Τα μάθατε τα νέα; Πωλούνται οι 3 & 4 μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Τα μάθατε τα νέα; Πωλούνται οι 3 & 4 μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Σεπτέμβριος 20, 2017 - 12:55
32 σχόλια

Τα μάθατε τα νέα; Επίσημα πλέον οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης μπήκαν στο πακέτο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της Κυβέρνησης που βρίσκονται στις Βρυξέλλες κατέθεσαν το σχέδιο Β΄, αφού όπως  όλοι γνώριζαν υπήρχαν από την αρχή αρνητικές αντιδράσεις στο αρχικό σχέδιο με τις μονάδες που θα πουληθούν.

Πλέον η λίστα που έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι με τις εξής μονάδες:

Αμύνταιο 2 με  διάρκεια ζωής μέχρι το 2020  (σε περίπτωση που δεν γίνουν περιβαλλοντικές επενδύσεις)
Μελίτη με διάρκεια ζωής μετά το 2040
Μεγαλόπολη 3 με  διάρκεια ζωής μέχρι το 2025
Μεγαλόπολη 4 με  διάρκεια ζωής μετά το 2030

Όπως γράφουν όλες οι έγκυρες ιστοσελίδες σήμερα, οι μονάδες της Μεγαλόπολης μπήκαν στην λίστα για να μην πουληθούν οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου.

Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά θα πουληθούν οι μονάδες της Μεγαλόπολης γιατί εδώ στην  περιοχή μας δεν υπάρχουν αντιδράσεις, όπως υπάρχουν στην Βόρεια Ελλάδα. Γιατί εκεί είναι όλοι ενωμένοι και παλεύουν. Γιατί εκεί προφανώς έβαλαν βέτο να μην είναι όλες οι μονάδες από το βόρειο πεδίο.

Εδώ στην Μεγαλόπολη , όχι μόνο δεν είναι κανένας ενωμένος, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Οι συνδικαλιστές είναι εξαφανισμένοι και ασχολούνται μόνο πως θα κόψουν τα 1.000 λίτρα πετρέλαιο που έδωσε το ορυχείο στον Δήμο. Οι Δημοτικοί μας άρχοντες δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Οι φορείς και οι σύλλογοι κάνουν ακόμα διακοπές. Όταν θα ξυπνήσουμε θα είναι αργά, είναι ήδη αργά.

Σύντομα λοιπόν θα μάθουμε ότι μαζί με τις μονάδες θα πουληθεί και το ορυχείο ολόκληρο.

Σύντομα λοιπόν θα έχουμε επίσης την λειτουργία του εργοστασίου σκουπιδιών στην Παλαιόχουνη. Που θα βγάζει υπόλειμμα που θα πρέπει κάπου να καίγεται η να θάβεται.

Σύντομα θα έχουμε την απαλλοτρίωση του Τριποτάμου , όπου οι κάτοικοι θα κληθούν να φύγουν από τα σπίτια χωρίς να έχει δοθεί η λύση της μετεγκατάστασης.

Σύντομα θα έχουμε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις , κανείς δεν ξέρει σε τι βαθμό.

Α! Σύντομα επίσης θα δούμε να ξεκινούν οι αντιδράσεις, όμως είναι πλέον αργά! Όλο το καλοκαίρι καλά περάσαμε στις διακοπές μας. Από το Μάιο που έγινε η συγκέντρωση όλοι πίστεψαν ότι έκαναν το καθήκον τους και κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσίασε το καλοκαίρι συγκεκριμένα άρθρα που ανέφεραν ακριβώς τι θα γίνει. Πολλά ΜΜΕ της Αθήνας επίσης το έλεγαν.Κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά και κανένας δεν αντέδρασε.

Τώρα ως συνήθως όλοι θα βγουν στους δρόμους να δώσουν την μεγάλη μάχη, μόνο που με την ανυπαρξία τους όλο το προηγούμενο διάστημα, φρόντισαν να έχει χαθεί ήδη!!

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


32 Σχόλια

Εμείς που είμαστε υπέρ της πώλησης και της ιδιωτικοποίησης όλου του δημόσιου τομέα (μήπως επιτέλους δούμε άσπρη μέρα), επιτρέπεται να γράψουμε σχόλιο;

ΟΧΙ.

Εισαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων για αυτα που πλήρωσε ο παππούς σου ;Γιατι η 3 μονάδα της Μεγαλοπολης οι παππούδες μας πλήρωσαν και φτιάχτηκε !Για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθο -Τρίπολη που τον παραχώρησαν στον Μπόμπολα οι παππούδες μας τον έχουν πληρώσει και αυτόν απο το 1991 !Να αγοράσει ο ιδιώτης αλλα να πληρώσει την πραγματική αξία !Εσυ δεν πουλάς ομως το οικοπεδακι σου στο 25 τοις 100 της αντικειμενικής αξίας ,ούτε το αμάξι σου απο 15 χιλιαρικα που το πηρες καινούργιο το σκοτωνεις για ένα χιλιάρικο. !

Όλα στο σφυρί, μπας και δει άσπρη μέρα ο τόπος. Ολες οι "Κοινωφελείς" είναι εστίες κοινωνικής μόλυνσης.. όσον αφορά τη βαρύγδουπη δήλωση "οι παππούδες μας πλήρωσαν και φτιάχτηκε", αυτά αλλού.. δανεικά πήραν. Έφαγαν το 80% και με το 20% και σε 30 χρόνια έφτιαξαν 300 χλμ. δρόμο.. ξυπνάτε ρε!!! σας δουλεύουν, τα χάφτετε και τους εκλέγετε.

Ο ψυχοπαθής μιλάει για εστίες κοινωνικής μόλυνσης!!! (πρωί-πρωί να τρώμε στη μάπα τέτοια ... βλάπτει σοβαρά την υγεία)

Observer εισαι για κλάματα !Σου εύχομαι ολόψυχα να δουλευεις 60 ωρες την εβδομάδα για 300 ευρώ !Σου εύχομαι να πουληθεί και η ΔΕΗ και να δουλευεις μεσα στο κάρβουνο για 400ευρω εσυ και όλο σου το σόι και οι ομοϊδεάτες σου !

Οποτε εσενα καλυτέρεψε η ζωή σου που βγήκαν στο σφυρί το λιμάνι ,τα αεροδρόμια ,οι δρόμοι που δίνεις ακριβά διόδια (εκτος αν εχεις γαϊδουράκι στο χωριό σου )και δεν εχεις βγει ποτε στην εθνική !

Ετσι κύριε ξερόλα !Να πουληθεί η ΔΕΗ να πληρώνεις 3 φορές ακριβότερο το ρεύμα ,και αν αργείς να πληρώσεις 1 μέρα θα στο κόβουν !Ολα στο σφυρί μεγάλε ακόμα και τα πανεπιστήμια και για να σπουδάσει το παιδάκι σου θα θέλεις 40-60 χιλιαδες το χρόνο δίδακτρα !Ολα στο σφυρί λοιπόν ,για να δεις άσπρη μέρα που θα ειναι μονο οταν χιονίζει στην Τρίπολη !

@06:04. Τα ίδια λέγατε και για τις τηλεπικοινωνίες και τελικά έγιναν πολύ φθηνότερες και καλύτερες. Εσύ που λες τον άλλο ξερόλα, πού έχεις δει ρε 40-60 χιλιάρικα δίδακτρα το χρόνο;

Για μια ημέρα δεν σου κόβει καμία εταιρεία, ούτε το τηλέφωνο. Ούτε σταθερή, ούτε κινητή. Ποιος είπε να καταργηθούν τα δημόσια πανεπιστήμια; Δημόσιο και ιδιωτικά. Ανταγωνισμός ώστε να βελτιωθούν επιτέλους και τα δημόσια. Όφελος θα έχουν τα παιδιά μας, είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό. Μήπως απλά είσαι εργαζόμενος στην ΔΕΗ και φοβάσαι για το μέλλον σου; Γιατί τα υπόλοιπα που γράφεις δεν στέκουν. Αλλά και στην ΔΕΗ να είσαι πάλι δεν έχεις πρόβλημα. Δες τι έγινε με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Πήραν χοντρά λεφτά για εθελουσίες κιόλας.

