’ Αλώνια. Τα Μέλη του Δ. Σ. (στη φωτογραφία) ήταν εκεί για να τις τακτοποιήσουν ώστε να είναι στη διάθεση των συμπατριωτών μας στις εκδηλώσεις που θα γίνονται στον πάντα φιλόξενο χώρο του Σωματείου μας.

[#] Ολοκληρώθηκαν τα έργα τοποθέτησης νέων πλακιδίων στην κουζίνα και  στα δύο W.C. του κτιρίου του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, εργασία που έγινε από τους συμπατριώτες μας πλακάδες Θανάση και Δημήτρη Ανδρ. Ζούζουλα, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για την άψογη δουλειά που έκαναν.

[#] Τα συνεργαζόμενα φαρμακεία Μεγαλόπολης της κ. Θάλειας και του κ. Γιώργου Κων. Γαϊτανάκη, προσέφεραν δωρεάν για την αίθουσα του Συλλόγου μας ένα φορητό φαρμακείο – Κιβώτιο Πρώτων Βοηθειών με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό. Τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την δωρεά τους.

[#] Την Κυριακή 14 Αυγούστου,  από τον ιερέα του χωριού μας, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Λύκο και παρουσία πολλών Ζωναταίων, έγινε ο Αγιασμός της αίθουσας του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια.  Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γιώτης. Το παρόν έδωσε και ο Πάρεδρος κ. Χρήστος Χρ. Τσίχλης. Προσφέρθηκαν νηστίσιμα κι άλλα εδέσματα, καφές και αναψυκτικά. 

[#] Τρεις μεγάλες εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Σύλλογός μας στις 16 και 17/8. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγινε το καθιερωμένο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΖΩΝΑΤΑΙΩΝ στις 16 Αυγούστου 2016. Η παρουσία και το κέφι του κόσμου ήταν ιδιαίτερα και όλοι ευχαριστήθηκαν από τα νόστιμα φαγητά, τα οποία ήταν προσφορά του Συλλόγου μας, την ωραία μουσική που επέλεξε ο D.J. μας Βασίλης Ζώταλης αλλά και τα 70 δώρα της λαχειοφόρου αγοράς μας. Οι νέου τύπου λαχνοί μας έγιναν γρήγορα ανάρπαστοι. Από τον Δήμο Μεγαλόπολης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Χίνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γιώτης και ο συμπατριώτης μας επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτης Ηλ. Λαμπρόπουλος. Το παρόν έδωσε και ο εκδότης της εφημ. «Αρκαδικός Κήρυκας» κ. Ηλίας Σπ. Τσαρμπόπουλος, την εφημ. «Γορτυνία» εκπροσώπησε η συνεργάτριά της και Γραμματέας μας Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε επίσης εκπροσώπους από τους Συλλόγους της Καμαρίτσας και του Παλαμαρίου, καθώς και μια μεγάλη παρέα από του Καράτουλα. Αυτό δείχνει πως η συνεργασία και η συνύπαρξη των Συλλόγων είναι απαραίτητη κι εποικοδομητική  στις μέρες μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία τους. Και του χρόνου, με υγεία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου απευθύνει χαιρετισμό στο Αντάμωμα των Ζωναταίων. Δίπλα της η Γραμματέας Ζαχαρούλα Π. Γαϊτανάκη και ο Βασίλης Ζώταλης.

[#] Στο Αντάμωμα των Ζωναταίων, ο Σύλλογός μας είχε τη χαρά να απονείμει «Δίπλωμα Απόδοσης Τιμής» σε συμπατριώτες μας οι οποίοι – αυτούς τους δύσκολους καιρούς - βοήθησαν υλικά το σωματείο μας. Τιμήθηκαν οι κ. κ. Χρήστος Χρ. Τσίχλης (Πάρεδρος της Ζώνης), Γιάννης Π. Θανόπουλος, Δώρα Ζούζουλα, Κάντω Π. Χαρίτου, Γιάννης  Γ. Καραλέκας, Δημήτρης Αργ. Κοναξής, Θανάσης Κ. Καλόμαλος, Γιάννης Παν. Γαϊτανάκης, Γιώργος Παν. Μαυροειδάκος, Βασίλης Ι. Λαμπρόπουλος, Ελένη Κάραλη-Χαρίτου,

Μιλτιάδης Χρ. Παναγιωτόπουλος, Δρ. Ζαννέτα Καλύβα-Παπαϊωάννου, Σπύρος Κ. Καραμούντζος, Λάμπρος Στ. Λαμπρόπουλος, Γιάννης Αντωνόπουλος, Χριστίνα Γ. Τόμπρου, Θανάσης Γ. Τόμπρος, Γιώργος Αθαν. Παπαδόπουλος, Γιώργος Αθαν. Καλόμαλος, Παναγιώτης Γ. Τόμπρος, Βούλα Τσιαβλή, Δημήτρης Γ. Τόμπρος, Σταύρος Γ. Σιαμπάνος και η μαθήτρια Γυμνασίου Ειρήνη- Μαρκέλλα Γ. Μαυροειδάκου.

