Τα Μοναστήρια της Αρκαδίας, πόλος ανάπτυξης του τουρισμού

Τα Μοναστήρια της Αρκαδίας, πόλος ανάπτυξης του τουρισμού

Οκτώβριος 19, 2016 - 10:33
0 σχόλια

Η Μονή Καλαμίου Ατσιχόλου η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και χτισμένη πάνω από τις όχθες του ποταμού Λούσιου, στη δυτική πλευρά του ομώνυμου φαραγγιού και η αξιοποίηση της συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με εισηγητή τον επικεφαλής της παράταξης  «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» κ. Δολτσινιάδη. 

Ο κ. Δολτισνιάδης ρώτησε συγκεκριμένα για την αξιοποίηση της Μονή και την ένταξή της σε κάποιο χρηματοδοτούμενο έργο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, λέγοντας ότι η Αρκαδία έχει 40 μονές και οι 25 από αυτές έχουν μοναχές και μοναχούς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ρίξει βάρος στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς η Αρκαδία είναι το Άγιον Όρος της 
Πελοποννήσου. Σε 18 μονές θα γίνουν άμεσα έργα τόσο οδοποιίας όσο και για τη στατικότητά τους. 

«Δεν αναμένουμε κάποιον βουλευτή να κάνει ερώτηση στο Κοινοβούλιο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και 3 μήνες έχει ψηφίσει το ποσό των 63.000 ευρώ για την αναστύλωση της Μονής Καλαμίου». 

«Εδώ και 3 μήνες το ΠεΣυ έχει ψηφίσει 63.000 από το λιγνιτόσημο, έχουμε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, της Πελοπόννησος ΑΕ και του υπουργείο Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων», διευκρίνισε. 
Το οδόστρωμα έχει καθαριστεί πολλές φορές και υπάρχει μέριμνα για επιπλέον ασφαλτόστρωση, είπε ο κ. Γιαννακούρας, και τόνισε ότι ο δρόμος προς την Αρχαία Γορτυνία είναι καινούργιος και ασφαλτοστρωμένος.

Εμείς φροντίζουμε προτού μας τα πείτε εσείς. Τα μοναστήρι μας είναι τουριστικοί προορισμοί

Έφη Καστραντά

Φωτογραφία: Παναγιώτης Σαρρής

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.