ποιος ανόητος λέει ότι οι τηλεπικοινωνίες έγιναν φθηνότερες και καλύτερες με την ιδιωτικοποίηση.? Με το κρατικό μονοπώλιο του ΟΤΕ σε ζαλίζανε , σε μπουρδουκλώνανε και σου αλλάζανε πρόγραμμα τηλεφωνικά? Κόβονταν τα τηλέφωνα απροειδοποίητα? Υπήρχε ανυπαρξία καταστήματος στην Τρίπολη για να πληρώσεις τον λογαριασμό ή να παραπονεθείς? (WIND); Ετρωγες ανατίμηση κάθε εξάμηνο? Εταιρίες φασόν "δέναν" χειροπόδαρα την γιαγια στο χωριό με συμβόλαια (τηλεφωνικά) ? Η τηλεόραση και η τηλεφωνία είναι πολύ χειρότερες σήμερα απ ότι,όταν ήταν Κρατικό Μονοπώλιο (χωρίς να υποβαθμίζω τα αίσχη που γινόνταν σ αυτά)

Έχω ένα μαγαζί γωνία αξίας 150.000 απ όπου πέρνω ενοίκιο καλό λχ 1000 το μήνα. Το ενοίκιο το παίρνει ο γιός μου. Επειδή ο γιός μου είναι κόπρος και σπαταλά το ενοίκιο λέω σαν αρχηγός της οικογένειας να ΜΗΝ σφίξω τα λουριά στον γιό μου αλλά να ξεπουλήσω το μαγαζί για 20.000 ευρώ. Η Λογική των Νεοφιλελέ

κοιτα ποσο έχουν τα δίδακτρα στις ΗΠΑ τα πανεπιστήμια ,ετσι θα γίνει και εδω γιατι ήδη ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αγοράσουν τα δικά μας !Για τις μεταφορές αστικά μέτρο προαστιακό δεν μιλάτε ομως που τα εισητηρια ειναι πανάκριβα !Οι τηλεπικοινωνίες το δίκτυο του ΟΤΕ χρησιμοποιούν και εισπράτουν μονο

@Η Εργασία Απελε... - Στην Ελλάδα ζεις ή στην Κούβα; Συγκρίνεις τις τηλεπικοινωνίες σήμερα με τις "ένδοξες" ημέρες ΟΤΕ που περίμενες για μια τηλεφωνική γραμμή μέχρι και 2 ...χρόνια;;; Που παίρναμε τηλέφωνο στην Αθήνα και μετράγαμε τα δευτερόλεπτα γιατί ήταν υπεραστικό; Αν κάποιος είναι στόκος και του πλασάρει ένας πωλητής προϊόν που δεν θέλει τότε δεν φταίει ο πωλητής. Με την δική σου λογική να κρατικοποιήσουμε και τα εμπορικά με τα ρούχα γιατί υπάρχει κίνδυνος μια πωλήτρια να σου δώσει πουκάμισο που στο τέλος δεν σου αρέσει. Αν κάποια εταιρεία δεν έχει ποιοτική εξυπηρέτηση απλά διακόπτεις.

@ΟΠΑΠ - Μαγαζί γωνία χρεωμένο μέχρι τα μπούνια και έτοιμο για λουκέτο δεν έχω ακούσει. Αν δεν στο έχουν πει η ΔΕΗ είναι για φούντο. Αυτό το μαγαζί έχει αλλάξει 20 χέρια και με όλους πάει χάλια. Εσύ λες να αλλάξει άλλες 10 φορές χέρια μήπως και γίνει κάποιο θαύμα. Εγώ σου λέω ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λειτουργήσει το μαγαζί σωστά ενώ είναι στο δημόσιο. Να καταργηθεί η μονιμότητα. Σε 10 χρόνια η ΔΕΗ θα έρθει στα ίσια της. Με αξιολόγηση, απολύσεις όσον δεν θέλουν ή δεν μπορούν, προσλήψεις ικανών, μαστίγιο και καρότο. Αυτά που λες για το ενοίκιο κτλ. δεν κολλάνε πουθενά. Ποιος δίνει ενοίκιο;

Η ΔΕΗ πάει για φούντο και εσύ κι ο ψυχοπαθής ετοιμάζεστε να το γιορτάσετε. Κάτω οι ΔΕΚΟ! Όλα στον Ήρωνα! Κωλοπιλάλα οι δεητζήδες, όλοι έξω, ταμείο ανεργίας και ο Μυτιληναίος θα διαλέγει αυτούς που γλύφουν καλύτερα και έρπουν κολλητά στο χώμα. Έτσι ρε φίλε, να μάθουν να φοβούνται τον ισχυρό. Ήρθαν τα πρόβατα και σηκώνουν μπόι.