Η ομάδα μπάσκετ 3on 3 της Ζώνης(Χρήστος Ι. Λαμπρόπουλος, Γιώργος Πάλλης & Γιώργος Π. Γεωργόπουλος) με την Πρόεδρο του Συλλόγου μας Μαρία Λαγούδη-Κλαομάλου, μετά τη βράβευσή τους.

[#] Στις 17 Αυγούστου είχαμε το Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 σε συνεργασία με τον Α.Ε.Μ. Πολύβιος. Προβάλλοντας το αθλητικό πνεύμα και με στόχο τα παιδιά ν’ αγαπήσουν τον αθλητισμό και τα χωριά μας, έγινε μια καταπληκτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν έντεκα ομάδες παικτών και πολύς κόσμος που διασκέδασε μαζί τους. Με αυτή την διοργάνωση  έγινε η αρχή, αφού το γήπεδο μπάσκετ του χωριού μας μπορεί να φιλοξενήσει πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις. Μας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Γιώτης. Μέρος του κόστους των μεταλλίων και κυπέλων κάλυψε ο συγχωριανός μας Γιάννης Παν. Γαϊτανάκης και τα υπόλοιπα ο Σύλλογος. Οι χορηγοί μας – τους οποίους και ευχαριστούμε που στάθηκαν δίπλα μας σ’ αυτές τις εκδηλώσεις όπως ο καθένας μπορούσε (ο συγχωριανός γιατρός Δρ. Σταύρος Χρ. Τσίχλης, τα Σούπερ Μάρκετ Μεγαλόπολης: ΑΒασιλόπουλος, Βαλασόπουλος, Αφοι Παναγιωτόπουλοι, οι συμπατριώτες μας Δήμητρα Γεωργοπούλου και Γιώργος Π. Γεωργόπουλος – ο Αντιπρόεδρός μας, το café Ροντώ, η παραδοσιακή ταβέρνα «Θήραιο» στη Σύρνα, το ζαχαροπλαστείο «Αστόρια» της Μεγαλόπολης και η ταβέρνα της Ζώνης «Τα πλατάνια», που θα λειτουργήσει σύντομα από τον Παναγιώτη και τη Μαρία Μανιάτη)  προσέφεραν αναψυκτικά, χυμούς, φαγητά για τη γιορτή των νέων μας αλλά και δώρα στους νικητές του τουρνουά. Υπεύθυνος για το τουρνουά ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας Γιώργος Παν. Γεωργόπουλος, ο οποίος εργάστηκε πολύ για την επιτυχία αυτής της αθλητικής γιορτής. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε.

Μετά το πέρας του τουρνουά ακολούθησε η Γιορτή Νεολαίας και προσφέρθηκαν μπουφές και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.

[#] Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στο ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) ο Σύλλογός μας θα εορτάσει την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου με Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και κεράσματα στους παρευρισκομένους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ [#] Απεβίωσε στην Αθήνα η συμπατριώτισσά μας Γαρυφαλλιά Αντωνοπούλου, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από άγνωστο διαρρήκτη στο σπίτι της. Ο Σύλλογός  μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην αδελφή της, την καταξιωμένη ζωγράφο & αγιογράφο κ. Ιουλία Παπαγγελοπούλου – Αντωνοπούλου και στα ανίψια της.

[#] Πρωτότοκο αγοράκι απέκτησε η συμπατριώτισσά μας Ελευθερία (Ρίτα Αργυροπούλου) και ο σύζυγός της Νικόλαος Λεων. Ζαβαλιέρης. Στους ευτυχείς γονείς και στους συγχωριανούς μας παππούδες τον Θανάση Παν. Αργυρόπουλο (τέως Πρόεδρο του Συλλόγου μας) και την σύζυγό του Μαρία, τους ευχόμαστε ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΣΕΙ και να είναι ΚΑΛΟΤΥΧΟ.

 

[#] Στο Ναύπλιο, έγινε στις 18 Αυγούστου, η κηδεία του συμπατριώτη μας Βαγγέλη Δημ. Λαμπρόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει στη σύζυγό του και στα παιδιά του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

              Η Πρόεδρος                                              Η  Γραμματέας

Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου                 Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.