Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 08, 2019 - 13:00
0 σχόλια

Κατά την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου εξελέγησαν από το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, μετά την ανάδειξη προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο» υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ως προς τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών στην Οικονομική Επιτροπή και πρότεινε τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη, καθώς, όπως είπε, θα χρειαστούν οι αναπληρωματικοί. Σημειωτέον ότι ο κ. Χρονάς Άγγελος, υποψήφιος, λόγω κωλύματος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Ο κ. Τατούλης της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» παρατήρησε ότι με τον τρόπο που επιχειρείται η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αφαιρείται από τους συμβούλους το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα.

Ο κ. Δέδες συμφώνησε ότι δεν είναι δυνατόν να θέτουν οι επικεφαλής των παρατάξεων τους υποψήφιους για την Οικονομική Επιτροπή και να έχουν ήδη γίνει οι μυστικές ψηφοφορίες. Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι τη συνταγματικότητα ή μη του Νόμου θα την κρίνουν τα δικαστήρια. Η κυρία Ντίνα Νικολάκου είπε ότι όταν η απόφαση θα πάει για έλεγχο νομιμότητας, θα πρέπει να συσκεφθεί σχετικά το προεδρείο, καθώς η κάθε παράταξη αποφασίζει για τα μέλη, μετά κατατίθενται ψηφοδέλτια και δεν δίνει δυνατότητα να προταθούν αναπληρωματικά και τακτικά μέλη.

Ύστερα από δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να συσκεφθούν οι παρατάξεις, ο κ. Σκαντζός κάλεσε στο Σώμα για τη συνέχιση της διαδικασίας. Οι παρατάξεις προσκόμισαν τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας στο προεδρείο, προκειμένου να τα αναγνώσει ο γραμματέας.

Από την παράταξη Νίκα προτείνονται οι: Τζινιέρης Νίκων, με αναπληρωτή τον Μαλτέζο Ιωάννη, Τσουκαλάς Ανδρέας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Ματζούνη, Σαρδέλης Αναστάσιος με αναπληρωτή τον Άγγελο Χρονά, ο οποίος στο μεταξύ προσήλθε.

Από την παράταξη Μπουντρούκα προτάθηκαν οι: Ιωάννη Μπουντρούκα τακτικό και τον κ. Γλιλίτση αναπληρωματικό.

Από την παράταξη Δέδε, ο κ. Μποζίκης (τακτικός), ο κ. Πουλοκέφαλος, ο κ. Καρσιώτης, η κυρία Βεργινάδη, η κυρία Δημητρακοπούλου. Εξελέγη ο κ. Μποζίκης.

Από την παράταξη Τατούλη προτάθηκαν οι: Νικολάκου Ντίνα, Πετρίτσης, Τζανετέα, Ρουμελιώτης, Γιαννακούρας, Σιδέρης. Κατόπιν κλήρωσης, πρώτος αναπληρωματικός Ρουμελιώτης, δεύτερος Σιδέρης, τρίτος Γιαννακούρας.

Ακολούθως, έλαβε τον λόγο ο κ. Πετράκος, ο οποίος παρατήρησε ότι επί η νέα νομοθεσία υποβαθμίζει τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου και απαγορεύει την ψήφιση από κάποιον υποψήφιο μικρότερης παράταξης, με συνέπεια μικρότερες παρατάξεις να μην μπαίνουν ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή. «Με βάση αυτή την αντίληψη και λογική, δεν νομιμοποιούμε αυτή την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική διαδικασία, και είμαστε αποφασισμένοι χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να προχωρήσουμε στην προσβολή αυτού του Νόμου. Ελπίζουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να καταργήσει αυτές τις διατάξεις. Καταργείται η λαϊκή ετυμηγορία της 26ης Μαΐου».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η κυρία Λυμπεροπούλου, η οποία προσήλθε με καθυστέρηση στη συνεδρίαση, η οποία έκανε λόγο για δημοκρατία α λα καρτ, καθώς παραβιάζεται και ο Ευρωπαϊκός Χάρτης, καθώς καταπατείται νόμος που έχει κυρωθεί από το 1987, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.