@Οra et labora - Να γιορτάσω επειδή η ΔΕΗ έχει βαρέσει κανόνι; Για ποιο λόγο; Από την άλλη τι περίμενες; Με την χειρότερη αναλογία εργαζομένων σε γραφεία/παραγωγή στην Ευρώπη λογικό δεν είναι; Με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις λογικό δεν είναι; Με αυτό το ξύσιμο λογικό δεν είναι; Στον Μυτιληναίο προσλαμβάνεσαι με γλύψιμο ενώ στο δημόσιο έμπαινες με το ...σπαθί σου; Σε ποια χώρα ζεις; Μήπως τα έχεις μπερδέψει; Στο δημόσιο έμπαινες με γλύψιμο και άραζες για πάντα και στον ιδιωτικό τομέα με ότι και αν έμπαινες ή μπαίνεις αν δεν δουλέψεις πας για άλλα. Ταμείο ανεργίας ποιος; Πακέτα όλοι.

Παύλο ο ΟΠΑΠ δεν είναι χρεωμένος. Κόβει χαρτάκια και έδινε μετρητό στο Κράτος. Τώρα στον Μελισανίδη. Η ΔΕΗ δεν είναι χρεωμένη. Αν δεν είχε αξία δεν θα λυσσαγαν να την ξεπουλήσουν. Οσοι υποστηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ή είναι προδότες ή ανόητοι. Δεν υπάρχει καμία λογική στο ξεπούλημα..............

Οra et labora θα συμφωνίσω και μια φορά μαζί σου

@Οra et labora - Θα πάρουν όποιοι θέλουν πακέτα εθελούσιας και θα είναι και σούπερ ευχαριστημένοι. Ρώτα στην ΑΓΕΤ. Ρώτα στον ΟΤΕ. Ρώτα στις τράπεζες. Εκείνο που τελειώνει/περιορίζεται έμμεσα και δεν το έχουν καταλάβει ακόμα τα κορόιδα, είναι η μονιμότητα. Αυτό τσούζει σήμερα τους απανταχού τεμπέληδες. Βέβαια μέχρι τώρα το μπαλάκι πάει στην επόμενη γενιά. Αυτοί που είναι ήδη μέσα είναι εξασφαλισμένοι, σχεδόν. Μόνο με εθελούσιες φεύγουν. Κάποιοι όμως υπολόγιζαν να φτιάξουν και τα παιδιά τους για να τα ξύνουν και αυτά. Συγγνώμη, δεν θα πάρουμε. Φτάνει.

@22:16 - Η ΔΕΗ δεν είναι χρεωμένη;;; Έχεις δει ισολογισμό της; Πουλάει όσο-όσο παραγωγικές της μονάδες για να επιβιώσει. http://www.kathimerini.gr/907504/article/oikonomia/epixeirhseis/kindyneyei-me-xreokopia-h-deh-proeidopoiei-h-sp. Ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε γιατί έχει χρεοκοπήσει η χώρα και χρειάζεται επίσης ρευστό. Μάλλον κάποιοι δεν έχετε καταλάβει τι συνέβη τα τελευταία 20 χρόνια. Η ΔΕΗ έχει βαρέσει κανόνι και δεν πήρατε χαμπάρι. Η χώρα βάρεσε κανόνι και δεν πήρατε χαμπάρι. Έχετε χοληστερίνη 400, ζυγίζετε 150 κιλά, παθαίνετε έμφραγμα και σας φταίει η δίαιτα που προτείνει μετά ο γιατρός. Ψύχωση.

Μην τα ισοπεδώνουμε ολα !Ειναι κατι πατριώτες μας στα ορυχεία Μεγαλοπολης μεσα στο κάρβουνο και μετα προίκα τα προβλήματα υγείας !Δεν ειναι ολοι κοπρίτες στο δημόσιο ,ειναι ένα ποσοστό που δουλεύει για 2 ,γιατι οι ανίκανες διευθύνσεις και διοικήσεις αντί να στέλνουν κοσμο εκει που υπαρχει έλλειψη, με βύσματα βουλευτικά τους πηγαίνανε στα γραφεία !Ειναι κατι μόνιμοι υδραυλικόι των δήμων που τους βλέπεις χειμώνα να ειναι μεσα στα νερά στα χωρια του δήμου μας !Ειναι κατι τραυματιοφορείς στα επείγοντα του ΚΑΤ η του Τζάνειου που δεν ξέρουν τι σημαίνει ρεπο και άδεια !

"Αν αφήσεις μια αριστερή κυβέρνηση στην έρημο, σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε η αμμος"..είπε κάποτε κάποιος..σκεφτείτε τι έγινε στη χώρα που τους έχουμε και κυβερνούν (έμμεσα μέχρι το 2015, άμεσα μέχρι σήμερα) 40 χρόνια τώρα..

