Τα λόμπι του Τσιρώνη

Τα λόμπι του Τσιρώνη

Σεπτέμβριος 14, 2017 - 18:46
0 σχόλια

«Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας.»

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Οικολόγος Πράσινος Γιάννης Τσιρώνης κατηγορεί όλον τον κόσμο, εσένα, εμένα, τον Μπάμπη τον Σουγιά, για τη μόλυνση από το πετρέλαιο των ακτών του Σαρωνικού που τώρα πια θα έχει φθάσει στο Σούνιο. Το «Αγία Ζώνη II», το παμπάλαιο πλοίο που έπλεε χαρωπό με μόλις 2 άτομα προσωπικό και φορτωμένο πετρέλαιο, η εταιρία, εκείνοι που δίνουν άδειες να κυκλοφορούν τα σαπιοκάραβα στο Αιγαίο, το Λιμενικό και ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής ο οποίος προτίμησε να ακούσει τον Πρωθυπουργό του να λέει μαλακίες στη ΔΕΘ από το να σπεύσει στην Αθήνα να συντονίσει τις επιχειρήσεις, δεν φταίνε.

Σαφώς όχι.

Δεν φταίνε τα λόμπι που καμία κυβέρνηση ποτέ στην Ελλάδα δεν προχώρησε σε επενδύσεις που να προστατεύουν τις ακτές και τον φυσικό μας πλούτο, που δεν έφτιαξε ποτέ ένα νομικό πλαίσιο που να προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς.

Δεν φταίνε τα λόμπι που η επίτροπος Δαμανάκη υπερψήφισε την καταστροφή των ξύλινων καϊκιών, ώστε οι Έλληνες ψαράδες να αγοράσουν νέα, πλαστικά πλοία, που κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκά εργοστάσια.

Για άλλη μία φορά, ολιγωρία, αδιαφορία για το περιβάλλον και τους ανθρώπους, μετάθεση ευθυνών και ασύστολη μπουρδολογία από τους υπερασπιστές ενός παντελώς ανίκανου υπουργού, ο οποίος από το πρωί σήμερα παίζει με τη λέξη «παραίτηση», ενώ θα έπρεπε απλώς να την είχε υποβάλει και να έχει καθήσει στη γωνιά του.

Σε 20-30 ημέρες, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, τα νερά θα είναι πεντακάθαρα. Να πάνε με τον Κουρουμπλή και τον Τσιρώνη να πάρουν το μπάνιο τους.

Και να φάνε μαρίδα τηγανιτή.

Να πάρουν και τον Κυριάκο μαζί, που δήλωσε σήμερα, εμφανιζόμενος μετά τη Φωφάρα, ότι θα κάνει επερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Πιο χρήσιμο θα ήταν να τραγουδήσει τη «Μαντουβάλα».

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.