Και βέβαια υπάρχει λογική στο ξεπούλημα. Η λογική της αρπαχτής. Για να μπορέσει όμως να λειτουργήσει πρέπει να διαλυθούν οι κανόνες που εμποδίζουν το παιχνίδι των ισχυρών, να εξουδετερωθούν οι αντιστάσεις. Αυτό σημαίνει νεοφιλελευθερισμός. Απουσία κανόνων και καταστροφή τους όπου υπάρχουν. Με τα τανκς ή με τα μνημόνια, σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Την εργατική τάξη τη στείλαμε στον παράδεισο. Τη μικρομεσαία τάξη των νοικοκυραίων, αυτό το αναχρονιστικό κατάλοιπο του 19ου αιώνα που άντεξε τους παγκόσμιους πολέμους του 20ού, το ξεδοντιάσαμε. Στρέψαμε τον έναν κατά του άλλου, εξαφανίζοντας τη συνοχή της κοινωνίας. Την αριστερά τη δυσφημίσαμε (και μετά κλαιγόμαστε για την άνοδο της ακροδεξιάς, διαφημιστικό τρικ κι αυτό, να σφίγγουν οι κώλοι). Έχουμε στα χέρια μας τα εργαλεία κοινωνικής χειραγώγησης και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Οι κινέζοι δούλοι φτάνουν για όσους απομείνουν. Τελειώσαμε.

Αδιόριστε πίστεψες αυτά που λέει ο Παύλος και η υπόλοιπη πεντάδα του ArcadiaPortal; Τη δουλειά τους κάνουν, παίρνουν γραμμή από το γραφείο δημοσίων σχέσεων και γράφουν το ποίημά τους. Αυτοί οι ίδιοι από ιδρύσεως ελληνικού κράτους μέχρι χτες διόριζαν τους κομματικούς τους πελάτες και τώρα έγιναν αντικρατιστές και φίλοι της αριστείας (γιατί οι ικανοί και οι άριστοι πρέπει να επιβραβεύονται, τους δίνουν να κρατάνε τη σημαία και έναν έπαινο να τον κάνουν κορνίζα). Δικοί τους ήταν οι τεμπέληδες, εκείνοι που τα ξύνουν, έτσι κι αλλιώς κι αυτοί τα ξύνουν, καπάτσοι να βγάζουν μαυρογυαλούρικους λόγους.

Ειμαι σίγουρος οτι ο Παύλος ειναι διορισμένος απο το 1991 ,και εχει συλλογή φωτογραφιών αγκαλιά με ολους τους Βουλευτές Αρκαδίας της ΝΔ τα τελευταία 30 χρονια !!

@Αδιοριστος - Δεξιός είμαι. Διορισμένος όχι. Αυτή την ...χαρά την έχω αφήσει σε διάφορα κομματόσκυλα που φοβόντουσαν να βγουν στον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια ήταν πολύ θαρραλέα στο να γλύφουν τον εκάστοτε πολιτευτή. Εξαιρούνται όσοι πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ.

Η ανωνυμία του ίντερνετ επιτρέπει στον καθένα 1) να δηλώνει ό,τι θέλει και 2) να αποδίδει άφοβα στον άλλο οποιεσδήποτε ιδιότητες και χαρακτηρισμούς: "τα ξύνουν", "τεμπέληδες", "κομματόσκυλα" είναι οι πιο ήπιες βρισιές (ο ψυχωτικός χρησιμοποιεί απείρως χειρότερες λέξεις). Έλεγα λοιπόν ότι αφού άρμεξαν για δεκαετίες το κράτος έγιναν αντικρατιστές μια και δεν προσφέρεται πια για πελατειακή χρήση. Συνεχίζουν όμως να πουλάνε φούμαρα περί ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα που θα θεραπεύσει τις παθογένειες του Δημοσίου (τώρα που δεν είναι στα χέρια τους, ας μη μείνει κολυμπηθρόξυλο). Ακλόνητη λογική.

Οra et labora - Ναρκισσισμό, αλλαζονεία και ασχετοσύνη τα κατέχεις αρκετά καλά... Σε λιγο θα μας πεις ότι είσαι και προϊόν παρθενογέννης... Βάλε τ' ονοματάκι σου πρωτος και μετά θα βάλω και εγώ το δικό μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.